Omenavartaloinennainen on yleensä rintava ja mahaakin on jonkin verran kertynyt, mutta reidet ja nilkat ovat usein kapeat. Vaatteiden on hyvä olla väljiä, mutta ei kuitenkaan ylisuuria telttoja.

MATERIAALIT
Kankaan tulee olla ryhdikästä, mutta samalla laskeutuvaa. Tönkköjä materiaaleja, kuten paksuja ja pörröisiä neuleita on syytä välttää.

Isoja kuvioita tulee karttaa, mutta pieni, tasainen kuvio on täysin sallittu ja se myös usein kiinnittää huomion kankaaseen eikä vartaloon. Kaikenlaiset poimutukset, röyhelöt ja kuosit ylävartalossa suurentavat, joten pysy yksinkertaisella linjalla.

PUSEROT
Omenavartaloisen ei missään nimessä kannata pukeutua poolokaulukseen vaan pääntiet saavat olla avonaisia ja mieluiten v-mallisia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suosi simppeleitä ja avaria päänteitä. Syvään uurretut ja kauluksettomat yläosat tuovat rintojen muodot kauniisti esiin ja antavat vaikutelman kapeammasta ja pidemmästä kaulasta.  Kauluspaita kannattaa jättää ylhääl-ä napittamatta ja pukea sen alle toppi. V-muotoinen kaula-aukko on paras runsaspoviselle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

HOUSUT
Housuissa voi olla hiukan alaspäin kapenevat lahkeet ja pitkät omenavartaloiset voivat käyttää myös leveneviä lahkeita, jotka tasapainottavat vartalon mittasuhteita.

TAKIT
Muista ryhdikäs hartialinja bleisereissä ja vältä rintataskuja. Yksiriviset takit ovat parempi valinta, sillä kaksiriviset leventävät.

Unohda lyhyet ja pulleat untuvatakit. Jakku pidetään mieluiten auki.

SALAISET ASEET
Asun värityksen tulee olla yhtenäinen. Linjat eivät saa katketa vartalon leveimpään kohtaan. Pystylinjoja kannattaa korostaa, ja esimerkiksi huivi niskan taakse heitettynä toimii hyvänä katseenkiinnittäjänä, eikä huomio kiinnity keskivartaloon.

Pukeutuminen lähtee alusasuista, oikean kokoiset ja tukevat liivit ovat kaiken a ja o. Juhlapukeutumisessa hyvä ja tukeva alusasubody on ehdoton salainen ase.

Korolliset kengät tekevät ihmeitä, ryhti paranee ja pituutta tulee muutama sentti lisää, mikä toimii hoikentavana elementtinä.

KORUT
Korut on hyvä valita vartalon mittasuhteiden mukaan, jolloin ne tasapainottavat ja korostavat vartaloa hyvällä tavalla.Omenavartaloisen kannattaa hakea oman pyöreytensä vastapainoksi koruissa kulmikkuutta. Vältä lyhyitä, kaulan linjan katkaisevia kaulakoruja ja kietoudu keskipitkiin, yksinkertaisiin ja vaikkapa monikerroksisiin ketjuihin. Pitkät ja kapeat korvakorut sopivat muhkean yläosan pariksi. Jätä suuret rintakorut korulippaaseen.

Varo, etteivät korut jää liian lähelle kaulaa tai rintojen korkeimmalle kohdalle. Tämä vain lisää pyöreyttä.

Kirsi Haikalan suunnittelema pienen pyöreän naisen mallisto julkaistiin Suuri Käsityö -lehdessä 4/2011.

Sisältö jatkuu mainoksen alla