Kirjoitukset avainsanalla leivonta

Hei! Lehdessä on tosi hyvä ja helppo ohje. Tota kokeilen.

Kaupasta aineet. Tuplana, koska näyttää niin pieneltä. Teen vaikka koko pellillisen. Kun kerran ryhdyn. Joojoo.

Hahaa. Tahna tarttuu niin vatkuttimeen kuin lusikkaankin. Puulastasta puhumattakaan.

Eikä landella ole mitään irtopohjavuokia. Foliovuoka saa kelvata. Ei nääs näytä siltä, että edes tuplamäärä taikinaa riittäisi peittämään uunipeltiä edes seitinohuelti. Eikä ainakaan suostuisi levittäytymään. Kevyt ripaus jauhoa vähän helpottaa tilannetta. Mutta silti.

Vuoka onkin pienempi, yksinkertainen täytemäärä riittäköön. Kyökin puolella piipahtanut puoliskokin tuumaa, että niinhän me syöjätkkin ollaan. Hehee.

Onpa taas helppo ohje! Hmmmmph!

Jaajaa. Nyt jäi raparperiä kauheesti yli. Mites se toinen ohje menikään?

Vettä kattilaan. Sokeri on leipomisen jälkeen vähissä. No, lisään sitten valmiiseen juomaan. Sitruunaa ei ole. Kuivahtanut lime löytyy. Se sinne sekaan. Kanelitankoa ei nyt tähän hätään löydy. Olkoon ilman. Vai oliko se joku toinen ohje?

Eikö laitkin ole tehty, että niitä voi tarvittaessa vähän soveltaa? Ai ei sittenkään.

Mutta kaikenlaiset reseptit ainakin on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä piparkakut leivotaan yleensä ihan viime tipassa, muutama päivä ennen joulua.

Pari kertaa oon sortunut valmistaikinaan. Joskus oon kokeillut myös lehdistä uutta ohjetta.

Ja palannut aina takaisin tähän tuttuun:

Yhä. Se on - hetkinen -  jostain 70-luvun puolivälistä. Köksän tunneilta.

Mulle se ainoa ja oikea ohje. :)

Kommentit (0)

Mähän en ole kummoinen kokki kuin leipurikaan. Ei riitä pinnaa tutkia reseptejä ja monimutkaisia ohjekokonaisuuksia.

Homma kuin homma, niin nopsasti valmista pitäisi tulla.

Tätä ohjetta jäin kuitenkin makustelemaan:

Kuori ja lohko päärynät. Koverra siemenkodat pois.

Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja sokerit. (Piti googlata toi jauhojen määrä, näytti niin pieneltä. Mutt joo, on ihan oikein. Sen lopputuloksen kuuluu olla kostea!)

Riko munat, vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää kerma. (Hyvä, että mainittiin toi munien rikkominen – muutenhan sitä olisi voinut kokonaisia munia kuorineen alkaa vatkata?!)

Lisää kerma-munaseos jauhoihin. Sekoita tasaiseksi.

Lisää rouhittu suklaa. (Mitäh – etkö rouhinut sitä vielä! Jätin ohjeesta sen kohdan pois. Oletin, että ymmärrät muutenkin!?)

Kaada taikina vuokaan. (Ei mulla oo sellaista piirakkavuokaa. Käytin tavallista irtopohjavuokaa.)

Paista uunissa 175-200 asteessa n. 30 minuuttia. (Tässä kohtaa muistan aina hokea: Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku. – Ai niin – eihän tää ookaan kakku vaan piiras. Tai oikeestaan pannukakku! Oikeesti. Noh, käytän samaa lorua aina, kun paistan jotain, vaikka makaronilaatikkoa. Toimii siihenkin.)

Ja tämmönen siitä tuli.

EI! Ei makaronilaatikosta, ku pannarista!

NAM.

Sanoivat muutkin. Ehkä vain mun ilokseni. Mutta kuitenkin. :D

Tätä me syödään myös jouluna.

EI! Ei tietenkään tätä kuvan kakkua - se syötiin jo.

Paistan uuden. Tietty.

 'Älätulepahakakkutulehyväpannari!'

Kommentit (2)

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat