Sanna oli jo pitkään toivonut, että ammattilainen neuvoisi häntä uusien vaatevärien valinnassa. "Tuskin itse olisin osannut valita kaupasta vihreää."
Sanna oli jo pitkään toivonut, että ammattilainen neuvoisi häntä uusien vaatevärien valinnassa. "Tuskin itse olisin osannut valita kaupasta vihreää."

"En ole kauheasti jaksanut katsoa peiliin viime aikoina", kirjoitti Sanna Aronen KK:lle. Hän jos joku ansaitsi piristystä muuttumisleikissä.

Viime keväänä, ison elämänmuutoksen koettuaan, Sanna Aronen tunsi vanhentuneensa yhdessä vuodessa tuhat vuotta. Avioeron ja muuton jälkeen neljän lapsen äiti huomasi, että aamuisin peilistä tuijottivat väsyneet kasvot. Ei silti, että aikakaan olisi riittänyt peilaamiseen tai meikkaamiseen.

"Aamuisin laitoin vain BB-voiteen naamaan. Sitten kiirehdin jo töihin."

Kirjeessään KK:lle Sanna kuvaili olevansa niin perustavallinen kuin olla ja voi. Hot joogaa, kahvakuulailua, pilatesta ja tanssia harrastava Sanna pukeutuu arjessa sporttisesti: treenivaatteisiin tai farkkuihin, tuttuihin siniseen ja harmaaseen. Hän kaipasi neuvoja pukeutumiseensa ammattilaiselta.

"Usein alennuksesta tulee ostettua jotain, joka osoittautuukin vääräksi valinnaksi ja jää kaappiin käyttämättömänä."

"Usein alennuksesta tulee ostettua jotain, joka osoittautuukin vääräksi valinnaksi ja jää kaappiin käyttämättömänä."

Muotitoimittaja Kaisa Virtanen esitteli Sannalle uuden lempivärin: vihreä saa hänen siniset silmänsä loistamaan. Hymy palasi Sannan kasvoille meikkitaiteilija Suvi Tiilikaisen loihdittua raikkaan luonnollisen meikin, joka korosti kuulasta ihoa.

Kulmat kuntoon

  1. Kulmakarvat antavat kasvoille raamit ja ryhdin. Jos ne ovat aavistuksen eri tasoilla, väritä alempana olevan yläreunaa korkeammaksi ja muotoile kulmat symmetrisiksi.
  2. Jos silmät ja kulmakarvat ovat lähekkäin, tummaa luomiväriä on hyvä välttää. Rajaus ja ripsiväri nostavat silmät loistamaan.
  3. Kaunista ihoa ei kannata peittää paksulla meikkivoiteella. Ohut meikkivoide tai BB-voide riittää. On vain luonnollista ja pukevaa, jos ihon pieni punoitus kuultaa läpi.

Tuuheutta tukkaan

  1. Jos hiukset ovat liukkaat, pese ne volyymia antavalla sampoolla ja hoitoaineella. Se tuo hiuksiin vähän ryhtiä. Vältä liian hoitavaa hoitoainetta, jotta hiukset eivät muutu raskaiksi.
  2. Pesun jälkeen suihkuttele hiuksiin suolasuihketta. Se myös elvyttää kampauksen aamuisin. Puristele ja pöyhi hiuksiin rakennetta ja jämäkkyyttä.
  3. Kuohkean kampauksen saat käyttämällä isoa, pyöreää muotoiluharjaa tai kiharrinta. Kuivauksen jälkeen vain pöyhit hiukset huolettomasti.

Katso vaihtokuva Sannasta ennen ja jälkeen muuttumisleikin!


 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 15/2017.

Sanna Aronen

45-vuotias lastentarhanopettaja asuu Mäntsälässä. Hänen perheeseensä kuuluvat 23-, 21-, 18- ja 14- vuotiaat lapset. Lisäksi perheessä asustaa koira.

MeLli

Sanna, 45: ”Huomasin, että aamuisin peilistä tuijottivat väsyneet kasvot” – katso kuvat ennen ja jälkeen!

Mistä naistenlehdet löytävät näitä 'tavallisia' väsyneitä arjen sankarinaisia? Meillä on täällä toimistolla kolme viisikymppistä naista, oikeasti tavallisia ja oikeasti vähän ilottomia naisia. Rumia, väsyneitä ja loppuunkuluneita, jotka pitävät tätäkin lehteä pystyssä tilaamalla tai ostamalla irtonumeroita etsiessään päiväänsä edes pientä piristystä. Ihan varmasti tekin löytäisitte lehteenne malleiksi oikeita ihmisiä. Siis jos haluaisitte.
Lue kommentti
hiipi

Sanna, 45: ”Huomasin, että aamuisin peilistä tuijottivat väsyneet kasvot” – katso kuvat ennen ja jälkeen!

Älkäähän nyt, toimiston naiset, ihanasti muuttunut oli tämä Sanna ja varmasti hänkin muutoksensa ansainnut-kuten tekin tietysti olisitte :). Minäkin olen varmaan näky, ison perheen nelikymppinen äiti, joka ei ehdi juuri harrastaa muuta kuin työssä käymistä, kotitöitä, lasten kanssa touhuamista ja pimeällä lenkkeilyä. Ripsiväri, hampaiden pesu ja hiusten harjaus käyvät kaunistukseksi aamuisin. Kiva näitä on katsoa ja ihastella, hienoja muutoksia, vaikka lehteä en raaski tilata, kun rahat...
Lue kommentti
Suurentava peili on likinäköisen meikkaajan paras kaveri.
Suurentava peili on likinäköisen meikkaajan paras kaveri.

Miten onnistua meikkaamisessa, jos ei näe itseään peilistä ilman silmälaseja? Meikkitaiteilija kertoo meikkausvinkit heikkonäköisille, jotka eivät halua luopua ehostamisesta.

Vuosien myötä ikänäkö alkaa vaivata ja hankaloittaa arjen juttuja. Jugurttipurkin tekstin lukeminen ehkä vielä sujuu, koska purkkia voi siirrellä lähemmäs ja kauemmas. Tarkkuutta vaativien silmänrajausten tekeminen onkin jo eri juttu, koska se ei onnistu rillit päässä.

Meikkitaiteilija Nina Piippanen kertoo viisi vinkkiä ikänäköisille ja muille silmälasien käyttäjille, jotka eivät halua luopua meikkaamisesta.

1. Satsaa suurentavaan peiliin

Aivan ensimmäiseksi kannattaa etsiä ratkaisua katsomalla peiliin – suurennuslasilla varustettuun meikkipeiliin. Meikkipeilit voivat parhaimmillaan suurentaa jopa kymmenkertaisesti. Niitä löytyy yleensä helposti tavarataloista sekä monista nettikaupoista.

Joissakin suurentavissa meikkipeileissä on mukana myös valo. Peilin ympärillä oleva luonnonvalorengas on oiva lisäapu huonosti näkevälle meikkaajalle.

2. Tee meikki silmälasiesi mukaan

Meikkiä tehdessä kannattaa muistaa, että pluslasit suurentavat ja miinuslasit pienentävät silmiä. 

Koska pluslasit saavat silmäsi näyttämään suuremmilta, voit tasapainottaa vaikutelmaa pienentävällä meikillä. Silmää saa rajattua pienemmäksi tekemällä rajaukset ripsen ”vesirajaan”.

”Rajaa silmät kokonaan ympäri. Voit käyttää muutakin värisävyä kuin mustaa. Kokeile vaikka harmaata tai ruskeaa. Vältä kuitenkin ruskeaa, jos silmäsi punoittavat. Luomiin voi käyttää vähän tummempia värejä”, Piippanen neuvoo.

Miinuslasit pienentävät silmää, joten meikin avulla silmästä voi tehdä suuremman. Tällöin silmä rajataan yläpuolelta, mutta alapuolella rajaus jätetään suurin piirtein silmän puoleenväliin, pupillin kohdalle. Rajaus kannattaa jättää alapuolelta mieluummin hieman vajaaksi kuin vetää liian pitkälle. 

”Luomille levitetään vähän vaaleampia värejä, ja silmän ulkonurkkaan voi tehdä C:n muotoista varjostusta, joka suurentaa silmää”, Piippanen opastaa.

3. Miten olisi ripsienpidennykset?

Niille, jotka eivät kerta kaikkiaan näe mitään ilman silmälaseja eikä suurentavista peileistäkään ole apua, Piippanen suosittelee kuituripsien kokeilemista. Ripsienpidennykset kestävät silmissä yleensä noin 3–4 viikkoa.

”Kun laitattaa itselleen kuituripset, on heti meikatun ja viimeistellyn näköinen. Ei siinä paljon muuta tarvitsekaan kuin korkeintaan meikkivoidetta ja vähän poskipunaa.”

Jos et innostu kuituripsistä, voit käydä vaikka kosmetologilla laitattamassa irtoripset. Irtoripset pysyvät silmissä enintään pari päivää, mutta ovat kiva lisä juhliin tai johonkin muuhun tärkeämpään tilaisuuteen.

4. Entäpä kestopigmentointi?

Myös kestopigmentointia kannattaa Piippasen mukaan harkita. Pigmenttivärillä voi ”tatuoida” kulmakarvat tai teetättää kestorajaukset silmiin ja huuliin. Parhaimmillaan kestopigmentoinnit pysyvät iholla jopa viisi vuotta.

5. Värjäytä kulmasi

Kestopigmentointia kevyempi vaihtoehto on kulmien kestovärjäys. Kulmat voi käydä värjäyttämässä ammattilaisella, mutta myös kotona värjääminen on helppoa.

Jotta väri ei leviäisi, kulmakarvojen ympärillä olevalle iholle levitetään ensin vaseliinia. Tämän jälkeen väriainetta levitetään pumpulipuikolla karvojen päälle. Aineen annetaan vaikuttaa kymmenisen minuuttia, minkä jälkeen se pestään pois.

”Jos suurennuslasitkaan eivät auta meikkauksessa, ovat kestopigmentoinnit tai kestovärjäykset paras ratkaisu”, Piippanen sanoo.

Vaikka meikkituotteesi olisivat mainiot ja välineetkin kunnossa, muista ottaa huomioon myös valaistus, jotta meikistä tulee onnistunut.
Vaikka meikkituotteesi olisivat mainiot ja välineetkin kunnossa, muista ottaa huomioon myös valaistus, jotta meikistä tulee onnistunut.

Ripsivärit, mascarat, puuterit ja muut ovat kyllä kunnossa, mutta mietitkö koskaan valoa? Väärässä valaistuksessa saatat tehdä kasvoillesi sopimattoman näköisen meikin, varoittaa meikkitaiteilija.

Joskus työpaikalla voi aamulla katsoa peiliin ja huomata, että huh: tulipa pakkeloitua ihan liian vahva meikki!

Toisinaan käy päinvastoin: olet mielestäsi loihtinut upean juhlameikin, mutta juhliin päästyäsi huomaatkin, ettei meikki näytä sen kummemmalta kuin arkipäivinä.

Meikkitaiteilija Nina Piippanen tietää, että näiden ongelmien syy löytyy usein valosta. Lopputuloksen kannalta on olennaista meikata oikeanlaisessa valaistuksessa, eikä Piippanen tarkoita vain sitä, että valoa pitää olla tarpeeksi. Tässä Ninan kolme sääntöä, jotka kannattaa pitää meikatessa mielessä.

1. Meikkaa luonnonvalossa.

Valolla on eri värisävyjä, kuten lämpimiä, kellertäviä sävyjä sekä viileitä, sinisiä sävyjä. Valon värisävyä ilmaistaan värintoistoindeksillä. Nina Piippasen mukaan meikkaus onnistuu parhaiten valon sinertävissä sävyissä, joiden värintoistoindeksi on 90–97. Esimerkiksi ihon punakkuudet on helpompi löytää ja peittää sinipohjaisessa valossa.

Luonnonvalo on juuri tuota sinertävää valoa, ja siksi se sopii mitä parhaiten meikkaukseen.

”Parasta olisi meikata ikkunasta tulevassa valossa.”

”Kaikkein parasta olisi meikata vaikkapa valossa, joka tulee suoraan ikkunasta”, Piippanen suosittelee.

Monien kylppäreiden hehkulamput hohkavat keltapigmenttistä valoa, joka vääristää värisävyjä. Vääränlaisessa valossa meikkiä lähtee helposti sutimaan kasvoilleen liikaa.

”Varsinkin jos puhutaan vähänkään aikuisemmasta ihosta, vaarana on alkaa peittää jälkiä kasvoilta liikaa, kun päinvastoin pitäisi pitää meikkikerrokset nimenomaan ohuina.”

Luonnonvaloa ei Suomessa ole liiaksi tarjolla varsinkaan talvisin. Jos kotoasi löytyy kirkasvalolamppu, valjasta se meikkausavuksi.

”Kirkasvalolamppu tuottaa sinertävää luonnonvaloa. Lampun voimakkuutta voi usein säätää, joten meikatessa sen ei tarvitse olla ihan kirkkaimmillaan.”

2. Valaise edestäpäin.

Myös valon suunnalla on väliä. Kun valo tulee suoraan edestä, meikkaus onnistuu varmimmin.

Pahin on valo, joka tulee alhaalta tai ylhäältä.

Meikkausta helpottamaan voi hommata myös meikkipeilin, jonka reunoihin on asennettu valot.

Ylhäältä ja alhaalta päin tulevat valot ovat meikkaajan kannalta huonoimpia.

”Ylhäältä tuleva valo tuo silmäpussit esiin ja saa nuoremmankin näyttämään väsyneeltä”, Piippanen tietää.

3. Matki sen paikan valaistusta, jonne olet menossa.

Meikatessa kannattaa ajatella tilaisuutta, johon on menossa. Päivämeikki on erilainen kuin iltameikki: iltatilaisuuksissa valaistus on usein hämärämpi ja meikistä kannattaa siksi tehdä voimakkaampi, jolloin se on juhlavampi.

Yleisin virhe onkin se, että iltameikki tehdään liian kirkkaassa valossa. Meikkaus pysyy silloin turhan maltillisena, eikä värejä uskalleta käyttää. Juhlassa voikin näyttääkin siltä, ettei kasvoilla ole lainkaan meikkiä, koska iltameikin sijaan onkin tullut tehtyä arkisempi päivämeikki.

Valmis juhlameikki kannattaa tarkistaa hämärässä kylpyhuoneessa.

Tähän Piippasella on tarjota hauska niksi.

”Kun olet saanut iltajuhlameikin mielestäsi valmiiksi, mene kylppäriin ja sammuta valo, mutta jätä ovi auki.”

Pimeä kylppäri, jonne tulee vähän valoa, muistuttaa valaistukseltaan yökerhoa tai gaalailtaa.

”Kun sitten katsot kylppärin peiliin, tiedät, miltä meikkisi näyttää iltavalossa. Jos et huomaa meikkiä, se on liian vaalea.”