Toivotamme kaikki tervetulleiksi keskustelemaan ja kommentoimaan sekä viihtymään sivustollamme. Viihtyvyyden takaavat mm. tässä kerrottujen sääntöjen noudattaminen sekä kaikin puolin asiallinen, toisia kirjoittajia ja heidän mielipiteitään arvostava sananvaihto.

Yleistä

Suurikäsityö.fi-palvelussa voi osallistua keskusteluihin ja kommentointeihin sivustolla julkaistavien artikkelien ja omien käsitöiden yhteydessä sekä keskustelupalstalla.

Suurikäsityö.fi:n keskusteluissa ja kommenteissa julkaistavat mielipiteet ovat kirjoittajien mielipiteitä. Sanoma Magazines Finland Oy ei käsittele viestejä etukäteen, vaan viestit julkaistaan sellaisenaan.

Sivuston ylläpitäjällä on oikeus estää yksittäisen keskustelijan pääsy sivustolle estämällä viestien lähettäminen häirikön käyttämästä IP-osoitteesta, mikäli keskustelija toimii näiden sääntöjen vastaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastuu viestien sisällöstä

Jokainen keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva henkilö on itse vastuussa viestiensä (eli kirjoituksensa tai muun lähettämänsä materiaalin) sisällöstä ja siitä, että ne ovat lakien ja hyvien tapojen mukaista.  Kirjoittaja voi joutua lähettämänsä viestin johdosta oikeudelliseen vastuuseen esimerkiksi rikoslain, tietosuojanlainsäädännön tai tekijän-oikeuksia koskevien lakien perusteella. Kirjoittaja saattaa myös joutua korvaamaan aiheuttamansa vahingon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sanoma Magazines Finland Oy ei ota minkäänlaista vastuuta keskusteluissa esitetyistä väitteistä tai niiden aiheuttamista seurauksista eikä keskustelupalstalle toimitetun muun aineiston sisällöstä.

Sanoma Magazines Finland Oy ja Suuri Käsityö -lehti eivät vastaa keskusteluissa ja
kommenteissa esitetyistä sisällöistä tai palvelun ulkopuolisille sivustoille vievistä linkeistä eikä linkkien takana olevien aineistojen sisällöistä.

Rekisteröityminen ja nimimerkki

Kuka tahansa voi lukea keskusteluja ja kommentteja. Voidakseen lisätä keskusteluviesteihinsä kuvia, tulee käyttäjän olla rekisteröitynyt ja sisäänkirjautunut käyttäjä.
 
Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä luo itselleen nimimerkin. Valittu nimimerkki näkyy kaikissa rekisteröitymisen takana olevissa yhteyksissä, joissa henkilö sivustolla esiintyy. Jos keskustelija haluaa esiintyä omalla nimellään, omaksi nimimerkiksi voi valita myös oman nimensä. Toisen nimellä esiintyminen on kielletty.

Kun keskustelija tai kommentoija on kirjautunut sivustolle ja julkaisee viestinsä, hänen luomansa nimimerkki näkyy automaattisesti viestin yhteydessä. Keskustelija voi halutessaan myös viestikohtaisesti piilottaa nimimerkkinsä ennen viestin lähettämistä ja esiintyä anonyymina.

Rekisteröitymisen yhteydessä annettuja tietoja käsitellään luottamuksellisesti. Lisätietoja rekisteröitymisestä ja rekisteröitymisen yhteydessä annettujen tietojen käytöstä löydät Rekisteriselosteessa.

Yksityisviestit

Kun rastitat rekisteröitymislomakkeessa kohdan "Muut käyttäjät saavat lähettää yksityisviestejä sähköpostiini", muut Suurikasityo.fi:n rekisteröityneet käyttäjät voivat lähettää rekisteröintilomakkeessa antamaasi sähköpostiosoitteeseen sinulle yksityisviestejä. He eivät näe sähköpostiosoitettasi tai muita henkilötietojasi.

Jos haluat käydä lisäämässä profiiliisi yksityisviestien vastaanotto- ja lähetysmahdollisuuden, kirjaudu sivustolle ja avaa oma profiilisi klikkaamalla sivun oikeassa ylälaidassa sisäänkirjautunut-tekstin alla näkyvää nimimerkkiäsi. Avaa rekisteröintilomake klikkaamalla profiilisivulla näkyvää "Muokkaa tietojasi" -painiketta, rastita kohta "Muut käyttäjät saavat lähettää yksityisviestejä sähköpostiini" ja paina alalaidasta "Tallenna". Voit myös käydä poistamassa yksityisviestien vastaanottomahdollisuuden poistamalla rastin ko. kohdasta.

Mikäli haluat lähettää jollekin keskustelupalstan kirjoittajalle yksityisviestin, voit tehdä sen klikkaamalla viestien yhteydessä näkyvää "Lähetä yksityisviesti" -painiketta.  Mikäli painiketta ei näy, kyseinen kirjoittaja ei ole sallinut yksityisviestejä.

Tekijänoikeudet

Keskusteluihin ja kommentointeihin osallistuva vastaa siitä, että hänellä on kaikki tarvittavat tekijänoikeudet ja muut oikeudet ja/tai oikeudenhaltijoiden suostumukset palvelussa julkaisemaansa materiaaliin. Jos keskustelija tai kommentoija haluaa käyttää jonkun toisen kirjoittamaa aineistoa viestinsä osana, lähde on ehdottomasti mainittava. Lisätietoa tekijänoikeuksista löytyy sivustoa koskevista käyttöehdoista [LINKKI KÄYTTÖEHTOIHIN].

Viestien poistaminen

Sanoma Magazines Finland Oy poistaa sivustolta ilmeisen rikoslain vastaiset viestit, viestien osat tai kokonaiset viestiketjut. Sanoma Magazines Finland Oy voi lisäksi poistaa sivustolta selkeästi hyvän tavan vastaisuuksia sisältävän viestin, viestin osan tai kokonaisen viestiketjun taikka järjestelmän toiminnallisuutta haittaavan viestin.

Lain vastaisia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit:
•    herjaavat, rasistiset tai yksityiselämää loukkaavat viestit,
•    valheellista tietoa tai vihjauksia yksityishenkilöistä sisältävät viestit,
•    rikokseen yllyttävät viestit,
•    siveettömät tai lapsen koskemattomuutta loukkaavat viestit tai
•    yksityishenkilöiden henkilötietoja sisältävät tiedot ilman asianomaisen suostumusta .

Selvästi hyvän tavan vastaisia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit:
•    asiattomuuksia,
•    väkivaltakuvauksia tai
•    kiroilua sisältävät viestit.

Järjestelmän toiminnallisuutta haittaavia voivat olla esimerkiksi seuraavanlaiset viestit:
•    viestien monistamista,
•    massapostitusta tai
•    trollausta eli esimerkiksi tahallista yliärsyttämistä ja provosointia sisältävät viestit.

Jos huomaat näitä sääntöjä rikottavan, voit ilmoittaa siitä kyseisen viestin kohdalta Asiaton viesti? –linkin kautta.  

Tervetuloa kirjoittamaan, tässä muutama vinkki evääksi!
Toivotamme kaikki tervetulleiksi keskustelemaan ja kommentoimaan sekä viihtymään sivustollamme. Viihtyvyyden takaavat muun muassa tässä kerrottujen sääntöjen noudattaminen sekä kaikin puolin asiallinen, toisia kirjoittajia ja heidän mielipiteitään arvostava sananvaihto.

Tässä vielä viisi vinkkiä hyvään verkkokeskusteluun:
1)    Muista aihe ja asia. Pysy keskustelupalstan aiheessa ja kirjoita asioista omasta näkökulmastasi, älä keskity muiden kirjoittajien arvosteluun.
2)    Ole kiinnostava. Kirjoita napakasti ja mielenkiintoisesti, älä jää inttämään tai jaarittelemaan.
3)    Kunnioita muita kirjoittajia. Perustele oma mielipiteesi ja anna muiden kertoa oma mielipiteensä. Älä mene henkilökohtaisuuksiin. Kunnioita ihmisten yksityisyyttä.
4)    Muista hyvä maku. Älä kiroile, älä huuda, älä solvaa, älä mässäile onnettomuuksilla tai muiden ongelmilla, älä kirjoita osoitteita tai puhelinnumeroja.
5)    Muista missä olet. Käytä keskustelupalstaan vain siihen, mihin se on tarkoitettu eli keskusteluun ja mielipiteiden vaihtoon. Älä siis esimerkiksi mainosta tai markkinoi. Älä myöskään kopioi pitkiä lainauksia muiden sivustojen sisällöistä. Muista, että viestit jäävät pysyvästi sivustolle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla