6-8 annosta

1½ dl mannaryynejä
7 dl täysmaitoa (voit halutessasi korvata osan maidosta kermalla)
 ½–¾ dl sokeria
1 kl maissitärkkelystä
2 rkl ruusuvettä
1 vaniljatanko
½ tl kardemummaa
2 rkl sitruunamehua

Mehukiisseli
4 dl vahvaa sokeroitua punaista mehua
(1–2 rkl sokeria)
1½ rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

sokeroitua pistaasipähkinää rouheena
hedelmiä paloina, kuten kirsikoita, ananasta ja persikoita

---


1. Sekoita sokeri, maissitärkkelys, ruusuvesi, halkaistu vaniljatanko sekä kardemumma kylmään maitoon tai maito-kermaseokseen kattilaan.

2. Kaada seos kattilaan mannaryynien päälle. Hauduta matalalla lämmöllä koko ajan ahkerasti sekoitellen noin 10 minuuttia, kunnes mannaryynit ovat kypsiä ja seos on tanakkaa. Lisää sitruunamehu.

3. Poista vaniljatanko. Tasoita vanukas laidalliseen vuokaan, peitä ja laita jäähtymään, kunnes seos on viileää ja kiinteää.

4. Valmista sillä välin mehukiisseli. Mittaa kattilaan kiisseliainekset ja sekoita, kunnes seos pulpahtaa pari kertaa. Nosta sivuun ja jäähdytä.

5. Valuta annoskulhojen pohjalle kiisseliä ja ota vanukasta lusikalla annosmaljoihin. Koristele pinta rouhituilla pistaasipähkinöillä ja koristele tuoreilla hedelmäpaloilla.

Teksti Marja Samuli, kuva Jukka Rapo