Vanhempien voi joskus olla vaikea hyväksyä parisuhteissa tapahtuvia muutoksia.
Vanhempien voi joskus olla vaikea hyväksyä parisuhteissa tapahtuvia muutoksia.

Jos läheisesi syystä tai toisesta vieroksuvat uutta puolisoasi, suhteet ovat helposti solmussa. Näillä keinoilla voit kohentaa kaikkien oloa.

1. Älä vastaa hyökkäykseen hyökkäyksellä.

Jos puolisoasi kritisoidaan, älä vastaa siihen samalla mitalla. Ymmärrä heitäkin, joiden on vaikea ottaa elämäänsä vastaan uusi ihminen sinun rinnallesi. 

Vaikka jokainen on yksilö, etenkin vanhempien sukupolvien saattaa olla vaikea hyväksyä parisuhteissa tapahtuvia muutoksia. Usko, että vanhempasi voivat myös kritisoidessaan ajatella sinun parastasi, vaikka ei siltä yhtään tuntuisi. Yritä pitää välit hyvinä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Vältä puolustuspuheita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos ryhdyt vuolaasti puolustamaan puolisoasi, kuulostaa siltä kuin hän tarvitsisi puolusteluja. Ei tarvitse.

Suhtaudu kunnioittavasti läheisesti ajatuksiin, mutta kerro, miltä sinusta tuntuu. Myönnä surusi siitä, ettei rakkaasi kelpaa. Kerro, että ymmärrät heidän olevan vaikea luopua siitä, mitä ennen oli ja ihmisestä, joka ennen kuului elämääsi. 

Tee kuitenkin selväksi, että tämä päätös ja asia on sinun omasi, ja että olet tehnyt valintasi. Ystävällisyys ja myötäily auttavat paljon pidemmälle kuin puolustelut.

3. Älä piilottele uutta suhdettasi.

Muuten saat suhteen vaikuttamaan häpeälliseltä. Kerro ja näytä kaikille, kenen kanssa haluat nyt olla ja elää. Varmista, että olette uuden puolisosi kanssa samalla linjalla suhteenne julkisuudesta.

4. Anna hänen tehdä vaikutus itse.

Älä muokkaa muiden kuvaa uudesta puolisostasi esittelemällä ennalta hänen ajatuksiaan. Anna hänen olla itse se, johon muut tutustuvat.

Älä myöskään käytä uutta puolisoasi verukkeena, jonka kautta saat tapahtumaan jotain sinulle hyödyllistä. Laita hänet ykköseksi, älä omia tarpeitasi. Sitä kutsutaan rakkaudeksi.

5. Vältä jonkun puolelle asettumista.

Aina se ei ole ihan helppoa, mutta tasapainoilu kaikkien välillä saa aikaan parhaan kompromissin. Voit tarvittaessa johonkin rajaan myötäillä eri ihmisten mielipiteitä, mutta älä asetu kokonaan kenenkään puolelle. Kaikissa on hyvää, kaikkien kanssa voi yrittää tulla toimeen. Ja kaikista voi ainakin vähän oppia myös pitämään.

Lähde: psychcentral.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla