noin 1½ litraa keittoa

4 isoa keltaista paprikaa
1 pieni kurkku
½ keltasipuli
1-1½ yksikyntinen valkosipuli
½ patongin pehmeä sisus
9 dl vettä
2 –2½ kanaliemikuutiota
½ dl kuohukermaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Minttuöljy
½ ruukkua tuoretta minttua
3 rkl ruokaöljyä

---


1. Halkaise paprikat ja poista sisuksista siemenkodat.

2. Pane paprikanpuolikkaat ulkopinta ylöspäin uunipellille ja paahda 225 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes pintaan ilmestyy mustia täpliä ja kuori kuplii. Nosta uunista ja sulje paprikanpuolikkaat muovipussiin hikoilemaan, näin kuori irtoaa paremmin.

3. Pane kattilaan kuoritut ja paloitellut kurkku, sipuli ja murskattu valkosipuli.

4. Ota paprikat pussista ja kuori ne. Pane paprikanpuolikkaat ja leivän sisus kattilaan. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.

5. Lisää sekaan vesi ja kanaliemikuutiot ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes kurkkusose on pehmeää.

6. Lisää kerma ja suola. Soseuta vielä kertaalleen tasaiseksi. Maista ja mausta makusi mukaan pippurirouheella.

7. Valmista minttuöljy soseuttamalla mintunlehdet öljyn sekaan. Viimeistele keiton pinta öljyllä.

Teksti Marja Samuli, kuva Pia Inberg