39-vuotias myynti­edustaja Sanna Moilanen asuu Kuopiossa. Hänellä on kuusi lasta, ja lisää vipinää perheeseen tuovat puolison kaksi lasta. Sanna nauttii lukemisesta, lenkkeilystä ja konserteissa käymisestä.
39-vuotias myynti­edustaja Sanna Moilanen asuu Kuopiossa. Hänellä on kuusi lasta, ja lisää vipinää perheeseen tuovat puolison kaksi lasta. Sanna nauttii lukemisesta, lenkkeilystä ja konserteissa käymisestä.

Kuuden lapsen äiti Sanna Moilanen sai hemmotella itseään Kodin Kuvalehden muuttumisleikissä.

"Huoliteltu ulkonäkö on jatkuvasti tarpeen arjessani, sillä myyntiedustajana en voi mennä asiakkaan luo suoraan sängystä nousseena.

Herään aamuisin hieman miestä ja lapsia aiemmin, jotta ehdin laittautua. Samalla saan ihanan tunteen siitä, että minulla on pieni hetki omaa aikaa.

Näin 40 ikävuoden kynnyksellä kaipaan ulkonäkööni päivitystä. En halua jämähtää aikoinaan opittuihin meikkaustapoihin ja vaatetyyleihin. Muuttumisleikkiin lähteminen oli minulle itseni haastamista. Haluan nähdä uusin silmin tapani meikata ja pukeutua.

Toivoin saavani vinkkejä varsinkin siihen, mitä voisin tehdä hiuksilleni. Ne ovat skandinaavisen ohuet ja rasvoittuvat, enkä halua päätyä mummotukkaan. Myös huulipunan sävyn valitseminen on tuottanut ongelmia. Niitä on niin valtavasti!

Olen onnistunut yhdistämään hullut ruuhkavuodet ja uran. Muuttumisleikissä halusin antaa itselleni harvinaisen mahdollisuuden nauttia ilman huolta kenestäkään muusta.”

Nämä vinkit Sanna sai:

  1.  ”Hiusten leikkaus teki Sannalle visuaalisen kasvojen kohotuksen. Sannalla on upeat huulet, joten jos hiusten painopiste on suun kohdalla, näyttää hiusten malli vetävän suupieliä alaspäin. Nyt painopiste on silmien kohdalla. Päältä pidemmäksi jätetyt hiukset antavat mahdollisuuden vaihdella kampausta.” – Anna Järvinen, kampaaja
  2.  ”Kulmakarvojen muotoilu kohoavaan linjaan teki Sannalle ihmeitä. Hänellä on äärettömän kaunis hymy ja täydelliset huulet, joten punainen huulipuna toi nopean raikastuksen ja voimaa kasvoille. Kun huulipuna on voimakas, on hyvä jättää silmät pehmeämmiksi.” – Suvi Tiilikainen, meikkitaiteilija
  3.  ”Sannalle valitsin kokovalkoista, sillä se pukee pitkiä sääriä. Luonnonvalkoisen sävyn ansiosta kokonaisuus on kuitenkin pehmeä. Myös raikas sininen ja vihreä näyttivät Sannalla pirteän keväisiltä.” – Mirkka Siusluoto, muotitoimittaja

Kuinka Sanna muuttui? Katso vaihtokuvat tästä


Sanna jälkeen
Sanna ennen
 

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehden numerossa 9/2017.

 

 

Maritta otti iloisena vastaan meikkivinkit, sillä varsinkin silmämeikin teko on tuntunut vaikealta. Hiusten laitto sen sijaan kuuluu aamurutiineihin. "Itsepäiset hiukseni sojottaisivat muuten joka suuntaan."

Maritta Muukka, 49, sairastaa Parkinsonin tautia ja on sairauseläkkeellä. Kodin Kuvalehden muuttumisleikistä hän toivoi meikkivinkkejä erityisesti silmämeikin tekoon.

Maritta Muukka sairastui kahdeksan vuotta sitten Parkinsonin tautiin. Pari vuotta sitten sairaus pakotti hänet jäämään eläkkeelle lastenhoitajan työstä. Tilanteeseen sopeutuminen ei ollut helppoa. Lääkityskin laski mielialaa.

"Tuhlasin monta hetkeä miettimällä kurjuuttani ja säälimällä itseäni. Ajattelin, että eläkkeelle jäänti teki minusta turhan", Maritta muistaa.

Sitä mukaa, kun paino laski, Marittan mieliala nousi.

Puhtia söi myös runsas ylipaino. Maritta huomasi, etteivät voimat riittäneet asioihin, joita hän olisi halunnut tehdä.

"Kaksi vuotta sitten juhlimme mieheni 50-vuotissyntymäpäivää koko perheen voimin Milanossa. Reissu oli kamala: minun oli tukala olla helteessä, kiukuttelin enkä halunnut poistua hotellista."

Pian matkan jälkeen Maritta menetti ruokahalunsa. Kun hän oivalsi sen johtuvan lääkkeistä, paino oli ehtinyt laskea viisi kiloa.

"Siitä lähtien olen paneutunut syömisiini. Tein sen kuuluisan elämäntaparemontin."

Sitä mukaa, kun paino laski, Marittan mieliala nousi. Parin vuoden kuluttua perheen mukana lomaili jo 37 kiloa keveämpi äiti, joka jaksoi nauttia lämmöstä ja Munchenin sykkeestä.

Viidenkympin villityksessä olemme rakastuneet mieheni kanssa uudelleen.

"Olin ihan kuin uusi ihminen, ja siitä olen kiitollinen perheelleni, varsinkin miehelleni, joka on jaksanut tukea minua jo 23 vuotta. Viidenkympin villityksessä olemme rakastuneet uudelleen."

Vinkit silmämeikkiin

  1. Kauniin silmämeikin ja siistien kulmien ansiosta kasvojen painopiste nousee. Levitä liikkuvalle luomelle vaaleaa luomiväriä. Saat avaruutta ja valoa katseeseen. Laita luomivakoon tummaa luomiväriä ja häivytä. Näin saat kevennettyä raskaita luomia.
  2. Nypi kulmakarvat ja pidä ne siisteinä. Hajahaivenet tekevät vain yläluomesta raskaan. Kulmakarvojen pitäisi loppua silmän ulkonurkan kohdalle. Kulmakynää tai -palettia käyttämällä saa lisää ryhtiä katseeseen.
  3. Koska iän myötä iho harmaantuu, entinen meikkivoidesävy ei ehkä enää toimi. Valitessasi sävyä kokeile sitä leukaperään. Muista myös poskipunan raikastava merkitys.

Näin järjestät jäykät hiukset

  1. Jos hiukset ovat jäykät, hyvä leikkaus on tärkeä. Pese hiukset aamuisin, jotta niitä on helpompi käsitellä.
  2. Laita pyyhekuiviin hiuksiin napakka muotoilutuote: muotovaahto tai kampausneste. Suihkauta myös lämpösuojaa ja kuivaa hiukset föönillä, niin muotoilu on helpompaa.
  3. Taivuta itsepäisimmät suortuvat paikalleen muotoiluraudalla. Lopputulos on luonnollinen ja kauniin ilmava.

Kuinka Maritta muuttui? Katso vaihtokuvat tästä.


Maritta jälkeen
Maritta ennen
 

Artikkeli on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 3/2017.

Maritta Muukka

49-vuotias espoolainen on sairauseläkkeellä. Perheeseen kuuluvat aviomies, 20-vuotias poika ja 17-vuotias tyttö. Maritta harrastaa vesijuoksua ja puuhaa tyttären salibandyjoukkuueen taustajoukoissa.

Reissukassi on kevyt, jos yhdestä tuotteesta on moneksi. Pienet pakkaukset ja rento mieli auttavat lomalaista.

Varsinkaan lyhyillä matkoilla ei kannata säilöä laukkua lentokoneen ruumaan, joten nestemäisten ja voidemaisten kosmetiikkatuotteiden pitää mahtua litran läpinäkyvään muovipussiin. Siksi kannattaa valita mukaan ne purnukat, joista on moneksi.

1. Kasvot ja kädet puhtaiksi pesulapuilla

Meikinpuhdistuslaput ja herkälle iholle tarkoitettu misellivesi ovat loistavia tuotteita matkoilla, koska niillä voi putsata kasvot, silmät ja huulimeikin. Meikinpuhdistuslapuilla voit putsata myös likaantuneet kädet. 

2. Aurinkovoide suojaa ihoa 

Oletko lähdössä syksynkalpealla iholla etelän lämpöön? Aurinkosuojatuote on todella tärkeä, myös kasvoilla. Älä vähättele auringon vaaroja. Melanooma ja muut ihosyöpälajit ovat lisääntyneet. 

Aurinkovoiteetkin vanhenevat, joten tarkista päivämäärä pullon kyljestä ennen reissua. 

3. Shampoot ja saippuat pikkupakkaukseen 

Vaikka reissaisit omalla autolla, älä raahaa mukana jättikokoisia shampoopulloja. Omat lempituotteet voi pakata pienempiin pakkauksiin. Hyödynnä voiteiden ja shampoiden matkakokoja ja aikakauslehtien välissä tulevia näytepusseja. Käteviä ovat myös minihiuslakat ja kuivashampoo, jolla saat kuohkeutta tukkaasi reissupäivän jälkeen. 

4. Monitoimimeikit pelastavat

Jos otat mukaasi meikkipaletin, jossa on luomiväri, poskipuna ja rajausväri, et tarvitse montaa erillistä purkkia. 

Nestemäisen meikkivoiteen voi korvata mineraalipuuterilla, jolla saa tasoitettua ihon värin. 

Vahamaiset rajauskynät sopivat luomiväriksi, kunhan häivytät värin rajat sormin.

5. Luomiväristä on melkein kaikkeen

Monet puuterimaiset luomivärit toimivat hyvin silmien rajauksessa kynän sijaan. Kuivalla siveltimellä jäljestä tulee pehmeä, kostealla selkeä.

Ruskea, mattasävyinen luomiväri sopii myös kulmien rajaukseen. Napakalla siveltimellä ja pienillä vedoilla saat luonnollisen tuloksen.

Joitakin nestemäisiä luomivärejä voi sipaista myös huulille. Varmista kuitenkin tuotteen sopivuus ajoissa ennen matkaa. 

6. Suihke kiinnittää meikin ja virkistää 

Virkistävä suihke on kiva lisä, jolla voi kiinnittää meikin. Lämpiminä päivinä sitä voi suihkutella kasvoille, niskaan ja polvitaipeisiin.  

7. Yksi voide pelastaa paljon

Voiteeksi kannattaa valita tuote, joka hoitaa niin kasvoja, vartaloa kuin käsiäkin. Jos kaipaat kasvonaamiota, levitä vain tuhti kerros yövoidetta. Kasvoille tarkoitettu uudistava hoitogeeli voi auttaa myös arpiin. 

8. Hoitoainetta käsiin

Jos et halua ottaa käsivoidetta mukaan reissuun, hiero kuiviin käsiin hiustenhoitoainetta. Tämä kampaajien kikka todella toimii.

9. Matka-apteekki yllätysten varalle 

Rakko jalassa tai hyttysen piston aiheuttama kutina voivat latistaa lomatunnelmaa. Pakkaa matkaan laastareita ja voide, joka hoitaa sekä hyttysenpistot että pikkuhaavat. Mukaan kannattaa ottaa myös särkylääkettä, ripulilääkettä ja käsidesiä

Artikkelin vinkit on julkaistu Kodin Kuvalehden numeroissa 16/2017 ja 20/2017.