Leipominen sujuu kuin tanssi, kun lusikoita ja käsipareja on useampi.
Leipominen sujuu kuin tanssi, kun lusikoita ja käsipareja on useampi.

Huippuherkulliset lusikkaleivät sopivat juhliin kuin juhliin. Mikä parasta, voit tehdä ne valmiiksi jo viikkoa ennen H-hetkeä. Näillä kolmella vinkillä onnistut!

1. Anna voin paahtua.

Anna rasvan kiehua rauhassa ilman kantta, jolloin se saa hyvän, paahteisen maun. Riittävän alhaisella lämmöllä voi ei pala.

Voi on sopivaa, kun sen väri on muuttunut syvemmän keltaiseksi. Lisää sokeri kuumaan voihin, niin se liukenee ja hieman karamellisoituu.

2. Muotoile lämpimänä.

Lisää jauhoseos huoneenlämpöiseen voi-sokeriseokseen ja muotoile lusikkaleivät saman tien. Lämmin taikina irtoaa lusikasta kauniisti pellille.

Parhaita lusikoita ovat vanhat jälkiruoka- tai kahvilusikat, joiden pesä on melko syvä.

Tarkkaile paistovaiheessa uunia, sillä pikkuleipien paistoaika vaihtelee koon ja paksuuden mukaan. Nosta valmiit pikkuleivät mieluummin aavistuksen liian vaaleina uunista ja anna niiden kypsyä hiukan lisää kuumalla pellillä.

Jos reunat uhkaavat tummua, vetäise pikkuleivät jäähtymään leivinpaperin avulla tasaiselle alustalle.

3. Säilytä viileässä.

Säilytä valmiit lusikkaleivät tiiviissä rasiassa viileässä. Koska taikinassa ei ole paljon nestettä, sokeripinta säilyy hyvänä.

Jääkaappikylmät lusikkaleivät ovat melko kovia, mutta oltuaan hetken huoneenlämmössä ne muuttuvat taas herkullisen mureiksi.

Tee elämäsi parhaat lusikkaleivät tällä ohjeella!