Avokadopastavillitys leviää ympäri Suomen. Mutta miksi tyytyä pelkkään pastaan, kokeile myös näitä herkullisia avokadoruokia.

Alexander ja Hanna Gullichsenin tänä syksynä ilmestyneestä Safkaa-keittokirjasta löytyvä avokadopastaresepti (katso resepti jutun lopusta) on saanut herkkusuut hurmokseen. Avokadopastasta on tullut suoranainen ilmiö. Eikä ihme, onhan avokado paitsi herkullista, myös terveellistä.

Mutta miksi tyytyä pelkkään avokadopastaan, kokeile myös näitä avokadoherkkuja:

Avokado-quesadillat

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Avokado-lohisalaatti

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Avokado-wasabitahna ja vuohenjuusto-dijontahna

Avokado-yrttimajoneesilla täyetty klubileipä

Avokadosalaatti

Kokeile myös näitä pastoja ja löydä seuraava pastahitti:

Pasta con limone

Pasta carbonara

Pastaa, kampasimpukoita ja sitruunapestoa

Henrikin nopea kanapasta

Nopea lammaspasta

Valkosipuli-saksanpähkinäpasta

Avokadopasta

1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si

1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)

1 li­met­ti

2 kyp­sää avo­ka­doa

suo­laa

mus­ta­pip­pu­ria

1/2 dl olii­vi­öl­jyä

kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa

kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa

30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa

30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia

400–500 g spa­get­tia

  •  Voit teh­dä kas­tik­keen suo­raan tar­joi­lu­kul­hoon, jos­sa kan­nat pas­tan pöy­tään. Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.
  •  Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.
  •  Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.
  •  Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.
  •  Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla