Tämä makea herkku valmistuu hetkessä!

Sunnuntaina 30.10. siirrytään talviaikaan ja vaikka pakkasia ei vielä ole luvassa, uunibanaanit lämmittävät mieltä. Voit käyttää ohjeeseen jo ruskeaksi tai laikukkaasi menneitä banaaneja. Kermavaahdon voi korvata vaniljajäätelöllä.

Uunibanaanit

4 hengelle

4 banaania
2 dl valmista suklaa- tai kinuskikastiketta
2 dl vispikermaa
sokeria maun mukaan
1 dl keksimuruja tai pähkinöitä

1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

2.
Aseta banaanit uunipellille leivinpaperin päälle kuorineen. Paista
banaaneja uunin keskitasolla 10-15 minuuttia, kunnes kuori on lähes
musta. Jäähdytä hetki.

3. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla.

4.
Leikkaa jokaiseen banaaniin viilto pituussuunnassa terävällä veitsellä.
Avaa viiltoa hieman ja pursota väliin kermavaahtoa. Kaada päälle
kastiketta ja koristele pähkinöillä.

Vinkki! Voit laittaa kerman alle hieman hilloa halutessasi. Murenna pinnalle keksejä.

Teksti Kiia Renko, kuva Pia Inberg