David Butler suunnittelee painokankaita, ellei hän ei ole kiertueella Black Owls –bändinsä kanssa.

David Butler on graafinen suunnittelija, jolla on ollut asiakkaita Cirque du Soleil’stä  Ralph Laureniin ja Timberlandiin. Hän kiinnostui kankaiden suunnittelusta seuratessaan vaimonsa, tekstiilitaiteilija Amy Butlerin, työtä. Davidin ensimmäinen painokangaskokoelma, Curious Nature, koostuu kuoseista, joissa tuovat esille suunnittelijan kiinnostuksen kohteet.

Kankaiden kuvioissa näkyy vaikutteita 1900-luvun puolivälin taiteesta, japanilaisista indigokankaista ja kansantaiteesta. Värit ovat lempeitä: metsänvihreää, merensinistä, luunvalkoista ja osterinharmaata. Pienikuvioiset puuvillakankaat sopivat vaatteisiin, tilkkutöihin ja sisustamiseen.

Black Owls –yhteen solistina esiintyvän Davidin mielestä rockmusiikki ja tekstiilisuunnittelu eivät ole kaukana toisistaan. Muoti, taide ja käsityö ovat läsnä molemmissa.

Kankaiden kuosit David piirtää käsin. Hän skannaa piirrokset musta-valkoisina ja luo oman, kuoseihin sopivan väripaletin. Kokoelman suosituimpia kuoseja on hyödynnetty myös käsin tehdyissä villamatoissa, puhelimien ja tietokoneiden koteloissa.

David Butlerin toinen kangaskokoelma, Seven Wonders, tulee myyntiin lokakuussa.

www.parsongray.com, www.coatscrafts.fi, www.polinka.fi

Katso videolta, miten rusettiin eli solmukkeeseen tehdään solmu. 

Rusetti eli solmuke on kelpo vaihtoehto solmiolle useimmissa tapauksissa. Eräisiin juhla-asuihin, kuten frakkiin tai smokkiin, rusetti suorastaan kuuluu.

Solmukkeen solmiminen ei ole vaikeaa, kuten oheiselta videolta näkyy. Ompeleminenkin onnistuu pienellä vaivalla, vielä vaikkapa isänpäivälahjaksi. Kaavat ja ohjeet rusettiin löydät Suuri Käsityö 11-12/2017 -lehdestä. 

Keskosen housuissa on haarakiila ja kaksinkertainen resori vyötäröllä. 

Tulosta kaavat a4-arkille sivun alareunan linkistä. 

Koot: 44 ja 50 cm.

Tarvikkeet: Trikoota 0,40(0,40), leveys 150 cm, resoria 0,25-0,30 m, leveys vähintään 50 cm.

Valmistelut: Etukappaleen ja resorin kaavat ovat arkilla kahdessa osassa, yhdistä osat.

Leikkaaminen: Leikkaa etu- ja takakpl taitteelta, leikkaa jalkapohja 2x ja haarakiila 1x, lisää leikatessa 1 cm:n saumanvarat.

Ompeleminen: Ompele saumat saumurilla tai ompelukoneen joustavalla huolittelevalla ompeleella.

1. Ompele haarakiila etukappaleeseen merkkien mukaan.

2. Ompele jalkapohja takakappaleeseen.

3. Ompele sivusaumat, jalkojen reunat, jalkojen päät ja haara.

4. Ompele resorin lyhyet päät yhteen.

Taita resori kaksinkerroin ja ompele vyötärölle.

Malli ja kaavat: Saara Räike