7 asiaa, joitka yhdistävät onnellisia pariskuntia
Hyvässä parisuhteessa osapuolet välittävät toistensa tunteista: kannattelevat toinen toistaan, pitävät yhtä vaikeissakin tilanteissa.

Onni ja tyytyväisyys parisuhteessa eivät vaadi taikatemppuja. Tässä seitsemän asiaa, joiden avulla rakkautenne kestää ja kukoistaa.

1. Älä kerro hänen asioitaan

Pitkässä suhteessa opit tuntemaan kumppanisi perusteellisesti. Tiedät hänen herkimmät kohtansa, tunnistat haurauden ja haavoittuvuuden. Luottamusta ja rakkautta ruokkii rajojen kunnioittaminen: se, ettei kumppanin asioita levitellä selän takana, vaikka tarina olisi kuinka herkullinen.

Mieti itse, miltä tuntuu kuulla jollekulle uskomiasi luottamuksellisia asioita kolmannelta osapuolelta.

2. Uskalla olla avoin

Ajatusten ja tunteiden jakaminen ei aina ole helppoa. Saatat ajatella, että kielteisten asioiden pitäminen sisällä suojelee suhdettanne. Pinnan alla muhiva kiukku, katkeruus, hämmennys ja pelko saattavat kuitenkin ajan mittaan vahingoittaa suhdetta. Jos puolisosi ei ymmärrä, mistä on kyse, hän ei voi reagoida oikein. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vaikeita asioita voi työstää vain puhumalla niistä avoimesti. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3. Kunnioita erilaisuutta

Maailmassa ei ole pariskuntaa, jonka kaikki tarpeet ja halut olisivat täysin yhteneväiset. Olipa kyse sitten seksuaalisista tarpeista, sosiaalisista suhteista, perhevelvoitteista tai toiselle tärkeistä harrastuksista, hyvässä suhteessa toisen erilaisuus on sallittua ja tuetaan.

4. Sitoudu sovittuun

Jokaisen suhteen kulmakivi on on pariskunnan sitoutuminen yhteisiin arvoihin ja periaatteisiin. Hyvässä suhteessa sovituista asioista pidetään mahdollisimman pitkälti kiinni. Negatiiviset yllätykset ja pettymykset jäävät vähiin.

5. Jaa taakkaa

Hyvässä suhteessa osapuolet välittävät toistensa tunteista. He kannattelevat toinen toistaan, pitävät yhtä vaikeissakin asioissa ja tilanteissa. Jos kipeät tunteet kumpuavat keskinäisistä ristiriidoista, hyvässä suhteessa pyritään aidosti sovintoon tunnekuohujen tasoituttua ja vastaavia kipeitä hetkiä pyritään välttämään tulevaisuudessa. 

6. Toivo hänelle hyvää

Jos rakastat toista aidosti, olet välillä valmis uhraamaan omastasi tehdäksesi hänet onnelliseksi. Hyvässä suhteessa kumpikin on tarvittaessa valmis laittamaan itsekkäät tarpeensa syrjään toisen hyväksi. Nautit kumppanisi onnellisuudesta. Älä nöyryytä tai halveksi. Koskaan.

7. Arvosta häntä elämässäsi

Toista syvästi rakastava ihminen ei ota asioita itsestäänselvyytenä. Hän ymmärtää, ettei huomisesta tiedä kukaan. Jokainen kerta, kun hän lyhyenkin eron jälkeen saa nähdä rakkaimpansa uudelleen, on syvän ilon aihe.

Lähde: psychologytoday.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla