Vaikka juhlameikki saa olla villimpi kuin arkinen, sekin vaatii huolellisen pohjustuksen. Näin teet siistit kulmat, huulet ja meikkipohjan.

1 Kulmat kaareviksi nyppimällä

Kestovärjää ja nypi kulmat säännöllisesti. Meikkaaminen on silloin nopeampaa.

Kulmien muotoilu on helpompaa, kun annat ensin ammattilaisen muotoilla ne.

Säilytä sen jälkeen kulmien luonnollinen muoto ja ole varovainen, ettet nypi kulmiin tyhjiä aukkoja tai tee niistä liian kapeita.

 

Tarvitset:

 • kulmakarvaharjan
 • automaatti- tai manuaalipinsetit
 • kulmakynän
 • kulmakarvageelin

 

Näin se sujuu:

 1. Harjaa kulmat kulmaharjalla.
 2. Nypi hajakarvat silmien välistä ja kulmakarvojen alapuolelta.

 3. Kulmakarvan aloituskohta on linjassa nenän ulkoreunan kanssa. Aloita nyppiminen aloituskohdasta ja etene alareunaa pitkin kohti keskikohtaa. Keskikohta eli kulmakarvan korkein kohta on ihanteellisin, kun se on linjassa iiriksen ulkoreunan kanssa.

 4. Jatka nyppimistä kohti ulkoreunaa. Säilytä kulman linnunsiipimäinen muoto. Kulmakarvan loppukohta selviää, kun laitat kynän viistosti nenän ulkonurkasta kohti silmän ulkonurkkaa. Eri puolille sojottavat liian pitkät kulmakarvat voi leikata kynsisaksilla lyhyemmiksi.

 5. Piirrä terävällä kulmakynällä lyhyitä kulmakarvan suuntaisia viivoja. Valitse sävy hiustesi sävyn mukaan. Pehmeämpää jälkeä syntyy puuterimaisella kulmavärillä ja kulmasiveltimellä. Tähän käy myös oikeansävyinen luomiväri.

 6. Viimeistele karvat ojennukseen kulmakarvageelillä. Kokeile värillistä kulmakarvageeliä. Voit käyttää myös hiuslakkaa tai -vahaa.

 

2 Siisti pohjustus meikkivoiteella

Nestemäisen meikkivoiteen eli fluidin voi levittää sormin tai meikkisienellä.

Sormien lämpö auttaa meikkivoiteen työstämisessä.

Ammattilaiset suosivat meikkivoidesivellintä, jolla saa tasaisemman pinnan. Siveltimellä on myös helpompi lisätä tarpeen vaatiessa ohuita kerroksia.

 


 

Tee näin:

 1. Levitä kosteusvoide ja anna sen imeytyä rauhassa. Levitä myös meikinpohjustusvoide, joka tasoittaa ja antaa iholle hehkua.

 2. Aloita meikkivoiteen levitys kasvojen keskiosasta ja etene kohti reunoja. Tee mieluiten useita ohuita kerroksia, älä kerralla yhtä paksua.

 3. Häivytä meikkivoide leukapieliin, leuan alle ja hiusrajaan.

 4. Levitä ohut meikkivoidekerros myös silmien alle ja luomille aina kulmakarvoihin saakka.

 5. Kiinnitä meikki puuterilla. Puuteroi kasvot painelemalla väritöntä irtopuuteria puuterivipalla tai suurella puuterisiveltimellä.

 

3 Kaksoisleuka piiloon aurinkopuuterilla

Levitä aurinkopuuteri isolla irtopuuterisiveltimellä koko kasvoille ja dekolteelle.

Voit varjostaa ja korostaa kasvojen muotoja aurinkopuuterilla. Aikuisen naisen meikissä varjostuksilla voi häivyttää esimerkiksi kaksoisleukaa.

Lämmin pronssi tai pronssin ja ruskean sävyjen sekoitukset ovat parhaita. Vältä oranssiin taittuvia sävyjä.

Aikuiselle naiselle tai epätasaiselle iholle sopii parhaiten mattapintainen puuteri.

 

Tarvitset:

 • aurinkopuuterin
 • aitokarvaisen poskipunasiveltimen

 

Näin puuteroit:

 1. Levitä aurinkopuuteria poskiluun alle. Sivele puuteri korvan keskikohdalta vinosti kohti nenää.

 2. Levitä poskipuna poskipäitä korostamaan ja häivytä poskipunan ja aurinkopuuterin raja.

 3. Häivytä kaksoisleukaa sivelemällä aurinkopuuteria leuan alle ja kaksoisleuan päälle. Häivytä alaspäin kaulan suuntaan.

 

4 Muotoa huuliin rajaamalla

Rajaus estää punan karkailun ja antaa huulille muotoa.

 

 

 

Tarvitset:

 • rajauskynän
 • huulipunasiveltimen
 • huulipunan

 

Tee näin:

 1. Levitä huultenpohjustusaine tai meikkivoide ja puuteri huulille ja huulirajaan. Häivytä sormin painelemalla.

 2. Puuteroi kevyesti. Korosta amorinkaarta valoa heijastavalla valokynällä.

 3. Rajaa huulet huulipunan sävyisellä tai värittömällä rajauskynällä. Aloita amorinkaaresta, niin saat huulista helpommin symmetriset. Jatka rajausta kohti suupieliä.

 4. Rajaa ensin alahuulen keskikohta ja jatka rajausta reunoille.

 5. Väritä rajauskynällä koko huulenpinta, niin puna pysyy paremmin.

 6. Levitä huulipuna siveltimellä. Mieluiten muutama ohut kerros kuin yksi paksu.

Satu Reijonen, 32, asuu Liperissä puolisonsa ja 1-, 6- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa. Kotiäidin rakkaimpia harrastuksia ovat lenkkeily, kuntosali ja laskettelu. ”Arkena pukeudun farkkuihin ja neuleisiin, joiden värikirjo liikkuu mustan ja harmaan välillä.”
Satu Reijonen, 32, asuu Liperissä puolisonsa ja 1-, 6- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa. Kotiäidin rakkaimpia harrastuksia ovat lenkkeily, kuntosali ja laskettelu. ”Arkena pukeudun farkkuihin ja neuleisiin, joiden värikirjo liikkuu mustan ja harmaan välillä.”

”Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit", mietti Satu Reijonen ennen Kodin Kuvalehden muuttumisleikkiä. 

"Elän pitkälti perheemme taaperon, eskarilaisen ja koululaisen ehdoilla. Arki on täynnä toimintaa: lasten viemistä kouluun ja harrastuksiin, läksyjä ja ruuanlaittoa.

Arkena minulla ei juuri ole mahdollisuutta laittautua, mutta en sitä välttämättä kaipaakaan. Kun sitten tulee mahdollisuus meikata tai pukeutua paremmin, se tuntuu entistä ihanammalta.

Tärkeintä ihmisessä ovat sisäiset seikat, vaikka olenkin kiinnostunut kauneudesta. Muuttumisleikki oli upea mahdollisuus saada uusia ideoita ja omaa aikaa. Nyt oli hyvä tilaisuus kysyä muoti- ja kauneusvinkkejä, sillä työelämään palaaminen lähestyy.

Lapsiperheen arjessa kauniit vaatteet olisivat kuitenkin tiellä. Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit.

Pidän kauniista vaatteista ja seuraan aktiivisesti muotia blogeista ja naistenlehdistä. Lapsiperheen arjessa kauniit vaatteet olisivat kuitenkin tiellä. Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit.

Muuttumisleikiltä odotin ja sainkin pirteyttä. Ehkäpä se näkyy myöhemmin myös väripilkkuina vaatekaapissani."

3 vinkkiä kolmikymppiselle Sadulle

 1. "Sadun hiukset leikattiin long bob -tyyliseksi pitkäksi polkaksi. Entistä ryhdikkäämpi leikkaus kohotti hiuksia ja kirkkaampi väri raikasti koko olemusta." - Riia Koivisto, kampaaja ja meikkaaja
 2. "Kun huulet punaa hyvin, tyyli on heti tosi huoliteltu. Silloin arjen kiireissä ei tarvitse muuten meikata niin paljon." - Riia Koivisto, kampaaja ja meikkaaja
 3. "Koska Sadun tyyli on klassinen, halusin pukea hänelle rohkeasti kevään kukkivia kuoseja, liehulahkeita ja röyhelöitä. Hillitty olemus sai rempseyttä ja tyttömäisyyttä, joka sopii Sadun sädehtivään hymyyn." - Mirkka Siusluoto, muotitoimittaja

Katso kuvat Sadusta ennen ja jälkeen!


Satu seuraa muotia, mutta lapsiarjessa kauniit vaatteet olisivat enemmän tiellä.
Satu sai hiuksiin ryhdikkäämmän leikkauksen ja kasvoille raikkaan meikin.
 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 9/2017.

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Kotiäiti Sadun, 32, arkityyli raikastui muuttumisleikissä: katso upeat kuvat ennen ja jälkeen!

Jenna kirjoitti: Siis voi hyvän tähen! Miten te saatte upeista leideistä entistäkin upeampia?! Mikä ihana freesi lookki, hiukset ja vaatteet ja koko mimmi! Ja miten ihmeessä tällaiseen muuttumisleikkiin pääsee mukaan, mistä löytyy arvontakuponki?! ;) Hei nimimerkki Jenna, kiitos kivasta palautteesta! Mekin ihastelemme, miten upeita muodonmuutoksia kauneusalan ammattilaiset saavatkaan aikaan. Etsimme jatkuvasti malleja erilaisiin juttuihimme, joten täytä mielellään hakemus tästä linkistä: https...
Lue kommentti

TOIMITUKSESSA TESTATTU. Juttusarjassa KK kokeilee kosmetiikkatuotteita. Ensikertalainen keski-ikäinen testasi muhkeat paperiset perhosripset.

Tuote: 

Paperself-merkkiset paperiset irtoripsikoristeet.

Lupaus:

Paperself kertoo olevansa maailman ensimmäinen taiteellisten paperiripsien valmistaja. Yritys lanseerasi irtoripsensä Suomessa marraskuussa 2017. Niissä yhdistyy kiinalainen paperinleikkaustaide ja moderni muotoilu. Yhdestä irtoripsiparista saa ainakin kolmet piristeet leikkaamalla paperiripset osiin.

Testaus:

Keski-ikäiselle pikkujoulut ovat helposti bilevuoden kohokohta, joten niiden kunniaksi päätin kokeilla elämäni ensimmäisen kerran irtoripsiä. Enkä mitä tahansa ripsiä vaan paperisia perhosia.

En varauksettomasti välitä nykyisestä muhkeiden ripsien trendistä. Hurjimmat näkemäni uhmaavat painovoimaa ja vastaavat tuuheudeltaan hammasharjaa. Itse olen rutinoitunut pikameikkaaja mutta laiska kokeilemaan uutta. Ripsilisiä en ole kokeillut koskaan – jopa aikoinaan häissäni kieltäydyin kunniasta.

Paperself-pakkaus sisältää yhdet ruhtinaallisen kokoiset ripset. Ne eivät välttämättä sovi kerralla luomille, vaan ne voi leikata haluamaansa mittaan. Maltillisesti haaveilin yksistä, reilun sentin mittaisista paperiperhosista silmänurkkiini. Ripsiliima on hankittava erikseen.

Ensivaikutelma: huh!

Hämmästelen, miten ihmeessä pystyn kohdistamaan hentoiset paperikuviot yläluomilleni, kun rajauskynäkin töppösormissani mutkittelee. Vastoin pakkauksen ohjetta en pursottanut ripsiliimaa hentoisen irtoripsen vaan sormeni päälle, koska yliannostuksen vaara oli ilmeinen. Sipaisin sitä irtoripsen alapinnalle kuin Erikeeperiä askarrellessa. Myös asettelussa luotin sormituntumaan.

Olikohan moukan tuuria, mutta onnistuin kahdesti! Irtoripsi oli kätevää kohdistaa rajauskynän viivaan, jotta sen musta pohja ei erotu liikaa. Liiman ollessa märkää ripseä saattoi vielä tuuppia hiuksenhienosti paikoilleen, mutta sen jälkeen se kiinnittyi nopeasti ja tukevasti.

Tältä se tuntui:

Mikä iloinen yllätys: ripset eivät tuntuneet juuri miltään. Vaikka perhoset olivat omia ripsiäni paljon pidemmät, en nähnyt sivusilmällä mitään ylimääräistä tai saanut roskan tunnetta luomilleni. Edes räntäsade ei niitä hetkauttanut. Moni kehui perhosia ja hämmästeli ensikertalaisen tuuriani. Oli se ripsien ansiota tai ei, juhlat olivat hauskimmat pitkään aikaan ja tanssin varpaani muussiksi.

Jääkö käyttöön?

Rohkaistuin. Kunhan juhla on suuri tai juhlamieli riittävän korkealla, liimaan taatusti taas silmäkulmiini perhoset tai porot, sillä sellaiset jäivät paketista käyttämättä. Yhdelle käyttökerralle ei siis tule isoa hintaa.