Ruokamenoista on helppo säästää ja syödä silti hyvin ja monipuolisesti.

  • Lue tarjoukset.
  • Suunnittele ateriat muutamaksi päiväksi kerrallaan tai jopa viikoksi. 
  • Tee ostoslistat valmiiksi, näin saat hävikin kuriin. Vältä heräteostoksia. 
  • Valitse pääraaka-aineeksi huokea raaka-aine, höystä ateria kalliimmilla.
  • Seuraa sesonkia. Nauti kaalista syksyllä, juureksista ja sitrushedelmistä talvella, tuoreista marjoista, kun on niiden aika.
  • Valitse lihatiskiltä muutakin kuin fileetä ja paisteja. Kypsennä sitkeimpiä ruhonosia riittävän kauan miedolla lämmöllä.
  • Tee kerralla enemmän. Lopun voi aina pakastaa.
  • Opettele fileoimaan kalat. Hyödynnä ruodot liemeksi, pakasta loput annospaloiksi.
  • Leipomalla säästät helposti.
  • Kierrätä ruokakomerosi sisältöä. Kaapista löytyy usein monen aterian raaka-aineet.
  • Kata kauniisti. Edullinenkin ruoka maistuu juhlavalta kauniista astioista tarjottuna.

Teksti Christina Aaltio, kuva iStockphoto