Vuoden ensimmäinen Nuori Suunnittelija Laura Kylli suunnitteli sinulle hurmaavan hupputakin. Sen pariksi hän puki edelleen ajankohtaiset leggingsit.

  

  

Kuka olet?
Olen Laura Kylli, 17-vuotias lukiolainen. Olen kotoisin Tyrnävältä, mutta käyn Oulussa koulussa.

Mikä sinusta ei tule isona?
Toivon, etten joudu työskentelemään niska kyyryssä koneen edessä koko elämääni. Haluan tehdä jotain käsilläni enkä tuijotella lukuja näytöllä.

Mitä teet 20 vuoden päästä?
Haaveenani on omistaa oma pieni konditoria tai suklaapuoti, mihin leivon itse omilla kätösilläni kaikenlaisia herkkuja.

Inhokki- ja ihquvärisi?
Inhokkiväriä ei oikeastaan ole. Vaatteissa kuitenkin jostain syystä vältän ruskeaa. Lempivärini on ehdottomasti vaaleanpunainen.

Millainen käsityöntekijä olet?
Tykkään tehdä kaikkea käsilläni: kutoa, virkata, askarrella ja ommella. Menetän kuitenkin nopeasti hermoni ja saatan raivospäissäni nakata työn välillä lattialle. Olen kuitenkin aika itsepäinen, joten teen yleensä hankalatkin työni hampaita kiristellen loppuun.

Manga, gootti, retro vai tavis?
Retro. Suurin osa vaatteistani on kierrätettyjä ja rakastan kirpputoreilla kiertelyä!

Paras näkemäsi elokuva?
Olen melko laiska katsomaan elokuvia, mutta suosikkejani ovat komediat ja musikaalit. Tämä on ehkä vähän nolo paljastus, mutta mielestäni High School Musical on aivan loistava!

Mistä et luovu?
Tämä on aika kliseinen vastaus, mutta perheestäni en luopuisi. Se on minulle tärkeintä maailmassa.

Unelmiesi matkakohde?
Jokin pieni Välimeren saari, missä saisi olla erossa kaikesta teknologiasta ja kiireestä ja tutustua leppoisiin paikallisiin.

Mikä on nyt pop?
Vaatetuksessa mm. korkeat korot, niitit, tekoturkikset, raidat ja erilaiset leggingsit housujen sijasta ovat suosittuja tyttöjen keskuudessa.

Miksi suunnittelit juuri tällaisen asun Nuori suunnittelija -kilpailuun?
En ole itse kovin huppari-ihmisiä, ja halusin suunnitella mukavan hupparin, jota itsekin voisin pitää. Värillä ja pienillä yksityiskohdilla yritin saada hupparista pois sporttisuutta ja korvata sen tyttömäisyydellä.

Ketä tai mitä ihailet?
Ihailen yleensäkin rohkeita ja hyviä ihmisiä. Sellaisia, jotka menevät juttelemaan kiusatulle ja auttavat pyytämättä bussiin kapuavaa äitiä lastenvaunujen kanssa.

Jos olisit eläin, mikä olisit?
Vaikka kissa. Ne näyttävät olevan melko onnellisia ja huolettomia.

Mitä teet mieluiten?
Hypistelen vaatteita kirpparilla ja tuunaan vanhoista vaatteista uusia, piirrän, leivon ja kokkaan, juttelen ystävien kanssa..

Tyylisi ydin?
Tähän on vaikea itse vastata, sitä vain pitää niitä vaatteita, jotka tuntuvat ja näyttävät hyvältä omasta mielestä. No, yleensä ottaen tykkään kaikesta tyttömäisestä, hauskasta ja erikoisesta. Minusta asussa pitää olla jokin kiva pieni yksityiskohta –en tuntisi oloani mukavaksi, jos päälläni olisi vain farkut ja musta t-paita.

Osaatko neuloa sukat?
Osaan. Mutta jostain syystä kutomani villasukat ovat aina todella rumia.

Kenen haluaisit pukeutuvan tähän suunnittelemaasi asuun?
Jos edes yksi ihminen innostuisi ompelemaan itselleen tämän asun, olisin tosi iloinen!

Mistä hullaannut?
Ihastuttavista ihmisistä.

Miten sijoitat palkintorahasi?
Haaveenani olisi hankkia itselleni oikea mallinukke, joten ehkä pistän rahat säästöön sitä varten.

Mitä ottaisit mukaan autiolle saarelle?
Tämä on niin klassinen kysymys! En varmaan kestäisi saarella kovin kauan, joten ottaisin mukaan helikopterin ja lentäjän.

Lauran asun löytyy tammikuun 2010 Suuri Käsityö -lehdestä sivulta 18.

Hulluna perhosiin! Herkkä perhoskoriste on yhtä upea juhlapöydän yllä kuin perheen pienimmän sängyn päällä pyörimässä. Perhoset lentävät somasti ilmavirrassa.
Hulluna perhosiin! Herkkä perhoskoriste on yhtä upea juhlapöydän yllä kuin perheen pienimmän sängyn päällä pyörimässä. Perhoset lentävät somasti ilmavirrassa.

Kukkamaljakkoakaan ei välttämättä tarvita, kun juhlapöytää koristaa suloinen perhosputous. Koriste on niin kevyt, että sen voi kiinnittää kattoon värittömällä pakkausteipillä. Samalla perhoskuviolla voi koristella myös juomalasit, kakun tai tehdä tarjoiluastioiden väliin perhoskiehkuroita.

Metallirengas (2 e) ja kullanvärinen kukkalanka, 0,55 mm (6,90 e), Sinelli.
Metallirengas (2 e) ja kullanvärinen kukkalanka, 0,55 mm (6,90 e), Sinelli.

Nämä tarvitset:

Valkoista paperia
Ohutta rautalankaa tai kukkalankaa, mieluiten kullanväristä
Läpinäkyvää teippiä
Sakset

Tee näin:

 1. Piirrä paperille 7 x 7 cm:n kokoinen perhonen, jonka puoliskot ovat täsmälleen samanlaiset. 
 2. Leikkaa kuvio irti ja käytä sitä kaavana, kun piirrät A4-arkille kahdeksan samanlaista perhosta.
 3. Pidä viittä paperiarkkia päällekkäin, kun leikkaat perhoskuviot irti, niin saat kerralla 40 perhosta. Kuvan koristeessa on yhteensä 62 perhosta.
 4. Taita leikatut perhoskuviot keskeltä kahtia, jotta liihotteleva perhonen saa muotonsa.
 5. Leikkaa kukkalankarullalta kuusi noin metrin mittaista ohutta rautalangan pätkää. Jätä ne kihariksi, jotta ne laskeutuvat kauniisti.
 6. Kiepauta rautalankojen toinen pää kiinni halkaisijaltaan noin 20 cm:n renkaaseen. Kiinnitä sitten perhosia tasaisin välein rautalankoihin läpinäkyvällä teipillä.
 7. Kiinnitä lopuksi renkaaseen ripustusnarut ohuesta silkkinauhasta. Pyöritä silkkinauhaa myös renkaan ympärille, jotta solmukohdat peittyvät. 


  Laita somat perhoskiehkurat koristamaan juhlapöytää tai apupöytiä. Yksittäisen perhosen voi kiinnittää teipillä juomalasien reunaan tai pilliin. Jos juhlissasi on kattaus, kirjoita perhoseen nimi ja tee siitä paikkakortti. Menu-listakin näyttää viimeistellyltä, kun teippaat nurkkaan kolmiulotteisen perhosen.
  Laita somat perhoskiehkurat koristamaan juhlapöytää tai apupöytiä. Yksittäisen perhosen voi kiinnittää teipillä juomalasien reunaan tai pilliin. Jos juhlissasi on kattaus, kirjoita perhoseen nimi ja tee siitä paikkakortti. Menu-listakin näyttää viimeistellyltä, kun teippaat nurkkaan kolmiulotteisen perhosen.

Perhoskuvion molempien puolien pitää olla täsmälleen samanlaiset. Ylemmät siivet kannattaa piirtää suuremmiksi kuin alemmat.
Perhoskuvion molempien puolien pitää olla täsmälleen samanlaiset. Ylemmät siivet kannattaa piirtää suuremmiksi kuin alemmat. 

Voit korvata valepalmikolla joustinneuleen villasukan suussa, pipon reunassa tai puseron helmassa. 

Valepalmikoita on monenlaisia. Tämä reikäpalmikko on kolme silmukkaa leveä, ja väliin tulee kaksi nurjaa silmukkaa.

Mallikerta on neljä kerrosta korkea.

Reikäpalmikko tasona

1. krs: Siirrä palmikon 1. silmukka puikolta toiselle, neulo 2 silmukkaa oikein ja siirrä nostettu silmukka neulottujen yli. Neulo väliin 2 nurin.

2. krs, nurja puoli: Neulo palmikon silmukat nurin ja luo väliin uusi silmukka kavennetun tilalle tekemällä langankierto puikolle. Neulo välisilmukat oikein.

3. krs: Neulo oikeat silmukat ja langankierto oikein, nurjat silmukat nurin.

4. krs, nurja puoli: Neulo oikeat silmukat oikein ja nurjat nurin.

Toista näitä neljää kerrosta. 

Reikäpalmikko suljettuna neuleena: Neulo 1. , 2. ja 4. krs. kuten tasona. 

2. krs: Neulo palmikon silmukat oikein ja luo niiden väliin kavennetun silmukan tilalle uusi silmukka tekemällä langankierto puikolle. Neulo välisilmukat nurin.