22-vuotias Sandra Lamppu soittaa äidilleen, kun ei osaa keittää parsaa tai kun tekee mieli itkeä keuhkot pihalle. Hän ei ole viileä, kypsä, Kaikki ok -tytär. Pitäisikö?

Sandra Lamppu, 22, on Kodin Kuvalehden entinen toimitusharjoittelija. Tällä viikolla hän kirjoitti Facebookiinsa päivityksen, jossa pohtii suhdettaan äitiinsä.

Näin Sandra kirjoitti:

"Tänään eräs tuttu äiti kertoi, ettei hänen tyttärestään kuulu välillä pariin viikkoon. Silloin äiti laittaa tekstarin: 'Onhan kaikki hyvin, mitä kuuluu?' Tytär kuittaa: 'Kaikki ok.'

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tajusin olevani tyttärenä ihan eri kaliiberia. En ollenkaan kypsä, viileä, cool. En Kaikki ok -tyylinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Soitan äidilleni, kun en osaa keittää parsaa tai kun haluan luvan ostaa (omilla rahoillani) jotain liian kallista. Ensimmäisenä työpäivänä lähetän vessasta salaa äidille kuvan kulkukortistani, ja äiti vastaa: 'Eikö tunnuki hienolta!'

Soitan äidille, kun en uskalla katsoa Murdochin murhamysteerien viikatemies-kohtausta yksin tai kun on ollut pitkä päivä. Silloin päädyn kinaamaan pikkuasioista tai rääkymään.

Tänään puhuin, itkin ja äiti kuunteli. Rääyin koko 22-vuotiaiden keuhkojeni kyllyydestä.

- Äiti. Mä oon itkenyt niin paljon, että… Mun nenä on mennyt ihan tukkoon.
- Niin. Nenä menee tukkoon, toteaa äiti rauhallisesti.

Äiti sanoo, että voin soittaa Lissulle, jos haluan pohtia syvemmin, kun Lissu osaa. Se on psykologikin. Äiti itse osaa vain kuunnella ja ajatella, omalla tavallaan. Tiedän, mitä äiti tarkoittaa.

Jostain syystä mieleeni tulee lasten hiekkalaatikko. Jotkut osaavat tehdä hiekkalaatikolla hyviä kakkuja, pahoja kakkuja. Minä kaivan hiekkaan aina syviä kuoppia, vaikka pikkulapio kuluisi puhki.

Sanon, että soitan Lissulle sitten huomenna, vaikka tiedän, ettei enää huomenna tarvitse soittaa kenellekään. Itken vielä vähän lisää ja puhun vielä vähän lisää.
- Äiti. Onko sulla sellainen olo, että olet saanut raskaan tyttären?

- Ei. Mie olen saanut maailman ihanimman tyttären.

Kuitti.

Hiekkalaatikolla kaikki ok."

Oletko sinä Kaikki ok -tytär, joka soittaa äidilleen harvoin? Vai vuodatatko äidillesi salaisuutesi päivittäin? Kerro Kommentoi-kentässä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla