Jaana ei ollut koskaan aikaisemmin värjännyt hiuksiaan. Nyt hän sai niihin pehmeän sävyn.
Jaana ei ollut koskaan aikaisemmin värjännyt hiuksiaan. Nyt hän sai niihin pehmeän sävyn.

Kirkkonummelainen kuvataiteilija Jaana Paulus, 56, sai Kodin Kuvalehden uudistumisleikissä ripauksen rockia tyyliinsä. Tuntuiko se oitis omalta?

Jaana, miksi kaipasit uudistusta?

”Elän työelämän ruuhkavuosissa. Taiteilijan työni tahtoo mennä kaiken edelle, ja itsestä huolehtiminen unohtuu. Minulla on vuosittain useita näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Teokseni ovat usein suuria, värikkäitä puupiirroksia, jotka valmistuvat hitaasti mutta intensiivisesti. Työpäivät jatkuvat yöhön. En meikkaa arkena lainkaan, eikä hiuksiani ole värjätty koskaan. Näyttelyiden avajaisiin panostan laittamalla ripsiväriä ja vetämällä kaapista tuttua ja turvallista Marimekkoa. Toivoin vinkkejä asialliseen ja tyylikkääseen pukeutumiseen, jossa on ripaus rock-henkeä. Halusin vaihtelua ainaisiin farkkuihin ja T-paitaan.”

Katso kuvat Jaanasta ennen ja jälkeen uudistumisleikin vetämällä nuolesta!


Jaana muutoksen jälkeen
Jaana ennen muutosta
 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä pidit uudistuksesta?

”Hiukseni ovat olleet pitkät ja raskaat, joten niiden lyhennys toi kaivattua keveyttä ilmeeseen. Suvussani on punahiuksisia, joten luonnolliset tumman kuparin sävyt tuntuivat heti omilta. Ensikosketukseni hiusten värjäykseen oli myönteinen. Nämä hiukset on myös helppo laittaa jatkossa juhlakuntoon. Meikissä vihreitä silmiäni korostettiin harmaalla luomivärillä, joka näytti upealta ja karkotti väsynyttä ilmettäni. Toivottavasti uskaltaudun kokeilemaan samanlaista meikkiä itseksenikin.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Entä miltä stylistin valitsemat vaatteet tuntuivat?

”Pidin rennoista asukokonaisuuksista, joissa oli juuri toivomaani boheemia henkeä. Oli jännä nähdä, miten vaatteita ja värejä voi yhdistellä. Erityisesti univormumainen ja punk-henkinen jakku jäi mieleeni. Sellaisen hankin myös omakseni.”

Haluaisitko mukaan hemmottelupäivään? Ilmoittaudu mukaan tästä!

Miten muutos syntyi? Juttu Jaanan hemmottelupäivästä julkaistiin Kodin Kuvalehdessä 22/2019. Tilaajana voit lukea sen myös digilehdestä.

Vierailija

Luonnollisena kauniimpi kirjoitti:
Muutos vanhensi mallia vähintään kymmenellä vuodella.

No olipa kauniisti kommentoitu. Mielestäni lopputulos on todella hyvä! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla