8-10 hengelle

7 dl sokeroimatonta punaviinimarjamehua
2½ rkl perunajauhoja
1 dl sokeria
7 dl maitoa
2½ rkl perunajauhoja
2 rkl vaniljasokeria
½ dl sokeria

---


1. Keitä kiisselit. Mittaa mehu, perunajauhot ja sokeri kattilaan. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes ensimmäiset kuplat pulpahtavat kiisselin pintaan.

2. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä.

3. Valmista maitokiisseli samalla tavalla.

4. Kaada jäähtyneet kiisselit kerroksittain tarjoiluastiaan, valkoinen alle ja punainen päälle.

5. Laita hetkeksi jääkaappiin ja tarjoile.

Teksti Tuula Salakari

Makea bataattilaatikko on joulun uusi hitti.

1–1,2 kg bataatteja
2–3 dl  maitoa
½ dl vehnäjauhoja
2–3 rkl siirappia
½ tl  kardemummaa
½ tl  kanelia
1 tl suolaa
2 rkl sitruunamehua

Pinnalle
3 rkl korppujauhoja
2 rkl voita

---
 

1. Kuori ja lohko bataatit. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Jäähdytä bataattisose haaleaksi. Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.

2. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Laita päälle muutama voinokare. Paista 150 asteessa uunin alatasolla noin 1½ tuntia.

 

3 l (1 1/2 kg) mansikoita
1 l (noin 1/2 kg) raparperia pieninä paloina 
1 kg hillosokeria
1dl vettä



---

1. Mittaa kattilaan peratut, puolitetut mansikat, kuoritut raparperipalat ja vesi.

2. Kiehauta seos ja lisää hillosokeri varovasti sekoittaen.

3. Keitä 10 minuuttia keskilämmöllä, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä välillä sekoittaen. 

4. Kuori pinnalta vaahto ja tölkitä heti. Säilö jäähtyneet purkit viileässä, kuivassa ja pimeässä.