Linssit sisältävät 25 prosenttia proteiinia ja ovat varsinkin kasvissyöjille suuri valkuaisaineiden lähde.

Vihreät linssit soveltuvat sekä ruuanvalmistukseen että idätykseen. keittoaika on noin puoli tunita. Kylmässä vedessä liotus lyhentää keittoaikaa. Hyvin kasassa pysyvät vihreät linssit soveltuvat hyvin keittoihin, pataruokiin, salaatteihin ja pataruokiin. Ne voi myös jauhaa keittämisen jälkeen  ja käyttää kasvispihvien raaka-aineena.

Idätettävät, kuivat vihreät linssit huuhdellaan kylmän veden alla, valutetaan ja laitetaan idätysalustalle. Kolmessa päivässä ne itävät ja niistä tulee mainio lisä esim. salaatteihin.

Punaiset linssit kypsyvät noin 10 minuutissa. Niitä kananttaa kokeilla keittoihin, muhennoksiin ja piiraiden täytteeksi.