noin 20 kpl

15 g (noin 1/3 pkt) hiivaa
1½ dl vettä
2 rkl oliiviöljyä
½ –1½ tl suolaa
1 rkl tuoreita yrttejä, esim. ruohosipulia tai salviaa
5 dl vehnäjauhoja

Pinnalle
3 rkl oliiviöljyä
½ dl seesaminsiemeniä
2 rkl (Maldon)suolaa

---


1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy, suola ja hienonnetut yrtit. Lisää jauhot vähitellen taikinaan alustaen. Voit alustaa joko käsin, sähkövatkaimen taikinakoukuilla tai yleiskoneella. Käsin alustaen jauhoja kuluu hieman enemmän. Peitä liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.

2. Jaa taikina 20 osaan. Pyörittele taikinapalat varovasti ohuiksi, noin 30 sentin pituisiksi tangoiksi. Sivele pintaan hiukan öljyä. Pyöritä puolet tangoista seesaminsiemenissä ja puolet merisuolassa. Nostele tangot pelleille leivinpaperin päälle.

3. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Anna tankojen kohota vielä sillä aikaa, kun uuni kuumenee.

4. Paista grissinejä uunin keskitasolla 15–20 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita ja rapeita.

Teksti: Sanna Kekäläinen, ohje: Tuomas Meriluoto