Sanna oli jo pitkään toivonut, että ammattilainen neuvoisi häntä uusien vaatevärien valinnassa. "Tuskin itse olisin osannut valita kaupasta vihreää."
Sanna oli jo pitkään toivonut, että ammattilainen neuvoisi häntä uusien vaatevärien valinnassa. "Tuskin itse olisin osannut valita kaupasta vihreää."

"En ole kauheasti jaksanut katsoa peiliin viime aikoina", kirjoitti Sanna Aronen KK:lle. Hän jos joku ansaitsi piristystä muuttumisleikissä.

Viime keväänä, ison elämänmuutoksen koettuaan, Sanna Aronen tunsi vanhentuneensa yhdessä vuodessa tuhat vuotta. Avioeron ja muuton jälkeen neljän lapsen äiti huomasi, että aamuisin peilistä tuijottivat väsyneet kasvot. Ei silti, että aikakaan olisi riittänyt peilaamiseen tai meikkaamiseen.

"Aamuisin laitoin vain BB-voiteen naamaan. Sitten kiirehdin jo töihin."

Kirjeessään KK:lle Sanna kuvaili olevansa niin perustavallinen kuin olla ja voi. Hot joogaa, kahvakuulailua, pilatesta ja tanssia harrastava Sanna pukeutuu arjessa sporttisesti: treenivaatteisiin tai farkkuihin, tuttuihin siniseen ja harmaaseen. Hän kaipasi neuvoja pukeutumiseensa ammattilaiselta.

"Usein alennuksesta tulee ostettua jotain, joka osoittautuukin vääräksi valinnaksi ja jää kaappiin käyttämättömänä."

"Usein alennuksesta tulee ostettua jotain, joka osoittautuukin vääräksi valinnaksi ja jää kaappiin käyttämättömänä."

Muotitoimittaja Kaisa Virtanen esitteli Sannalle uuden lempivärin: vihreä saa hänen siniset silmänsä loistamaan. Hymy palasi Sannan kasvoille meikkitaiteilija Suvi Tiilikaisen loihdittua raikkaan luonnollisen meikin, joka korosti kuulasta ihoa.

Kulmat kuntoon

 1. Kulmakarvat antavat kasvoille raamit ja ryhdin. Jos ne ovat aavistuksen eri tasoilla, väritä alempana olevan yläreunaa korkeammaksi ja muotoile kulmat symmetrisiksi.
 2. Jos silmät ja kulmakarvat ovat lähekkäin, tummaa luomiväriä on hyvä välttää. Rajaus ja ripsiväri nostavat silmät loistamaan.
 3. Kaunista ihoa ei kannata peittää paksulla meikkivoiteella. Ohut meikkivoide tai BB-voide riittää. On vain luonnollista ja pukevaa, jos ihon pieni punoitus kuultaa läpi.

Tuuheutta tukkaan

 1. Jos hiukset ovat liukkaat, pese ne volyymia antavalla sampoolla ja hoitoaineella. Se tuo hiuksiin vähän ryhtiä. Vältä liian hoitavaa hoitoainetta, jotta hiukset eivät muutu raskaiksi.
 2. Pesun jälkeen suihkuttele hiuksiin suolasuihketta. Se myös elvyttää kampauksen aamuisin. Puristele ja pöyhi hiuksiin rakennetta ja jämäkkyyttä.
 3. Kuohkean kampauksen saat käyttämällä isoa, pyöreää muotoiluharjaa tai kiharrinta. Kuivauksen jälkeen vain pöyhit hiukset huolettomasti.

Katso vaihtokuva Sannasta ennen ja jälkeen muuttumisleikin!


Enter image caption
Enter image caption
 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 15/2017.

Sanna Aronen

45-vuotias lastentarhanopettaja asuu Mäntsälässä. Hänen perheeseensä kuuluvat 23-, 21-, 18- ja 14- vuotiaat lapset. Lisäksi perheessä asustaa koira.

MeLli

Sanna, 45: ”Huomasin, että aamuisin peilistä tuijottivat väsyneet kasvot” – katso kuvat ennen ja jälkeen!

Mistä naistenlehdet löytävät näitä 'tavallisia' väsyneitä arjen sankarinaisia? Meillä on täällä toimistolla kolme viisikymppistä naista, oikeasti tavallisia ja oikeasti vähän ilottomia naisia. Rumia, väsyneitä ja loppuunkuluneita, jotka pitävät tätäkin lehteä pystyssä tilaamalla tai ostamalla irtonumeroita etsiessään päiväänsä edes pientä piristystä. Ihan varmasti tekin löytäisitte lehteenne malleiksi oikeita ihmisiä. Siis jos haluaisitte.
Lue kommentti
hiipi

Sanna, 45: ”Huomasin, että aamuisin peilistä tuijottivat väsyneet kasvot” – katso kuvat ennen ja jälkeen!

Älkäähän nyt, toimiston naiset, ihanasti muuttunut oli tämä Sanna ja varmasti hänkin muutoksensa ansainnut-kuten tekin tietysti olisitte :). Minäkin olen varmaan näky, ison perheen nelikymppinen äiti, joka ei ehdi juuri harrastaa muuta kuin työssä käymistä, kotitöitä, lasten kanssa touhuamista ja pimeällä lenkkeilyä. Ripsiväri, hampaiden pesu ja hiusten harjaus käyvät kaunistukseksi aamuisin. Kiva näitä on katsoa ja ihastella, hienoja muutoksia, vaikka lehteä en raaski tilata, kun rahat...
Lue kommentti

Talvella iho joutuu koville, kun kuiva sisäilma ja pakkanen vievät siltä kosteutta. Näillä vinkeillä kosteutat kasvot, huulet ja vartalon.

Kasvot kaipaavat suojaa kylmältä

Talvella ihon täytyy sietää rajujakin lämpötilan vaihteluja huoneenlämmöstä paukkupakkasiin. Ei ihme, jos hipiä ärsyyntyy.

 1. Puhdistustuotteista parhaita ovat ihotyypille sopivat täyteläisemmät puhdistusmaidot, -voiteet tai -öljyt ja alkoholittomat puhdistusvedet. Jos iho on kovin kuiva, ei vedellä tarvitse lotrata lainkaan. Puhdistusmaidon voi pyyhkiä pois vanulapulla tai kasvopyyhkeellä.
 2. Kuivuuden ehkäisyyn tarvitaan myös täyteläinen kosteus- tai hoitovoide ihon kunnosta ja ihotyypistä riippuen.
 3. Kosteuttava naamio kerran pari viikossa sekä tehoseerumit kosteuttavan ja ravitsevan hoitovoiteen alla elvyttävät ja vahvistavat ihoa. Ihon kuorintaväli riippuu ihotyypistä, mutta varsinkin kuivaihoiselle riittää kuorinta parin viikon välein. Vältä talvella rouheita sisältäviä kuorinta-aineita.
 4. Jos on tarkoitus viilettää raikkaassa talvisäässä, kasvojen iho kannattaa suojata kylmältä ja tuulelta ulkoiluun tarkoitetulla voiteella. Huppu ja kaulahuivi pitävät kasvot suojassa hyytävältä viimalta. Lyhyille reissuille antaa kelpo suojan tavallinen täyteläinen kasvovoide, jossa on vain vähän kosteutta. Muista levittää voide ainakin puoli tuntia ennen ulkoilua. Meikkivoiteesta ja puuterista saa lisäsuojaa. Muista suojata myös huulet rasvalla. Couperosaan taipuvaisen ja herkän ihon suojaaminen on erityisen tärkeää.

Vartalon ihossa on vähemmän talirauhasia, ja siksi se kuivuu herkemmin kuin kasvojen iho.

Kuuma vesi kuivattaa vartaloa

Ihoa kiristää ja kroppa hilseilee. Tuttu tunne? Iho kuivuu talvella herkemmin lämmityksen sekä ulkona viuhuvan tuulen ja pakkasen takia. Varsinkin kuivaihoisille talviaika on rankkaa.

Vartalon ihossa on vähemmän talirauhasia, ja siksi se kuivuu herkemmin kuin kasvojen iho. Lisäksi ihoa kuivattavat keinokuituvaatteet.

 1. Kylmällä säällä on ihanaa lämmitellä kuumassa suihkussa, mutta iholle ystävällisempi vaihtoehto on pikasuihku haalealla vedellä. Liian kuuma pesuvesi poistaa ihoa suojaavia luonnollisia rasvoja.
 2. Ihon puhdistuksessa kannattaa suosia saippuattomia pesuaineita sekä suihku- ja kylpyöljyjä. Muutama tippa öljyä kylpyvedessä tekee jo ihmeitä. Kuivaihoinen voi käyttää pesemiseen perusvoidetta. 
 3. Vartalovoide kannattaa levittää suihkun jälkeen hieman kostealle iholle, jotta voide sitoo kosteutta ja säilyttää ihon pehmeänä. Vartaloöljyt ovat hyvä vaihtoehto kosteusvoiteille ja emulsioille. Lisävoitelua ei välttämättä tarvita, jos iho tuntuu kestävän kärsimättä talven rasitukset.
 4. Öljyä sisältävät vartalon suola- ja sokerikuorinnat jättävät ihon mukavan pehmeäksi. Niillä voi samalla kuoria myös kädet ja jalat. Kuorinta tehostaa ihon pintaverenkiertoa ja poistaa kuolleet ihosolut, jolloin voiteet imeytyvät paremmin. Kuori hieman kostea iho suihkun yhteydessä viikon tai parin välein. Erittäin kuivaa ja herkkää ihoa ei saa turhaan ärsyttää liian voimakkailla kuorinnoilla.
 5. Muista juoda riittävästi vettä ja tarkista, mitä syöt. Näin ihokin saa tarvitsemansa kosteuden. Välttämättömät rasvahapot (Omega-3 ja Omega-6-rasvahapot) ovat tärkeitä ihon kosteustasapainon ylläpitämisessä.  Hyviä rasvahappoja saa terveellisen ruuan lisäksi myös rasvahappokapseleista. 

Säännöllinen rasvaus pitää kovettumat kurissa

Sääret hilseilevät, kantapäät halkeilevat ja kädet ovat rutikuivat. Ei kovin hehkeää, mutta korjattavissa. Säännöllinen hoito pitää ihon vastustuskykyisenä.

 1. Käsien ja jalkojen pesussa pätee sama asia kuin vartalon pesussa: haaleaa vettä ja mahdollisimman mieto pesuaine.
 2. Jalat olisi hyvä voidella rasvaisella jalkavoiteella aina pesun jälkeen. Näin kovettumat pysyvät kurissa, eikä kivuliaita halkeamia pääse syntymään.
 3. Käsien iho on ohutta, ja kädet joutuvat alttiiksi veden ja pesuaineiden kuivattavalle vaikutukselle useammin kuin muu iho. Iho pysyy hyvänä, kun rasvaa kädet aina pesun jälkeen ja viimeiseksi illalla. Tässä tehokas kotihoito käsille: hierotaan tuhti kerros ravitsevaa käsirasvaa, ujutetaan päälle muovipussit sekä tumput ja sitten vain vartiksi rentoutumaan.

Hoitavan naamion saa sivelemällä huulille hunajaa.

Kuivat huulet kaipaavat kuorintaa

 1. Käytä huultenhoitovoidetta aamuin illoin kasvojenpesun jälkeen ja suojaa päivällä huulet huulirasvalla tai rasvaisella huuli­punalla.
 2. Jos huulet hoidosta huolimatta rohtuvat, kannattaa ne kuoria heti huultenkuorinta-aineella tai cocktaililla, jossa on ruokaöljyä ja hienoa sokeria. Samaan tapaan toimii pehmeä hammasharja.
 3. Hoitavan naamion saa sivelemällä huulille hunajaa.
 4. Huuliin jäänyt hammastahna kuivattaa, joten huuhtele se pois huolella. Myös huulten nuolemista ja pureskelua kannattaa välttää. Se kuivattaa huulten ohutta ihoa entisestään.

Kädet ja kynnet voi hoitaa kauniiksi myös kotona. Näillä ohjeilla manikyyrin tekeminen on nopeaa ja helppoa.

1. Lyhennä kynnet ja poista vanha kynsilakka.

Leikkaa kynnet kynsisaksilla ja muotoile viilalla. Pidä viila 45 asteen kulmassa. Viilaa vain yhteen suuntaan, molemmilta reunoilta keskelle suuntautuvin vedoin. Edestakainen viilaaminen voi aiheuttaa kynsilevyjen liuskoittumisen.

Tasoita kynsien pinnat niin kutsutulla bufferilla. Bufferi silottaa ja kiillottaa kynnen pintaa. Sen päällä lakkaus näyttää entistä siistimmältä.

2. Kylvetä ja kuori kädet, pehmitä kynsinauhat.

Liota käsiä hetki lämpimässä vedessä, jossa on pari tippaa kylpyöljyä. Kuori kädet, kynnet ja kynsinauhat pehmentävällä ja kosteuttavalla kuorinta-aineella.

Kynsinauhaöljy kosteuttaa kuivia kynsiä.
Kynsinauhaöljy kosteuttaa kuivia kynsiä.

Levitä kynsinauhavesi ja painele kynsinauhat hellävaraisesti manikyyritikulla taaksepäin. Kynsinauhavesi pehmittää ja irrottaa kynsinauhaa ja kuollutta ihosolukkoa kynnen päältä.

3. Hoida kynsinauhat ja rasvaa kädet.

Levitä kynsinauhaöljy ja hiero sitä hetki kynsinauhoille ja kynsille. Levitä lopuksi käsivoidetta ja anna sen imeytyä rauhassa.

4. Lakkaa kynnet.

Pyyhi kynnet kynsilakan poistoaineella, jossa ei ole kuivattavaa asetonia. Levitä kynsille ensin aluslakkaa, sillä se tasoittaa ja suojaa kynttä. Värilakkaa levitetään kaksi ohutta kerrosta. Anna kerrosten kuivua välillä. Sivele kynnelle lopuksi päällyslakka, joka pidentää lakkauksen kestoa.