Meikki kaunistaa, kunhan sitä ei roiski liian reilulla kädellä. Kokosimme yhteen aikuisen naisen tyypillisimmät meikkimokat.

1. moka: Liikaa meikkivoidetta

Meikkipohja on kaiken perusta, mutta liian tuhti meikkivoidekerros synnyttää luonnottoman naamion. Kalliita, nestemäisiä meikkivoiteita tarvitsee käyttää vain puolentoista tai parin pumppauksen verran.

Mieluummin näin:

Aikuiselle naiselle sopii parhaiten ohut meikkivoide, sillä juonteet ja ihohuokoset korostuvat paksun pakkelin alta. Keväällä ja kesällä useimmille meistä riittää sävyttävä päivävoide.

2. moka: Turhan tummat kulmat

Liian tummat kulmat tekevät ilmeen vihaiseksi ja vanhan näköiseksi. Sopivin sävy vaaleille on vaaleanruskea tai harmaanruskea. Ruskeahiuksiselle sopii ruskea tai harmaanruskea.

Mieluummin näin:

Monesti kulmien alkupäähän laitetaan kulmaväriä, vaikka tummin kohta pitäisi olla linjassa silmän iiriksen ulkoreunan kanssa. Kulmat piirretään kulmakarvavärillä alusta loppuun. Näin syntyy luonnollisen näköinen kaari, joka yhdistää kasvot.

3. moka: Likanaama aurinkopuuterilla

Poskipunan korvaaminen aurinkopuuterilla tekee yleisvaikutelmasta likaisen. Yleensä aurinkopuuteria suditaan ihan liikaa, jolloin dekoltee erottuu valkoisena tummien kasvojen alla. Aurinkopuuterin sävyllä on taipumus tummua ihotalin vaikutukseta vielä pari astetta levittämisen jälkeen.

Mieluummin näin:

Aurinkopuuteria otetaan pieni määrä kerrallaan suureen siveltimeen, josta liiat puuterit sivellään kämmenselkään. Varjosta siveltimellä poskiluun alta ja sipaise otsaa hiusrajan läheltä. Aurinkopuuteria voi levittää aavistuksen verran myös koko kasvoille, mutta todella vähän!

4. moka: Valokynäöverit

Valokynä on tarkoitettu kasvojen epäkohtien häivyttämiseen ja hyvien puolien korostamiseen. Valokynää ei kuulu levittää silmien ympärille "täyttämään" ryppyjä. Väärään paikkaan laitettu vaalea väri korostaa silmäpusseja ja ryppyjä entisestään.

Mieluummin näin:

Valokynä raikastaa parhaiten ilmetta, kun sitä sipaistaan häivyttämään tummuutta levittämällä sitä silmän sisänurkkaan juonteen pohjalle. Yläluomella valokyvää levitetään vain luomen liikkuvalle osalle.

5. moka: Pöllyät irtopuuteria

Kun ostat irtopuuterin ja purkin pohja häämöttää jo puolen vuoden kuluttua, jotain on pielessä. Periaatteessa yksi purnukka kestää parikin vuotta. Liika puuteri saa ihon näyttämään harmaalta ja elottomalta.

Mieluummin näin:

Oikeaoppisesti pieni määrä puuteria levitetään puuterivipalla napakasti taputellen ja vain niille kasvojen alueille, joissa iho kiiltää.

6. moka: Aikuinen nainen ja nude huulipuna

On aina yhtä vaikeaa valita oikeansävyinen huulipuna. Siksi päädytään useasti nudensävyisiin huulipuniin, jopa iltameikissä. Nude on helppo. Nude sopii hyvin nuorelle naiselle, mutta aikuinen nainen tarvitsee ryhdistävän tekijän kasvojen alaosaan, muuten huulet häviävät täysin.

Mieluummin näin:

Pieni satiininen hohde ei tuo pystyjuonteita esille, mutta tekee suusta pehmeämmän. Raikkaat värit nostavat suupieliä ylöspäin.

Satu Reijonen, 32, asuu Liperissä puolisonsa ja 1-, 6- ja 8-vuotiaiden lastensa kanssa. Kotiäidin rakkaimpia harrastuksia ovat lenkkeily, kuntosali ja laskettelu. ”Arkena pukeudun farkkuihin ja neuleisiin, joiden värikirjo liikkuu mustan ja harmaan välillä.”

”Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit", mietti Satu Reijonen ennen Kodin Kuvalehden muuttumisleikkiä. 

"Elän pitkälti perheemme taaperon, eskarilaisen ja koululaisen ehdoilla. Arki on täynnä toimintaa: lasten viemistä kouluun ja harrastuksiin, läksyjä ja ruuanlaittoa.

Arkena minulla ei juuri ole mahdollisuutta laittautua, mutta en sitä välttämättä kaipaakaan. Kun sitten tulee mahdollisuus meikata tai pukeutua paremmin, se tuntuu entistä ihanammalta.

Tärkeintä ihmisessä ovat sisäiset seikat, vaikka olenkin kiinnostunut kauneudesta. Muuttumisleikki oli upea mahdollisuus saada uusia ideoita ja omaa aikaa. Nyt oli hyvä tilaisuus kysyä muoti- ja kauneusvinkkejä, sillä työelämään palaaminen lähestyy.

Lapsiperheen arjessa kauniit vaatteet olisivat kuitenkin tiellä. Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit.

Pidän kauniista vaatteista ja seuraan aktiivisesti muotia blogeista ja naistenlehdistä. Lapsiperheen arjessa kauniit vaatteet olisivat kuitenkin tiellä. Äidin univormu on usein toppapuku ja kalsarit.

Muuttumisleikiltä odotin ja sainkin pirteyttä. Ehkäpä se näkyy myöhemmin myös väripilkkuina vaatekaapissani."

3 vinkkiä kolmikymppiselle Sadulle

  1. "Sadun hiukset leikattiin long bob -tyyliseksi pitkäksi polkaksi. Entistä ryhdikkäämpi leikkaus kohotti hiuksia ja kirkkaampi väri raikasti koko olemusta." - Riia Koivisto, kampaaja ja meikkaaja
  2. "Kun huulet punaa hyvin, tyyli on heti tosi huoliteltu. Silloin arjen kiireissä ei tarvitse muuten meikata niin paljon." - Riia Koivisto, kampaaja ja meikkaaja
  3. "Koska Sadun tyyli on klassinen, halusin pukea hänelle rohkeasti kevään kukkivia kuoseja, liehulahkeita ja röyhelöitä. Hillitty olemus sai rempseyttä ja tyttömäisyyttä, joka sopii Sadun sädehtivään hymyyn." - Mirkka Siusluoto, muotitoimittaja

Katso kuvat Sadusta ennen ja jälkeen!


Satu seuraa muotia, mutta lapsiarjessa kauniit vaatteet olisivat enemmän tiellä.
Satu sai hiuksiin ryhdikkäämmän leikkauksen ja kasvoille raikkaan meikin.
 

Juttu on julkaistu Kodin Kuvalehdessä 9/2017.

Arja - Kodin Kuvalehti
Seuraa 
Liittynyt12.8.2014

Kotiäiti Sadun, 32, arkityyli raikastui muuttumisleikissä: katso upeat kuvat ennen ja jälkeen!

Jenna kirjoitti: Siis voi hyvän tähen! Miten te saatte upeista leideistä entistäkin upeampia?! Mikä ihana freesi lookki, hiukset ja vaatteet ja koko mimmi! Ja miten ihmeessä tällaiseen muuttumisleikkiin pääsee mukaan, mistä löytyy arvontakuponki?! ;) Hei nimimerkki Jenna, kiitos kivasta palautteesta! Mekin ihastelemme, miten upeita muodonmuutoksia kauneusalan ammattilaiset saavatkaan aikaan. Etsimme jatkuvasti malleja erilaisiin juttuihimme, joten täytä mielellään hakemus tästä linkistä: https...
Lue kommentti

TOIMITUKSESSA TESTATTU. Juttusarjassa KK kokeilee kosmetiikkatuotteita. Ensikertalainen keski-ikäinen testasi muhkeat paperiset perhosripset.

Tuote: 

Paperself-merkkiset paperiset irtoripsikoristeet.

Lupaus:

Paperself kertoo olevansa maailman ensimmäinen taiteellisten paperiripsien valmistaja. Yritys lanseerasi irtoripsensä Suomessa marraskuussa 2017. Niissä yhdistyy kiinalainen paperinleikkaustaide ja moderni muotoilu. Yhdestä irtoripsiparista saa ainakin kolmet piristeet leikkaamalla paperiripset osiin.

Testaus:

Keski-ikäiselle pikkujoulut ovat helposti bilevuoden kohokohta, joten niiden kunniaksi päätin kokeilla elämäni ensimmäisen kerran irtoripsiä. Enkä mitä tahansa ripsiä vaan paperisia perhosia.

En varauksettomasti välitä nykyisestä muhkeiden ripsien trendistä. Hurjimmat näkemäni uhmaavat painovoimaa ja vastaavat tuuheudeltaan hammasharjaa. Itse olen rutinoitunut pikameikkaaja mutta laiska kokeilemaan uutta. Ripsilisiä en ole kokeillut koskaan – jopa aikoinaan häissäni kieltäydyin kunniasta.

Paperself-pakkaus sisältää yhdet ruhtinaallisen kokoiset ripset. Ne eivät välttämättä sovi kerralla luomille, vaan ne voi leikata haluamaansa mittaan. Maltillisesti haaveilin yksistä, reilun sentin mittaisista paperiperhosista silmänurkkiini. Ripsiliima on hankittava erikseen.

Ensivaikutelma: huh!

Hämmästelen, miten ihmeessä pystyn kohdistamaan hentoiset paperikuviot yläluomilleni, kun rajauskynäkin töppösormissani mutkittelee. Vastoin pakkauksen ohjetta en pursottanut ripsiliimaa hentoisen irtoripsen vaan sormeni päälle, koska yliannostuksen vaara oli ilmeinen. Sipaisin sitä irtoripsen alapinnalle kuin Erikeeperiä askarrellessa. Myös asettelussa luotin sormituntumaan.

Olikohan moukan tuuria, mutta onnistuin kahdesti! Irtoripsi oli kätevää kohdistaa rajauskynän viivaan, jotta sen musta pohja ei erotu liikaa. Liiman ollessa märkää ripseä saattoi vielä tuuppia hiuksenhienosti paikoilleen, mutta sen jälkeen se kiinnittyi nopeasti ja tukevasti.

Tältä se tuntui:

Mikä iloinen yllätys: ripset eivät tuntuneet juuri miltään. Vaikka perhoset olivat omia ripsiäni paljon pidemmät, en nähnyt sivusilmällä mitään ylimääräistä tai saanut roskan tunnetta luomilleni. Edes räntäsade ei niitä hetkauttanut. Moni kehui perhosia ja hämmästeli ensikertalaisen tuuriani. Oli se ripsien ansiota tai ei, juhlat olivat hauskimmat pitkään aikaan ja tanssin varpaani muussiksi.

Jääkö käyttöön?

Rohkaistuin. Kunhan juhla on suuri tai juhlamieli riittävän korkealla, liimaan taatusti taas silmäkulmiini perhoset tai porot, sillä sellaiset jäivät paketista käyttämättä. Yhdelle käyttökerralle ei siis tule isoa hintaa.