
Ruokamenoista on helppo säästää ja syödä silti hyvin ja monipuolisesti.
- Lue tarjoukset.
- Suunnittele ateriat muutamaksi päiväksi kerrallaan tai jopa viikoksi.
- Tee ostoslistat valmiiksi, näin saat hävikin kuriin. Vältä heräteostoksia.
- Valitse pääraaka-aineeksi huokea raaka-aine, höystä ateria kalliimmilla.
- Seuraa sesonkia. Nauti kaalista syksyllä, juureksista ja sitrushedelmistä talvella, tuoreista marjoista, kun on niiden aika.
- Valitse lihatiskiltä muutakin kuin fileetä ja paisteja. Kypsennä sitkeimpiä ruhonosia riittävän kauan miedolla lämmöllä.
- Tee kerralla enemmän. Lopun voi aina pakastaa.
- Opettele fileoimaan kalat. Hyödynnä ruodot liemeksi, pakasta loput annospaloiksi.
- Leipomalla säästät helposti.
- Kierrätä ruokakomerosi sisältöä. Kaapista löytyy usein monen aterian raaka-aineet.
- Kata kauniisti. Edullinenkin ruoka maistuu juhlavalta kauniista astioista tarjottuna.
Teksti Christina Aaltio, kuva iStockphoto
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa