"Yhtäkkiä äiti ei enää pärjännyt yksin" -

Osallistu kyselyyn ja kerro, miltä omien vanhempien ikääntyminen tuntui sinusta.

Omien vanhempien ikääntymisen tajuaminen on monelle vaikeaa. Koska huomasit, että vanhempasi ovat vanhoja? Miltä se sinusta tuntui? Vastaa kyselyyn ja samalla autat Kodin Kuvalehden jutun tekemisessä.

Kyselyyn pääset tästä.

Outi Elomaa

"Yhtäkkiä äiti ei enää pärjännyt yksin" - vastaa vanhempien ikääntymistä koskevaan kyselyyn

Huomasin roolien vaihtumisen, kun vanhemmista toinen sairastui. Kun he soittivat hädissään, että toinen on huonossa kunnossa kuumeen vuoksi, minä olin se aikuinen, joka otti ohjat käsiin tilanteessa, ja joka teki päätökset. Tilasin ambulanssin ja lähin äidin mukana sairaalaan. Sillä hetkellä tajusin, että nyt minulla on vastuu vanhemmistani eikä heillä vastuuta lapsestaan. Olen nuorimmainen, joten minulla oli iäkkäät vanhemmat jo "nuorena". Vanhempien vanheneminen tuntui haikealta ja vastuu...
Lue kommentti
pirjo mustonen

"Yhtäkkiä äiti ei enää pärjännyt yksin" - vastaa vanhempien ikääntymistä koskevaan kyselyyn

et ole huono lapsi. Kaikella on aikansa .. nyt on aika jolloin annat muitten hoitaa äitiäsi, ja he saavat siitä palkan. On aika kaikella auringon alla. nyt on aika antaa toisten hoitaa työnsä takia äitisi. sinä maksat siitä. se on nyt sinun osasi. anna aikaa itsellesi. tee oma surutyösi ja irrottaudu velvollisuudesta .. sen aika on nyt. yksi toinen äiti ja mummo jolla on tuo kaikki vielä edessäpäin.
Lue kommentti

Tytär uhkaa, että jos en hoida lapsenlasta, niin en saa nähdä häntä lainkaan.

Miten menettelisitte tilanteessani? Tyttäreni on jo usean vuoden ajan ollut alle kouluikäisen lapsen yksinhuoltaja. Hänen työnsä on vuorotyötä, ja minä osallistun lapsen hoitoon parhaani mukaan. Lyhennän lapsen pitkää hoitopäivää illasta tai autan, kun on aikainen aamulähtö.

Minulla ja tyttärelläni on jostain syystä nykyisin viileät välit. En pääse lähelle häntä enkä saa kysellä yhtään hänen yksityiselämästään saati neuvoa mitään. Jos tyttärestä tuntuu, että puutun hänen elämäänsä, saan melkoista ryöpytystä. Tytär kyllä arvostelee minua ja tekemisiäni surutta.

Olen yleensä ollut aina valmis hoitoavuksi, mutta voimieni mukaan. Tavallaan tytär ymmärtää sen, mutta kuitenkin hän uhkaa, että jos en hoida, niin en saa sitten edes nähdä lasta.

Olen pahoilla mielin, etten saa tyttäreltäni enää rakastavaa lämpöä. Minun rakkauteni häntä kohtaan ei ole muuttunut eikä häviä koskaan. Miksi eksyimme toisistamme?

Puun ja kuoren välissä

Vierailija

Lukijan kirje: Välit tyttäreen viilenivät

Tyttäresi voi olla niin äärettömän väsynyt ja myös pettynyt elämäänsä, että ei kykene muuhun. Yksinhuoltajana on taatusti todella raskasta, kun huolehtii kaikesta itse, ja kyselyt elämästä ahdistavat, jos on itsekin pettynyt omaan elämään. Apusi on varmasti arvostettua, mutta ehkä hän kokee olevansa puun ja kuoren välissä väsymyksensä kanssa, jollet pysty apuasi antamaan sillon kun hän sitä toivoisi ja tahtoisi, ja on siksi vihamielinenkin. Itse kahden lapsen äitinä huomaan (vaikken...
Lue kommentti

Jos saisit valita joulupöytääsi vain yhden ruoan, mikä se olisi? Kerro oma jouluruokasuosikkisi!

Klikkaa omaa jouluruokasuosikkiasi allaolevista kuvista. Listalla ovat mukana vain joulupöydän suolaiset herkut, leivonnaisia ei tällä kertaa voi äänestää.

Jos oma jouluruokasuosikkisi puuttuu listalta, kerro siitä jutun lopussa olevassa laatikossa.

Jouluruokien kuvat: Piia Arnould, Anna Huovinen, Teppo Johansson, Emma Karasjoki, Jukka Lehtinen, Ulla-Maija Lähteenmäki, Panu Pälviä, Sami Repo, Elvi Rista, Seppo Solmela ja Timo Viljakainen.