Suklaamousse lohduttaa, jos syksy ja pimeys painavat päälle.

Kotitekoinen suklaamousse on yllättävän helppo tehdä. Jos valitset raaka-aineiksi luomusuklaan, luomukerman ja luomumunat saat herkun, jota voi nauttia erittäin hyvällä omatunnolla.


Suklaamousse

Annos kuudelle


300 g tummaa suklaata
3 munaa
2 dl kuohukermaa
(tilkka hyvää konjakkia tai calvados'ta)
(sokeria)

1. Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa tai liedellä vesihauteessa.

2.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää sulaan suklaaseen
huoneenlämpöiset keltuaiset. Halutessasi mausta esimerkiksi
konjakilla. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen.

3. Vaahdota kuohukerma ja lisää viimeiseksi massaan. Maista ja makeuta tarpeen vaatiessa sokerilla.

4.
Annostele suklaavaahto kauniisiin jälkiruokakulhoihin. Siirrä kulhot
jääkaappiin ja anna moussen jähmettyä kunnolla, mielellään yön yli.

5. Koristele valmiit annokset vadelmilla tai valkosuklaasta vuolluilla lastuilla.

Vinkki!
Vaihtelemalla suklaata saat erimakuisen jälkiruuan. Kokeile vaikka appelsiini- tai minttusuklaata!