Jos kodissasi näyttää joskus tältä, ota oppia alla olevista vinkeistä.
Jos kodissasi näyttää joskus tältä, ota oppia alla olevista vinkeistä.

Kun noudatat näitä tapoja, kotisi pysyy siistinä etkä huku tavaraan. 

1. Noudata Yksi sisään, yksi ulos -sääntöä

Järjestelmällisen ihmisen elämässä ei ole kasakaupalla turhaa tavaraa. Jos hän ostaa uuden sähkövatkaimen, hän hankkiutuu samalla eroon vanhasta (tai siitä pressopannusta, jota ei koskaan tullut käytettyä). Tämän säännön ydinajatus on: kun hankit jotain uutta, poista kodistasi samankokoinen esine. Niin kotisi ei täyty ylimääräisestä tavarasta.

2. Tee listoja

Kun järjestelmällinen ihminen tekee listoja, kyse ei ole vain tekemättömien asioiden loppuunsaattamisesta. He kirjaavat ajatuksiaan paperille, jotta ne eivät kuormita aivoja. Tärkeintä on, että pidät eri teemojen mukaan järjesteltyjä listoja. Tee yksi lista nopeille kotitöille, yksi isommille remonttihommille ja yksi pitkäaikaisille haaveille. Silloin voit tarttua tarvittavaan listaan käytössäsi olevan ajan mukaan.

3. Anna jokaiselle esineelle koti

Järjestelmällisillä ihmisillä ei ole kodissaan epämääräisiä kasoja. Se johtuu siitä, että he antavat kaikille esineille kodin – jos tavaralla ei ole omaa paikkaa, se päätyy pinoon. Useimmille tämä on liian hankala ajatus, joten aloita hillitysti: hanki muutama kori tai laatikko paikkoihin, johon pinoja useimmiten kerääntyy. Laita ylimääräiset tavarat niihin. Kun muutaman viikon päästä käyt korit läpi, huomaat, millaisilla tavaroilla ei ole kodissasi omaa paikkaa. Jos korit täyttyvät vaikkapa papereista, hanki niille säilytysjärjestelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Omaksu viiden minuutin sääntö

Jotta voisit olla järjestelmällinen, sinun täytyy ennakoida. Jos askareen tekeminen vaatii korkeintaan viisi minuuttia, järjestelmällinen ihminen tekee sen heti. Silloin pienten töiden tekeminen ei lykkäänny, ja isoihin tehtäviin jää enemmän aikaa. Jos eteisessäsi lojuu kasa kenkiä, järjestä ne siististi riveihin tai nosta omalle paikalleen. Pienellä muutoksella on yllättävän iso vaikutus kodin ilmeeseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5.  Muista kolmen esineen sääntö

Tavarat on helppo laskea käsistä juuri siihen mihin sattuu. Usein ne päätyvät kuormittamaan lähintä pöytätasoa tai lipastoa. Uskottelet itsellesi siivoavasi ne myöhemmin pois, mutta siinä ne nököttävät monta päivää myöhemmin.  Ajattele mieluummin kuin järjestelmällinen ihminen ja noudata tätä sääntöä: pöydilläsi ei saa olla enempää kuin kolme asiaa kerrallaan. (Sääntö ei tietenkään koske ruokailuaikoja.)

6. Älä säästä "sitten joskus" -päivää varten

Järjestelmällinen ihminen ei hamstraa. Hänen kotoaan et löydä naamiaisasuja, askarteluprojekteja ja keskeneräisiä käsitöitä. Ellet et ole käyttänyt jotakin edellä lueteltujen tavaroiden kategoriaan kuuluvaa vuoteen, hankkiudu siitä eroon. Ellet raaski luopua siitä kokonaan, piilota se ainakin näkyvistä. Todennäköisesti tosin löydät villapaidan alkuja pursuavan laatikon komerosi uumenista pari vuotta myöhemmin. Yritä siis noudattaa alkuperäistä sääntöä!

7. Pyydä lahjaksi kokemuksia, älä tavaroita

Läheiset tarkoittavat hyvää antaessaan lahjan, mutta tavarapaljous kerääntyy nopeasti kotiin ylimääräiseksi tavaraksi. Ala mieluummin pyytää lahjaksi kokemuksia. Elokuva- ja teatteriliput, ravintolaillallinen tai siivousapu ovat hyviä vaihtoehtoja. Sitä paitsi kokemukset rikastuttavat elämää enemmän kuin tavarat. 

 

Lähde: brightnest.com

Kaikki paikallaan...

Ei todellakaan näytä tollaselle,en voisi asua tuossa sotkussa..Joka paikka siistinä,aina...

  • ylös 1
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla