Kuumenna tilkka öljyä, 1 tl jeeraa tai kuminansiemeniä, 2 tl curryjauhetta, 1 tl jauhettua maustepippuria ja ripaus chilijauhetta pannussa, kunnes mausteet alkavat tuoksua. Kumoa sekaan suikaloitu sipuli, 2 silputtua valkosipulinkynttä ja noin 300 g broilerisuikaleita. Paista pari minuuttia. Lisää sekaan noin 200 g pakastettuja vokkivihanneksia. Jatka paistamista viitisen minuuttia koko ajan sekoitellen, kunnes ainekset ovat kypsiä. Kaada pannuun 2 dl maustamatonta jogurttia ja tarvittaessa tilkka vettä. Kiehauta, mausta suolalla ja tarvittaessa lisää currya. Tarjoa basmatiriisin kanssa. 

Vinkki! Jos käytät rasvatonta jogurttia, sekoita sen joukkoon ensin 1 tl vehnäjauhoja ja kaada pannuun, niin jogurtti ei heti juoksetu.

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.

Kiisseli on kevyt ja makea herkku.

Kiisselin pohjaksi voi käyttää mitä tahansa hedelmiä tai marjoja, mitä löydät tuoretiskiltä tai pakastimestasi. Hyödynnä myös mehujen ja tuoremehujen jämät.

 

Tallimestarin kiisseli
5 dl karviaisia, raparperi- tai omenapaloja
8 dl vettä
5 rkl sokeria
Suurus
3 rkl perunajauhoja
2 dl vettä
Lisäksi
4 viipaletta kuivahtanutta hapanleipää
50 g voita
4 rkl sokeria
2 tl kaakaojauhetta
1 dl kermaa

Pilko raparperit tai omenat pieniksi kuutioiksi. Marjat voi halkaista.

Kaada marjat tai hedelmät kattilaan, lisää vettä ja sokeria. Keitä pari minuuttia.

Tee suurus: sekoita perunajauhot veteen ja kaada tasaisena nauhana marjakattilaan, sekoita koko ajan. Anna kiisselin kiehahtaa vain sen verran, että pintaan pulpahtaa pari kuplaa.

Raasta kuiva hapanleipä hienoksi raastinraudalla tai monitoimikoneessa. Paahda leipäraaste voissa pannulla kauniin ruskeaksi. Lisää sokeri ja kaakaojauhe ja jatka paahtamista muutama minuutti niin, että sokeri ja kaakao sulavat.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lusikoi kermavaahtoa kiisselin päälle juuri ennen tarjoilua ja ripottele pinnalle leipämuruja.