Jouluaattoon on alle kolme kuukautta! On siis aika miettiä, miten joulua vietetään ja kenen kanssa. Vai onko?

Kerro, mitä mieltä olet joulunvietosta! Kerro kyselyssä, keiden kanssa sitä vietät, mikä joulussa on tärkeintä ja millaisia kompromisseja teet. 

Kodin Kuvalehti tekee joulunvietosta juttua ja käyttää vastauksia jutussa nimettöminä.

Osallistu kyselyyn tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

Viime jouluna (eli 2014) tyttäreni miehen äiti ja isä kutsuivat minut viettämään Jouluaattoa heidän luokseen. Aivan Iki-Ihana Jouluaatto. Meitä oli siellä tyttäreni, hänen miehensä ja 8 kk tyttärentyttäreni. Tyttäreni miehen vanhemmat isäntä/emäntä- parina. Miehen sisko. Miehen eno vaimoineen.  Ja heidän äitinsä/mummonsa.

Söimme ihanan ja runsaan joulupöydän. Keskustelu kävi vilkkaana. Kukaan ei riidellyt. Tyttäreni miehen sisko tosin näpäytti äitiänsä pari kertaa :0).

Tyttärentyttäreni (joka on myös tyttäreni miehen vanhempien eka lapsenlapsi) oli tietysti illan huomiopiste (nukkui onneksi syönnin ajan :0). Lahjoja oli (vähän liikaakin) kaikille.

Tyttäreni, tyttärentyttäreni ja mies häipyivät viemään vauvaa kotiin nukkumaan. Minä jäin vielä. Juotiin portviiniä ja likööriä. Juteltiin piiiiiitkäään Kirjoista (kaikki jäljellejääneet lukevat paljon :0).

Sitten eno & vaimo kuskasivat minut kotiin Kivenlahdesta Lauttasaareen :0).

Ihan HUIPPU-Joulu! Uskonpa, että tänäkin vuonna saan kutsun sinne... :0)

katjuska/kasakka

Vietän sen neljän rakkaan lapseni kanssa.Pikkusen on joulut viettäminen muuttunut.Perinteisiin kuuluu lasten koristama kuusi. Joulukuun alusta kortit oveen sitä mukaa kun niitä tulee.Äitini tekemä joulukalenterin avaamin vuorotellen.Jouluruuat kinkku,karjalanpaisti,laatikot,rosolli,riisipuuro ja soppa.Lasten ehdoilla joulurauhaa!Haudalla käydään,mutta myös pihassa laitamme kynttilän niille joiden hauta on kaukana.Saunassa ja kauniit vaatteet ruokapöytä ja lahjojen avaaminen.Lasten silmien tuike lämmittää tämän vanhan äidin sydäntä jouluna.Meille on joulu tultava ilman turhia hössötyksiä Joulurauha koko joulukuu pyritään tekemään. Niin yhden lapseni syntymä päivä vietetään15.12. Joulu on lasten ja aikuisten perheen juhla!?

Sisältö jatkuu mainoksen alla