Vuoden ensimmäinen Nuori Suunnittelija Laura Kylli suunnitteli sinulle hurmaavan hupputakin. Sen pariksi hän puki edelleen ajankohtaiset leggingsit.

  

  

Kuka olet?
Olen Laura Kylli, 17-vuotias lukiolainen. Olen kotoisin Tyrnävältä, mutta käyn Oulussa koulussa.

Mikä sinusta ei tule isona?
Toivon, etten joudu työskentelemään niska kyyryssä koneen edessä koko elämääni. Haluan tehdä jotain käsilläni enkä tuijotella lukuja näytöllä.

Mitä teet 20 vuoden päästä?
Haaveenani on omistaa oma pieni konditoria tai suklaapuoti, mihin leivon itse omilla kätösilläni kaikenlaisia herkkuja.

Inhokki- ja ihquvärisi?
Inhokkiväriä ei oikeastaan ole. Vaatteissa kuitenkin jostain syystä vältän ruskeaa. Lempivärini on ehdottomasti vaaleanpunainen.

Millainen käsityöntekijä olet?
Tykkään tehdä kaikkea käsilläni: kutoa, virkata, askarrella ja ommella. Menetän kuitenkin nopeasti hermoni ja saatan raivospäissäni nakata työn välillä lattialle. Olen kuitenkin aika itsepäinen, joten teen yleensä hankalatkin työni hampaita kiristellen loppuun.

Manga, gootti, retro vai tavis?
Retro. Suurin osa vaatteistani on kierrätettyjä ja rakastan kirpputoreilla kiertelyä!

Paras näkemäsi elokuva?
Olen melko laiska katsomaan elokuvia, mutta suosikkejani ovat komediat ja musikaalit. Tämä on ehkä vähän nolo paljastus, mutta mielestäni High School Musical on aivan loistava!

Mistä et luovu?
Tämä on aika kliseinen vastaus, mutta perheestäni en luopuisi. Se on minulle tärkeintä maailmassa.

Unelmiesi matkakohde?
Jokin pieni Välimeren saari, missä saisi olla erossa kaikesta teknologiasta ja kiireestä ja tutustua leppoisiin paikallisiin.

Mikä on nyt pop?
Vaatetuksessa mm. korkeat korot, niitit, tekoturkikset, raidat ja erilaiset leggingsit housujen sijasta ovat suosittuja tyttöjen keskuudessa.

Miksi suunnittelit juuri tällaisen asun Nuori suunnittelija -kilpailuun?
En ole itse kovin huppari-ihmisiä, ja halusin suunnitella mukavan hupparin, jota itsekin voisin pitää. Värillä ja pienillä yksityiskohdilla yritin saada hupparista pois sporttisuutta ja korvata sen tyttömäisyydellä.

Ketä tai mitä ihailet?
Ihailen yleensäkin rohkeita ja hyviä ihmisiä. Sellaisia, jotka menevät juttelemaan kiusatulle ja auttavat pyytämättä bussiin kapuavaa äitiä lastenvaunujen kanssa.

Jos olisit eläin, mikä olisit?
Vaikka kissa. Ne näyttävät olevan melko onnellisia ja huolettomia.

Mitä teet mieluiten?
Hypistelen vaatteita kirpparilla ja tuunaan vanhoista vaatteista uusia, piirrän, leivon ja kokkaan, juttelen ystävien kanssa..

Tyylisi ydin?
Tähän on vaikea itse vastata, sitä vain pitää niitä vaatteita, jotka tuntuvat ja näyttävät hyvältä omasta mielestä. No, yleensä ottaen tykkään kaikesta tyttömäisestä, hauskasta ja erikoisesta. Minusta asussa pitää olla jokin kiva pieni yksityiskohta –en tuntisi oloani mukavaksi, jos päälläni olisi vain farkut ja musta t-paita.

Osaatko neuloa sukat?
Osaan. Mutta jostain syystä kutomani villasukat ovat aina todella rumia.

Kenen haluaisit pukeutuvan tähän suunnittelemaasi asuun?
Jos edes yksi ihminen innostuisi ompelemaan itselleen tämän asun, olisin tosi iloinen!

Mistä hullaannut?
Ihastuttavista ihmisistä.

Miten sijoitat palkintorahasi?
Haaveenani olisi hankkia itselleni oikea mallinukke, joten ehkä pistän rahat säästöön sitä varten.

Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Tämä on niin klassinen kysymys! En varmaan kestäisi saarella kovin kauan, joten ottaisin mukaan helikopterin ja lentäjän.

Lauran asun löytyy tammikuun 2010 Suuri Käsityö -lehdestä sivulta 18.

Herra Hiiren joulukalenteria tekevä Mari Markkanen näyttää videolla, kuinka helposti huopahahmo syntyy.

Haussa uusi harrastus? Miksipä et kokeilisi huovutusta? Se on paitsi hauskaa myös helppoa. Luovaa ja rentouttavaa se ainakin on. 

Tarvitset vain huovutusneulan ja -villaa, joita saa edullisesti tavallisista askarteluliikkeistä. Lisäksi tarvitset hiukan kärsivällisyyttä ja mielikuvitusta, joita huovutusharrastus toisaalta kehittää.

Sitten vain pistelemään! 

Parasta on, ettei hommassa voi epäonnistua. Kivaa on sekin, että lopputulos on aina vähän arvoitus tekijälle itselleenkin. Tällä kertaa tulikin tällainen nallukka!

P.S. Kodin Kuvalehden Instagramissa voit seurata Herra Hiiren joulukalenteria, jossa esiintyy useita huovutettuja eläinhahmoja. Lue lisää Herra Hiirestä täältä!

Tänä vuonna kuusen alta pilkottaa täyteläisiä värejä ja kukkakuoseja. Kuusiruukku syntyi päällystämällä peltipurkki lahjapaperilla. Rifle Paper -kukkapaperit Papershop, paperinaru Askarelli, peltipöytä Moko ja kynttilänjalka Mosa Interiors.
Tänä vuonna kuusen alta pilkottaa täyteläisiä värejä ja kukkakuoseja. Kuusiruukku syntyi päällystämällä peltipurkki lahjapaperilla. Rifle Paper -kukkapaperit Papershop, paperinaru Askarelli, peltipöytä Moko ja kynttilänjalka Mosa Interiors.

Kaunis kääre kruunaa persoonallisen joululahjan. Ota ilo irti lempipapereistasi!

Täpläpaketit

Pienikin pala paperia riittää pitkälle. Leikkaa erilaisista papereista värikkäitä täpliä ja liimaa ne voimapaperilla päällystettyjen pakettien päälle. Täplien leikkaus onnistuu ripeästi kuvioleikkurilla.

Lahjapaperit Papershop, sakset Ikea, kultalanka Sinelli, puuvillanauha Maileg ja leipurin naru Papershop.
Lahjapaperit Papershop, sakset Ikea, kultalanka Sinelli, puuvillanauha Maileg ja leipurin naru Papershop.

Perhoskoristeet ja -nauha

Leikkaa kukkapaperista perhosia. Taita siipiä hieman koholleen ja liimaa perhoset taitteestaan paketteihin tai korttipohjiin. Voit myös ommella paperiperhosia lankaan vuorotellen pienten puuhelmien kanssa. Asettele perhosnauha kulkemaan kattauksen lomassa.

Miksei joulupaketteihin voisi lentää perhosiakin? Lahjapaperit Papershop, paperinaru Askarelli.
Miksei joulupaketteihin voisi lentää perhosiakin? Lahjapaperit Papershop, paperinaru Askarelli.

Kukkakoristeet

Tarvitset ympyränmuotoisia kartonginpaloja, joiden reunoihin leikkaat lovia. Halutessasi pyöristä terälehdistä joka toinen kulma.

Liimaa pienempi kukka isomman päälle ja keskelle pieni pallo.

Taivuta lopuksi terälehtiä hieman ylöspäin. Kiinnitä kukka liimalla.

Yksiväristä pakettia piristävät helpot, värikkäät kukat. Kultalanka Sinelli.
Yksiväristä pakettia piristävät helpot, värikkäät kukat. Kultalanka Sinelli.

Ohjeet on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 21/2017.

Tulosta alla olevasta linkistä kukkien ja perhosten kaavat!