8 annosta

2 kg kurpitsaa (mielellään butternut-lajike)
oliiviöljyä
2 keltasipulia
1 pieni punainen chili
3 cm:n pala tuoretta, raastettua inkivääriä
600 g jauhoista perunaa
50 g voita
1 l vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
maun mukaan valkopippuria
2 dl kermaa

Päälle
500 g kuorittuja katkarapuja
silputtua chiliä maun mukaa
1 limetin mehu

---

1. Kuori kurpitsa ja halkaise se neljään osaan. Poista siemenet ja kuutioi kurpitsan malto keskikokoisiksi paloiksi.

2. Pane kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota päälle hieman öljyä. Pane uuniin ja paahda 200 asteessa pehmeäksi eli palojen koosta riippuen noin ½ tuntia. Lisää paahtamisen puolessa välissä palojen sekaan silputtu chili ja raastettu inkivääri. Kuori ja kuutio perunat. Kuullota ne voissa kattilan pohjalla. Lisää vesi ja keitä perunakuutiot pehmeiksi.

3. Lisää sekaan pehmeäksi paahdetut kurpitsakuutiot ja soseuta keitto tasaiseksi tehosekoittimen kulhossa tai sauvasekoittimella. Mausta suolalla, sokerilla ja maun mukaan pippurilla. Ohenna keittoa tarvittaessa vedellä. Kiehauta, lisää halutessasi kerma. 

4. Mausta sulatetut ja valutetut katkaravut silputulla chilillä ja nosta peitettynä viileään noin ½ tunniksi. Lisää limetin mehu vasta juuri ennen tarjoilua.

Teksti Marja Samuli, kuva Sami Repo