(nimi johtuu siitä, että tämä sopii periaatteessa kaikkien aasialaisten ruokien pöytäseuraksi)

4 dl vettä
1 parsakaali
4 rkl inkivääriä
4 rkl valkosipulia
3 rkl seesamiöljyä
2 rkl soijakastiketta

---


1. Nypi parsakaalista peukalon kokoisia paloja. Viipaloi veitsellä inkivääri ja valkosipuli kynnen kokoisiksi paloiksi. Viskaa aineet kiuhuvaan veteen ja keitä tasan minuutti.

2. Siivilöi, laita tarjoiluastialle ja huljauta seesamiöljyä ja soijakastiketta. Tarjoile höyryävän kuumana. Päälle voi laittaa korianteria, pähkinärouhetta, chiliä....

Vinkki! Pidempi keittäminen tekee parsakaalista lötsän. Itse keitän tätä vain 30 sekuntia ja silloin rapeusaste on kohdallaan.

Teksti Kiia Renko

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.