"Yhtäkkiä äiti ei enää pärjännyt yksin" -

Osallistu kyselyyn ja kerro, miltä omien vanhempien ikääntyminen tuntui sinusta.

Omien vanhempien ikääntymisen tajuaminen on monelle vaikeaa. Koska huomasit, että vanhempasi ovat vanhoja? Miltä se sinusta tuntui? Vastaa kyselyyn ja samalla autat Kodin Kuvalehden jutun tekemisessä.

Kyselyyn pääset tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Outi Elomaa

Huomasin roolien vaihtumisen, kun vanhemmista toinen sairastui. Kun he soittivat hädissään, että toinen on huonossa kunnossa kuumeen vuoksi, minä olin se aikuinen, joka otti ohjat käsiin tilanteessa, ja joka teki päätökset. Tilasin ambulanssin ja lähin äidin mukana sairaalaan.

Sillä hetkellä tajusin, että nyt minulla on vastuu vanhemmistani eikä heillä vastuuta lapsestaan. Olen nuorimmainen, joten minulla oli iäkkäät vanhemmat jo "nuorena".

Vanhempien vanheneminen tuntui haikealta ja vastuu heistä tuntui suurelta. Toisaalta koin, että näin elämä menee. Se kantaa vastuun ja huolehtii, joka siihen parhaiten kykenee.

pirjo mustonen

et ole huono lapsi.  Kaikella on aikansa .. nyt on aika jolloin annat muitten hoitaa äitiäsi, ja he saavat siitä palkan.  On aika kaikella auringon alla.  nyt on aika antaa toisten   hoitaa  työnsä takia äitisi. sinä  maksat siitä.  se on nyt sinun osasi. anna aikaa itsellesi. tee oma surutyösi  ja  irrottaudu velvollisuudesta  .. sen aika on nyt.  yksi toinen äiti  ja mummo jolla on tuo kaikki vielä edessäpäin.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla