Järjestely ja tiskit eivät voi odottaa. Imuroinnista luistettaisiin mielellään.

Nipottamista vai arjen hallintaa? 63 % Kodin Kuvalehden nettikyselyyn vastanneista tekee kotitöitä joka päivä. Toiselle riittää leivänmurujen pyyhkäisy, toinen käy läpi vaatekaapin. Eniten inhotaan imurointia ja pölyjen pyyhkimistä.

”Siivoan päivittäin keittiötä: laitan tiskit koneeseen ja pyyhin tasot ja hellan aina ruuanlaiton jälkeen. Laittelen tavarat paikoilleen sitä mukaa, kun käytän niitä. Inhoan eniten imurointia, koska imuri on hankala, painava, jumittuva ja pölyn hajuista kuumaa ilmaa puhaltava. En kyllä pitänyt imuroinnista yhtään enempää silloinkaan, kun asuin omakotitalossa, jossa oli keskuspölynimuri. Sekin oli tehoton ja hankala käyttää.”

”Laitan tavaroita paikoilleen. Jos tätä ei kolmilapsisessa perheessä tee joka päivä, koti on hetkessä kuin ydinsodan jäljiltä.”

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Teen koko ajan jotain pientä: tyhjennän roskikset, tiskaan, pesen pyykkiä, raijaan nuorison vaatteita heidän huoneisiinsa, heivaan lehtiä paikoilleen ja pyyhin murut pöydiltä. (Koira syö lattialta, onneksi.)”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Järjestelen keittiön. Päivittäin myös ajattelen, mitä kaikkea täytyisi tehdä, ahdistun ja makaan pimeässä sohvalla.”

”Tiskaan, siistin pöydät, kastelen kukat, vien roskat, siirtelen tavaroita oikeisiin paikkoihin, pyykkään ja viikkaan puhtaat vaatteet vaatekaappeihin. Käyn läpi, onko vaatteita jäänyt pieniksi, teen ruokaa ja huolehdin, että ruokavarannot jääkaapissa, pakastimessa ja kuiva-ainekaapissa pysyvät hyvässä kunnossa ja että niitä on tarpeeksi.”

”Kaiken voi jättää odottamaan parempaa hetkeä tai ainakin inspiraatiota. Hyvä kirja vie voiton tiskaamisesta milloin vain.”

Mitkä kotityöt sinä teet päivittäin?

28.8. ilmestyvässä Kodin Kuvalehdessä vinkataan, miten kotitöiden suorittaja oppii ottamaan rennommin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla