Meikki kaunistaa, kunhan sitä ei roiski liian reilulla kädellä. Kokosimme yhteen aikuisen naisen tyypillisimmät meikkimokat.

1. moka: Liikaa meikkivoidetta

Meikkipohja on kaiken perusta, mutta liian tuhti meikkivoidekerros synnyttää luonnottoman naamion. Kalliita, nestemäisiä meikkivoiteita tarvitsee käyttää vain puolentoista tai parin pumppauksen verran.

Mieluummin näin:

Aikuiselle naiselle sopii parhaiten ohut meikkivoide, sillä juonteet ja ihohuokoset korostuvat paksun pakkelin alta. Keväällä ja kesällä useimmille meistä riittää sävyttävä päivävoide.

2. moka: Turhan tummat kulmat

Liian tummat kulmat tekevät ilmeen vihaiseksi ja vanhan näköiseksi. Sopivin sävy vaaleille on vaaleanruskea tai harmaanruskea. Ruskeahiuksiselle sopii ruskea tai harmaanruskea.

Mieluummin näin:

Monesti kulmien alkupäähän laitetaan kulmaväriä, vaikka tummin kohta pitäisi olla linjassa silmän iiriksen ulkoreunan kanssa. Kulmat piirretään kulmakarvavärillä alusta loppuun. Näin syntyy luonnollisen näköinen kaari, joka yhdistää kasvot.

3. moka: Likanaama aurinkopuuterilla

Poskipunan korvaaminen aurinkopuuterilla tekee yleisvaikutelmasta likaisen. Yleensä aurinkopuuteria suditaan ihan liikaa, jolloin dekoltee erottuu valkoisena tummien kasvojen alla. Aurinkopuuterin sävyllä on taipumus tummua ihotalin vaikutukseta vielä pari astetta levittämisen jälkeen.

Mieluummin näin:

Aurinkopuuteria otetaan pieni määrä kerrallaan suureen siveltimeen, josta liiat puuterit sivellään kämmenselkään. Varjosta siveltimellä poskiluun alta ja sipaise otsaa hiusrajan läheltä. Aurinkopuuteria voi levittää aavistuksen verran myös koko kasvoille, mutta todella vähän!

4. moka: Valokynäöverit

Valokynä on tarkoitettu kasvojen epäkohtien häivyttämiseen ja hyvien puolien korostamiseen. Valokynää ei kuulu levittää silmien ympärille "täyttämään" ryppyjä. Väärään paikkaan laitettu vaalea väri korostaa silmäpusseja ja ryppyjä entisestään.

Mieluummin näin:

Valokynä raikastaa parhaiten ilmetta, kun sitä sipaistaan häivyttämään tummuutta levittämällä sitä silmän sisänurkkaan juonteen pohjalle. Yläluomella valokyvää levitetään vain luomen liikkuvalle osalle.

5. moka: Pöllyät irtopuuteria

Kun ostat irtopuuterin ja purkin pohja häämöttää jo puolen vuoden kuluttua, jotain on pielessä. Periaatteessa yksi purnukka kestää parikin vuotta. Liika puuteri saa ihon näyttämään harmaalta ja elottomalta.

Mieluummin näin:

Oikeaoppisesti pieni määrä puuteria levitetään puuterivipalla napakasti taputellen ja vain niille kasvojen alueille, joissa iho kiiltää.

6. moka: Aikuinen nainen ja nude huulipuna

On aina yhtä vaikeaa valita oikeansävyinen huulipuna. Siksi päädytään useasti nudensävyisiin huulipuniin, jopa iltameikissä. Nude on helppo. Nude sopii hyvin nuorelle naiselle, mutta aikuinen nainen tarvitsee ryhdistävän tekijän kasvojen alaosaan, muuten huulet häviävät täysin.

Mieluummin näin:

Pieni satiininen hohde ei tuo pystyjuonteita esille, mutta tekee suusta pehmeämmän. Raikkaat värit nostavat suupieliä ylöspäin.

Pixie cut on helppohoitoinen poikatukka: lyhyt sivuilta ja niskasta, hiukan pidempi päältä.
Pixie cut on helppohoitoinen poikatukka: lyhyt sivuilta ja niskasta, hiukan pidempi päältä.

Kesän tullen tekisi mieli saada hiuksiin uutta ilmettä. Nyt on mistä valita: hiustrendit ovat rohkeita ja hauskoja. Tutustu termeihin!

Ennen vanhaan nuoriso meni kampaajalle Dingon Nipan kuvan kanssa ja pyysi samanlaista tukkaa. Idoleita imitoidaan yhä, mutta nyt hiuksiin leikataan ja laitetaan paljon malleja ja värejä, jotka on nimetty jännillä termeillä. Tiedätkö esimerkiksi, mitä on balayage tai root stretching?

Tutustu hiustrendien nimiin ja osaat pyytää niitä kampaajalla!

10 suosittua hiustrendiä

Babylights

Hiuksiin värjättäviä ohuita, luonnollisia raitoja, jotka näyttävät luonnonvaalean lapsen kesähiuksilta. Babylights-raidat sopivat varsinkin hentohiuksisille.

Balayage

Värjäystekniikka, jossa väri liukuu pehmeästi tummemmasta vaaleaan varjon lailla. Hiusosioita maalataan yksittäin vapaalla kädellä. Tavoitteena on, että tummempi tyvi ja vaaleampi latva sulautuvat kauniisti toisiinsa ja että lopputulos näyttää luonnolliselta.

Bronde

Hiusväri, joka on brunetin ja blondin välimuoto. Tällä luonnollisella värisävyllä voi raidoittaa hiuksensa esimerkiksi silloin, kun on kasvattamassa omaa sävyään takaisin ja tyvikasvu on jo näkyvillä.

Colour contouring

Contouring ei liity vain meikkaukseen: kasvonpiirteitä voi korostaa tai häivyttää myös hiusten avulla. Colour contouringissa kasvoja kehystävistä hiuksista värjätään eri osioita vaaleiksi ja toisia tummiksi. Vaaleat sävyt korostavat, tummat häivyttävät.

Highlights

Raidat, jotka on värjätty vaaleammalla värillä kuin hiusten oma luonnollinen pohjaväri. Varsinkin tummissa hiuksissa highlights-raidat ovat hyvä tehokeino, jolla hiuksiin saadaan raikkautta ja säihkettä.

Lowlights

Raidat, jotka ovat tummemmat kuin hiusten oma pohjasävy. Esimerkiksi voimakkaasti vaalennettuihin hiuksiin lowlights-raidat tuovat syvyyttä ja monivivahteisuutta.

Ombré

Tyyli, jossa hiusten tyviosa on tumma ja väri liukuu latvaa kohden hyvin vaaleaksi. Yleensä vaalennetaan vain hiusten pituutta ja latvaa niin, ettei latvaan jää ollenkaan tummaa väriä.

Pixie cut

Lyhyt ”poikatukka”, joka on lyhyt sivuilta ja niskasta ja hieman pidempi päältä. Pixie sopii rohkealle ja persoonalliselle naiselle, joka rakastaa helppohoitoisia hiuksia.

Root stretching

Hiusten omaa tyviväriä venytetään balayage-värjäystekniikalla venytetään hiusten omaa tyviväriä eli ”maalaamalla” vapaalla kädellä jopa puoleen pituuteen asti.

Surffitukka

Surffitukka tuntuu ja näyttää siltä kuin olisit viettänyt rantapäivän: Aurinko on paahtanut hiusten pintaa, meriveden suola karheuttanut hiusta ja tuuli puhaltanuit hiukset rennosti laineille. Surffitukan luomiseen voi käyttää muotoilutuotteita kuten vaikkapa suolasuihketta.

Asiantuntijana kampaajamestari ja estenomi Piia Kannaspuro parturi-kampaamo A.K.A Luovasta.

Merivesi tekee hiuksista kovat ja kampaamisesta hankalaa.
Merivesi tekee hiuksista kovat ja kampaamisesta hankalaa.

Meressä puljaaminen on ihanaa, mutta tukalle kova koetus. Asiantuntija neuvoo suojaamaan hiukset ja antaa vinkin, kuinka saat tuuhean surffitukan ilman merivettä.

Siinä missä järvivesi saa hiuksista pehmeän tuntuiset, meriveden vaikutus on päinvastainen. Merivesi kuivattaa ja kovettaa hiuksia, vähentää hiusten kiiltoa ja saa ne takkuun. Tämä johtuu veden suolaisuudesta.

”Merivesi on kaikkein kovinta vettä. Siinä on suolaa niin paljon, ettei se sovellu hiustenpesuun eikä ole muutenkaan hyväksi hiuksille”, sanoo Tepa Imppola, Great Cut Academy -parturikampaajakoulun johtaja ja hiusalan kouluttaja.

Merivesissäkin on eroja. Suomessa merivesi ei ole niin suolaista kuin vaikkapa Välimeressä.

Varsinkin vaalennettuihin, ohuisiin ja helposti takkuuntuviin hiuksiin suolainen vesi puraisee ikävästi.

”Olen joskus joutunut poistamaan etelänlomalla käyneiden hiustenpidennyksiä, koska hiuksia ei vaan pysty enää saamaan selviksi”, kertoo Imppola.

Toki merkitystä on myös sillä, kuinka usein meressä pulikoi. Jos meressä käy silloin tällöin pulahtamassa, suola ei pääse kovettamaan hiuksia yhtä paljon kuin jokapäiväinen uintireissu.

Neljä keinoa suojata hiukset merivedeltä:

1. Jos uit ja sukeltelet paljon, pidä uimalakkia päässäsi.

2. Jos hiuksesi ovat pitkät, sido ne kiinni ennen uintia ja vältä sukeltelua. Pitkien hiuksien latvaosat ovat monen vuoden kasvattamisen tulos. Siksi ne ovat alttiimpia kulumiselle ja kuivumiselle kuin lyhyet hiukset, jotka uusiutuvat nopeammin.

3. Pese hiukset sen jälkeen, kun olet uinut meressä.

4. Jos et pääse suihkuun uimisen jälkeen, suihkuttele kutreihisi hiuksiin jätettävää hoitoainetta, joka ravitsee, kosteuttaa ja suojaa. Aurinkosuojaa ja hiuksiin jätettävää hoitoainetta voi laittaa myös ennen uintia.

Suolasuihke antaa tuuheutta 

Joskus hiuksista halutaan tarkoituksella karheammat ja runsaamman tuntuiset. Hiusten muotoilua varten on saatavilla esimerkiksi suolasuihkeita, joilla jäljitellään meriveden vaikutusta. Varsinkin ohuet ja hennot hiukset hyötyvät suolasuihkeesta, joka tuo hiuksiin ryhtiä.

Suolasuihkeet eivät kuitenkaan ole sama asia kuin merivesi. Ei siis kannata ottaa merivettä pulloon ja käyttää sitä hiuksiin suolasuihkeen tapaan.

”Suolasuihkeiden suola on mineraalipohjaista ja aivan erityyppistä kuin meriveden suola. Hiustuotteissa käytetty suola tukee ja kohottaa hiusta. Suolasuihkeet on kemiallisesti valmistettu sellaiseen muotoon, etteivät ne vahingoita hiusta”, Imppola sanoo.