Kun levität aamulla kosteusvoiteen, tee samalla helppo kasvohieronta. Akupisteiden painelu rentouttaa, tässä ohjeet pisteiden löytämiseen.

Tee näin:

1. Ota voidetta lastalla käsiin ja hiero käsiä vastakkain. Painele voide kasvoille tai sivele ylössuuntautuvin vedoin. Älä hankaa!

2. Painele hellästi silmänympärysalueen akupisteitä. Aloita kulmakarvojen alkukohdasta ja jatka kulmaluuta myötäillen.

3. Toista sama silmän alapuolelle: aloita sisänurkasta ja myötäile luun yläreunaa.

4. Paina lopuksi nenän molemminpuolisia pisteitä.

 

Maritta otti iloisena vastaan meikkivinkit, sillä varsinkin silmämeikin teko on tuntunut vaikealta. Hiusten laitto sen sijaan kuuluu aamurutiineihin. "Itsepäiset hiukseni sojottaisivat muuten joka suuntaan."

Maritta Muukka, 49, sairastaa Parkinsonin tautia ja on sairauseläkkeellä. Kodin Kuvalehden muuttumisleikistä hän toivoi meikkivinkkejä erityisesti silmämeikin tekoon.

Maritta Muukka sairastui kahdeksan vuotta sitten Parkinsonin tautiin. Pari vuotta sitten sairaus pakotti hänet jäämään eläkkeelle lastenhoitajan työstä. Tilanteeseen sopeutuminen ei ollut helppoa. Lääkityskin laski mielialaa.

"Tuhlasin monta hetkeä miettimällä kurjuuttani ja säälimällä itseäni. Ajattelin, että eläkkeelle jäänti teki minusta turhan", Maritta muistaa.

Sitä mukaa, kun paino laski, Marittan mieliala nousi.

Puhtia söi myös runsas ylipaino. Maritta huomasi, etteivät voimat riittäneet asioihin, joita hän olisi halunnut tehdä.

"Kaksi vuotta sitten juhlimme mieheni 50-vuotissyntymäpäivää koko perheen voimin Milanossa. Reissu oli kamala: minun oli tukala olla helteessä, kiukuttelin enkä halunnut poistua hotellista."

Pian matkan jälkeen Maritta menetti ruokahalunsa. Kun hän oivalsi sen johtuvan lääkkeistä, paino oli ehtinyt laskea viisi kiloa.

"Siitä lähtien olen paneutunut syömisiini. Tein sen kuuluisan elämäntaparemontin."

Sitä mukaa, kun paino laski, Marittan mieliala nousi. Parin vuoden kuluttua perheen mukana lomaili jo 37 kiloa keveämpi äiti, joka jaksoi nauttia lämmöstä ja Munchenin sykkeestä.

Viidenkympin villityksessä olemme rakastuneet mieheni kanssa uudelleen.

"Olin ihan kuin uusi ihminen, ja siitä olen kiitollinen perheelleni, varsinkin miehelleni, joka on jaksanut tukea minua jo 23 vuotta. Viidenkympin villityksessä olemme rakastuneet uudelleen."

Vinkit silmämeikkiin

  1. Kauniin silmämeikin ja siistien kulmien ansiosta kasvojen painopiste nousee. Levitä liikkuvalle luomelle vaaleaa luomiväriä. Saat avaruutta ja valoa katseeseen. Laita luomivakoon tummaa luomiväriä ja häivytä. Näin saat kevennettyä raskaita luomia.
  2. Nypi kulmakarvat ja pidä ne siisteinä. Hajahaivenet tekevät vain yläluomesta raskaan. Kulmakarvojen pitäisi loppua silmän ulkonurkan kohdalle. Kulmakynää tai -palettia käyttämällä saa lisää ryhtiä katseeseen.
  3. Koska iän myötä iho harmaantuu, entinen meikkivoidesävy ei ehkä enää toimi. Valitessasi sävyä kokeile sitä leukaperään. Muista myös poskipunan raikastava merkitys.

Näin järjestät jäykät hiukset

  1. Jos hiukset ovat jäykät, hyvä leikkaus on tärkeä. Pese hiukset aamuisin, jotta niitä on helpompi käsitellä.
  2. Laita pyyhekuiviin hiuksiin napakka muotoilutuote: muotovaahto tai kampausneste. Suihkauta myös lämpösuojaa ja kuivaa hiukset föönillä, niin muotoilu on helpompaa.
  3. Taivuta itsepäisimmät suortuvat paikalleen muotoiluraudalla. Lopputulos on luonnollinen ja kauniin ilmava.

Kuinka Maritta muuttui? Katso vaihtokuvat tästä.


Maritta jälkeen
Maritta ennen
 

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 3/2017.

Maritta Muukka

49-vuotias espoolainen on sairauseläkkeellä. Perheeseen kuuluvat aviomies, 20-vuotias poika ja 17-vuotias tyttö. Maritta harrastaa vesijuoksua ja puuhaa tyttären salibandyjoukkuueen taustajoukoissa.

Reissukassi on kevyt, jos yhdestä tuotteesta on moneksi. Pienet pakkaukset ja rento mieli auttavat lomalaista.

Varsinkaan lyhyillä matkoilla ei kannata säilöä laukkua lentokoneen ruumaan, joten nestemäisten ja voidemaisten kosmetiikkatuotteiden pitää mahtua litran läpinäkyvään muovipussiin. Siksi kannattaa valita mukaan ne purnukat, joista on moneksi.

1. Kasvot ja kädet puhtaiksi pesulapuilla

Meikinpuhdistuslaput ja herkälle iholle tarkoitettu misellivesi ovat loistavia tuotteita matkoilla, koska niillä voi putsata kasvot, silmät ja huulimeikin. Meikinpuhdistuslapuilla voit putsata myös likaantuneet kädet. 

2. Aurinkovoide suojaa ihoa 

Oletko lähdössä syksynkalpealla iholla etelän lämpöön? Aurinkosuojatuote on todella tärkeä, myös kasvoilla. Älä vähättele auringon vaaroja. Melanooma ja muut ihosyöpälajit ovat lisääntyneet. 

Aurinkovoiteetkin vanhenevat, joten tarkista päivämäärä pullon kyljestä ennen reissua. 

3. Shampoot ja saippuat pikkupakkaukseen 

Vaikka reissaisit omalla autolla, älä raahaa mukana jättikokoisia shampoopulloja. Omat lempituotteet voi pakata pienempiin pakkauksiin. Hyödynnä voiteiden ja shampoiden matkakokoja ja aikakauslehtien välissä tulevia näytepusseja. Käteviä ovat myös minihiuslakat ja kuivashampoo, jolla saat kuohkeutta tukkaasi reissupäivän jälkeen. 

4. Monitoimimeikit pelastavat

Jos otat mukaasi meikkipaletin, jossa on luomiväri, poskipuna ja rajausväri, et tarvitse montaa erillistä purkkia. 

Nestemäisen meikkivoiteen voi korvata mineraalipuuterilla, jolla saa tasoitettua ihon värin. 

Vahamaiset rajauskynät sopivat luomiväriksi, kunhan häivytät värin rajat sormin.

5. Luomiväristä on melkein kaikkeen

Monet puuterimaiset luomivärit toimivat hyvin silmien rajauksessa kynän sijaan. Kuivalla siveltimellä jäljestä tulee pehmeä, kostealla selkeä.

Ruskea, mattasävyinen luomiväri sopii myös kulmien rajaukseen. Napakalla siveltimellä ja pienillä vedoilla saat luonnollisen tuloksen.

Joitakin nestemäisiä luomivärejä voi sipaista myös huulille. Varmista kuitenkin tuotteen sopivuus ajoissa ennen matkaa. 

6. Suihke kiinnittää meikin ja virkistää 

Virkistävä suihke on kiva lisä, jolla voi kiinnittää meikin. Lämpiminä päivinä sitä voi suihkutella kasvoille, niskaan ja polvitaipeisiin.  

7. Yksi voide pelastaa paljon

Voiteeksi kannattaa valita tuote, joka hoitaa niin kasvoja, vartaloa kuin käsiäkin. Jos kaipaat kasvonaamiota, levitä vain tuhti kerros yövoidetta. Kasvoille tarkoitettu uudistava hoitogeeli voi auttaa myös arpiin. 

8. Hoitoainetta käsiin

Jos et halua ottaa käsivoidetta mukaan reissuun, hiero kuiviin käsiin hiustenhoitoainetta. Tämä kampaajien kikka todella toimii.

9. Matka-apteekki yllätysten varalle 

Rakko jalassa tai hyttysen piston aiheuttama kutina voivat latistaa lomatunnelmaa. Pakkaa matkaan laastareita ja voide, joka hoitaa sekä hyttysenpistot että pikkuhaavat. Mukaan kannattaa ottaa myös särkylääkettä, ripulilääkettä ja käsidesiä

Artikkelin vinkit on julkaistu Kodin Kuvalehden numeroissa 16/2017 ja 20/2017.