4-6 hengelle

1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
½–1 tl chiliä
300 g pakastemaissia
3 isoa, kiinteää perunaa
6 dl maitoa
4 dl vettä
2 kanaliemikuutiota
1 rkl makeaa chilikastiketta
maun mukaan rouhittua mustapippuria ja suolaa
(lehtipersiljaa koristeluun)

Lisäksi
1 pkt (140 g) pekonia

---


1. Kuori sipuli ja valkosipulit. Silppua ne hienoksi ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kattilaan jeera, korianteri ja chilijauhe. Kuullota edelleen pari minuuttia.

2. Soseuta 200 g sulatettua maissia monitoimikoneen kulhossa ja lisää sose kattilaan. Alenna lämpöä ja anna hautua noin 10 minuuttia välillä sekoittaen.

3. Kuori perunat ja suikaloi ne pieniksi. Lisää perunat, maito, vesi, liemikuutiot sekä loput maissista. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes perunat ja maissi ovat kypsiä. Mausta makealla chilikastikkeella ja rouhitulla mustapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa.

4. Paista pekonisiivut rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle valumaan. Pilko pieniksi paloiksi. Silppua keiton pinnalle halutessasi lehtipersiljaa. Nosta tarjolle pilkotun pekonin ja tuoreen leivän kera.

Teksti Marja Samuli, kuva Reetta Pasanen