Maailmassa on paljon hyvää. Siitä kannattaa pitää kiinni.
Maailmassa on paljon hyvää. Siitä kannattaa pitää kiinni.

Joskus elämä tuntuu kaatuvan niskaan. Silloin kannattaa muistaa, että vaikka ehkä tunnet itsesi huonoksi, et sitä ole. Nämä kymmenen asiaa todistavat sen. 

1. Olet elänyt ja oppinut.

Muistele tekemiäsi virheitä ja pettymyksiä. Mieti, mihin kaikkeen ne ovat johtaneet.

Saatat huomata, että ne ovat olleet osa suurempaa suunnitelmaa: jokainen vastoinkäyminen on tuonut sinut siihen, missä nyt olet. Jokainen koettelemus on muokannut sinusta lopulta upeamman ja vahvemman ihmisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Yrität olla parempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tunnetko joskus olosi kurjaksi siksi, ettet ole saavuttanut kaikkea, mitä haluaisit? Se on merkki siitä, että yrität. Yrität aina olla parempi ja kun jatkat niin, sinusta tulee onnellisempi.

Älä anna periksi.

3. Pääset käsiksi tietoon.

Nykyään voimme oppia mitä tahansa. Tieto on aivan käden ulottuvilla, ja koska tieto on voimaa, se vie sinut lähemmäksi unelmiasi.

Hyödynnä kaikki vastaantulevat mahdollisuudet oppia uutta. Et voi koskaan tietää, mihin se johtaa.

4. Sinulla on vapaus valita.

Joskus voi tuntua siltä, että on pakko tehdä jotain, mitä ei haluaisi. Pysähdy ja mieti: onko asia todella niin? Mietitkö liikaa sitä, mitä muut sinusta ajattelevat ja teet siksi asioita, joita et haluaisi?

Unohda välillä muut ja keskity itseesi.

5. Sinulla on ruokaa, puhdasta vettä ja sänky.

Hyvinvoivissa maissa elävillä ruokaa on usein jopa liikaa, mutta harva osaa arvostaa sitä. Muista nauttia seuraavasta ateriastasi ja huomaat, että onni syntyy pienistä asioista.

6. Olet rakastanut.

Oli kyseessä sitten puoliso, kumppani, lapsi, ystävä tai sukulainen, olet välittänyt toisesta ihmisestä. Olet luonut muistoja, jotka kantavat vaikeidenkin aikojen yli.

Olet onnekas.

7. Sinulla on unelma.

Haaveiletko uudesta puutarhasta? Haluaisitko vaihtaa alaa tai kirjoittaa joskus kirjan? Oli unelmasi mikä tahansa, se on sinun omasi. Sinulla on taito tehdä siitä totta.

Unelman toteuttaminen voi olla vaikeaa ja viedä aikaa, mutta älä luovu siitä ikinä. Unelmat vievät eteenpäin.

8. Voit antaa anteeksi.

Mieti, miten onneton ja katkera olisit, jos et osaisi antaa anteeksi muiden tai itsesi tekemiä virheitä. Elämä olisi lähes mahdotonta.

Jos mieleesi nousi tätä lukiessa vanha riita tai läheisen hiljattain tekemä moka, mieti, voisitko kuitenkin antaa anteeksi. Kaunaa kantamalla et voita mitään.

9. Uskot johonkin itseäsi suurempaan.

Uskon ei tarvitse liittyä aina Jumalaan. Jokaisella on kuitenkin taito astua taaksepäin ja tarkastella elämää suuremmassa mittakaavassa.

Voit saada voimaa perheestä tai ystävistä tai ajatella, että tarkoituksesi elämässä on tehdä jotain muiden ihmisten tai suuremman hyvän vuoksi.

10. Sinulla on mahdollisuus luoda ystävyyssuhteita.

Lapset ovat mestareita ystävystymään, mutta aikuisille se on vaikeampaa. Uusia mahdollisia kavereita on kuitenkin joka paikassa: harrastuksissa, puistossa, tuttujen ystäväpiirissä.

Lisäksi netti tuo rajattomasti mahdollisuuksia, sillä sen kautta voit ystävystyä toisella puolella maapalloa asuvan kanssa.

Muista arvostaa myös vanhoja kavereita: soita, kysy kuulumiset, pyydä kahville. 

Lähde: Lifehack.org

Sisältö jatkuu mainoksen alla