Käsi toisen kädessä tuo hyvän mielen, mutta se vaikuttaa suotuisasti myös terveyteesi. Tutkittua tietoa, ole hyvä!

 

Kun pidät toista kädestä kiinni, ihosi hermopäätteet ovat yhteydessä keskushermostoon. Keho alkaa tuottaa hormoneja, jotka tekevät olosta hyvän.

Näin kädestä pitely hyödyttää sinua ja rakastasi:

1. Se vähentää stressiä

Kun pidät kumppaniasi kädestä, stressihormoni kortisolin määrä kehossasi vähenee. Kun kortisoli virtaa verenkierrossa, ihosi on tavallista herkempi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kämmenesi sisäpuoli ja sormenpääsi ovat täynnä hermopäätteitä. Siksi käden lempeä kosketus vaikuttaa oloon niin positiivisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jopa ystävän tai joukkuekaverin kosketus saa aikaan tyytyväisen olon. Kun tunnet itsesi ensi kerran oikein stressaantuneeksi, hakeudu puolison tai ystävän seuraan ja helpota päivääsi.

2. Se lisää rakkauden tunnetta

Kädestäpitely tuottaa oksitosiinia, hormonia, joka tekee olosta onnellisen ja rakastetun ja jota yleensä erittyy esimerkiksi seksissä.

Oksitosiini myös lisää empatiaa ja puolisoiden välistä kommunikaatiota, mitkä ovat onnellisten ja pitkien parisuhteiden salaisuuksia.

Käsistä pitely luo sinun ja kumppanisi välille siteen, joka parantaa parisuhdettanne merkittävästi.

3. Se tekee hyvää sydämelle

Liian korkea verenpaine aiheuttaa sydänsairauksia. Käsistä pitely alentaa verenpainetta, mikä auttaa sydäntäsi pysymään terveenä.

Lämmin käsi tekee siis hyvää sydämelle paitsi henkisesti, myös fyysisesti.

4. Se vähentää kipuja

Ihmiselle on luontaista jännittää lihaksia aina, kun hän tuntee suurta kipua. Siksi synnytyksessä puoliso tai muu auttaja on yleensä äidin vierellä ja puristaa tämän kättä synnytyksen aikana. Läheisen kädestä puristaminen tuntuu luonnolliselta ja tekee kivun sietämisestä helpompaa.

5. Se poistaa pelkoja

Pelottava kauhuelokuva tai vatsanpohjasta sieppaava vuoristorata-ajelu tuntuu helpommalta, kun saat puristaa läheisen kättä. Se johtuu siitä, että ihmisen aivot reagoivat äkilliseen stimulaatioon adrenaliinilla: veri alkaa kohista ja vapauttaa samalla kortisolihormonia kehoon. Silloin luonnollinen reaktio on ottaa kädestä kiinni ihmistä, johon luottaa.

6. Se tuo turvaa

Muistatko, kun vanhempasi ottivat sinua kädestä kiinni, kun ylititte vilkkaan autotien? Lapselle kädestäpito on lohdun ja turvan merkki. Epävarmuus häviää ja esteiden ylittämisestä tulee helpompaa, kun saamme pitää turvallista ihmistä kädestä kiinni.

Turvan tunne toimii myös toisin päin: vanhemmilla on rauhallisempi olo, kun lapsi on käden ulottuvilla.  

7. Se on mukavaa

Rakkaan kanssa käsi kädessä kävely tuntuu hyvältä. Suurin osa pariskunnista pitää toisiaan mielellään kädestä, koska se sitoo yhteen ja on ihana tapa viettää aikaa rakkaan ihmisen kanssa.

Lähde: Lifehack.org

Sisältö jatkuu mainoksen alla