2 patonkia
oliiviöljyä

Leikkaa patongista viistoja viipaleita. Paahda leipiin grillissä tai 200-asteisen uunin keskitasolla rapea paistopinta. Voit paahtaa leivät hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Sipaise leivän pintaan oliiviöljyä ennen täyttöä.

Tomaattitäyte

250 g kirsikkatomaatteja
3 rkl ruokosokeria
1 rkl balsamicoa
maustamatonta tuorejuustoa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kumoa tomaatit kuumalle paistinpannulle. Anna paahtua muutama minuutti. Ripottele päälle sokeri ja lorauta balsamico. Keitä tomaattitäytettä kasaan muutama minuutti. Sipaise leiville maustamatonta tuorejuustoa ja kuorruta mehevillä tomaateilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Piparjuuritäyte

1 dl tuoreita herneitä
½ rkl sitruunamehua
1 tl sitruunan kuorta
1 rasiaa 200 g piparjuurituorejuustoa
savulihaa

Riivi herneet paloista. Purista sitruunamehu ja raasta pestyn sitruunan kuori. Mittaa ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella soseeksi. Lusikoi täytettä paahdettujen patonkiviipaleiden päälle. Viimeistele bruschetat savulihaviipaleella.

Katkatäyte

450 g kuorittuja katkarapuja
1 rkl sitruunamehua
¾ dl inkivääri & chili -dippikastiketta
½ rkl sokeria
1 dl hienonnettua korianteria

Valuta sulatetut katkaravut. Purista sitruunamehu kulhoon ja sekoita inkivääri ja chili -kastike joukkoon. Makeuta sokerilla. Lisää kastike katkaravuille ja anna täytteen maustua jääkaapissa muutama tunti. Viimeistele silputulla korianterilla. Lusikoi täytettä leiville juuri ennen tarjoilua.



Teksti Christina Aaltio, kuva Ullamaija Hänninen

Sisältö jatkuu mainoksen alla