Onko puolisosi yhä äidin poika? Milloin aikuisen lapsen side vanhempiinsa on turhan tiukka? Vastaa kyselyymme, teemme aiheesta juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Olen miettinyt välillä eroa, mutta pelkään, että lapset kärsivät siitä ja etten kestä olla erossa lapsista. Nyt saan kuitenkin olla lasten kanssa päivittäin.

Asun avomieheni ja kahden pienen lapsemme kanssa mieheni asunnossa. Hänen vanhempansa hoitavat usein lapsiamme. Palasin työelämään vähän aikaa sitten, ja mies jäi hoitovapaalle.

Riitelemme usein, valitettavasti välillä myös lasten läsnä ollessa. Mies on muun muassa heittänyt tiskaamattomat kattilat ja paistinpannut roskiin, koska en hänen mielestään ole tiskannut tarpeeksi nopeasti.

Mies ottaa usein lapsen sylistäni vastoin tahtoani, vaikka lapsi huutaa äitiä ja haluaa olla kanssani. Lapsen hän vie vanhemmilleen. Minun mielipiteitäni hän ei kuuntele, vaan laittaa korvatulpat, jos yritän sanoa jotain.

Mies ei suostu pariterapiaan eikä halua keskustella tilanteesta kanssani pyynnöistäni huolimatta. Pelkään, että lapset kärsivät riidoistamme. He ymmärtävät koko ajan enemmän, kun kasvavat.

Olen miettinyt välillä eroa, mutta pelkään, että lapset kärsivät siitä ja että itse en kestä olla erossa lapsista. Nyt saan kuitenkin olla lasten kanssa päivittäin. Myös työpaikkani on lähellä, kun asun täällä.

Olen onneton ja väsynyt. Mies sanoo, että voin muuttaa pois, mutta ilman lapsia. Onko ero ainoa mahdollisuus parempaan elämään?

Tiina

Vierailija

Lukijan kirje: Onko ero ainoa mahdollisuus?

Kun lapset ovat pieniä, perheen elämä on koko ajan kriisiä eikä silloin pitäisi tehdä mitään tärkeitä päätöksiä. Valitettavan monet vaan tekevät niin eli eroavat ja silloin on kaikkien elämä sekaisin. Nyt on kuultu yhden osapuolen valikoidut, mutta varmaankin täysin perustellut selvitykset, mutta ihan takuulla jos kuultaisin muitakin, perustelut olisivat yhtä hyviä. Ottakaa hyvät ihmiset aikalisä. Lapsiperheen elämä nyt on kokonaan erilaista kuin ilman lasta. Stressiä on joka hetki ja se pitää...
Lue kommentti

Onko joulumielesi jo koholla vai vasta heräilemässä? Vai voisitko jättää väliin koko hössötyksen? Testi paljastaa, millaisissa joulutunnelmissa olet!