Kirjoitukset avainsanalla Kevät

Maisa täss, moooiii!

Tiätsä, ku sammal o lämmintä ja toi mollikka lämmittää? Ei kuulu oikee mitää. Ei tapahdu oikee mitää. Tiätsä. Alkaa väsyttää.

Täss mä oon just heränny. Tykkäisitsä, ett sillo kuvataa? Just.

No kato, mä löysin tämmösii. Lempeä sano, ett se o joku idän sinililja tai joku kevätkukka kummiski. Nii no. Ollaaki citylomalla, Hämiksen itäisessä kaupunginosassa.

Oltii sillai chillisti vaa täss pihall, ku Luja alko yhtäkkii hoilata. Ett aurinko paistaa ja vettä sattaa – taitaa tulla kesä! Ite tykkään enempi kuivasta kesästä. Ett ei niinku satais.

Sitt kato, mä löysin tommosen. Onks toi sitt se idän muura-, muura-, hainen? Ai ei. No sitt se o varmaa se mc koppa-, mc koppa-, koppis! Ai ei sekää?

Lempeä sano, ett se o toi noi nii, lennä lennä leppis. Kevään eka! Eikä se oo mitää itää taikka länttä. Se o vaa leppis. Pirkko. Aijaa. Sitt se o varmaa tyttö. Niinku mäki, Maisa. Luja sanoo ain, ett mä oon N-Ä-T-T-I  T-Y-T-T-Ö. Nii just.

Illall me kuunneltii korvat höröll, ku ne lentävät – nii just, linnut, hoilas, vaikk oli jo pimeetä. Siell oli varmaa pöllöij tai jotai. Ei me keksitty, mitä muuta ne vois olla.

Lempeä muisti, ett tääll o tollane Laulava lintukirja. Siit vois tarkistaa, mikä lentävä tai siis niinku laulava se oli. Tiätsä.

Onkoha sellast kirjaa, miss ois erilaisii haukkuij - ett niinku tietäs, mikä haukku haukkuu, ku haukkuu. Tiätsä. Mä ainaski oon hyvä haukkuu. Mä oonki russeli. Mutt sitt Lempeä välill karjuu mulle, ett naama kii. Epist. Mun mielest. Ett ei sais puhuu, vaikk ois A-S-I-A-A. Tiätsä.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vappuun kuuluu huumori. Nyt se voi joillain olla koetuksella. Ainakin jos on ajatellut juhlivansa kevättä ulkosalla!

Onnekseni en. Tarjoilen tässä siis löytöjä vintistä.

Kuvateksti lupaa kaksi Äpyä seitsemällä markalla.

Ei käy. Markkamarkkinat menivät jo. 

Kaksi Äpyä kuitenkin:

70-lukulainen sekä Manta vuodelta 1964.

Oikeassa oli Äpy 70-luvullakin. Taivaan merkit on tänäkin vappuna nähty.

Yhä hullummaksi menee, mutta eikö vain tähänkin käy rallatus: 

Rullaati rullaati rullaati rullaa

Rullaati rullaati rul-lal-lal-lei!

Vappu-ukko se päätyi postaukseen jälkikäteen päivittelyn myötä. :)

Kommentit (0)

Siinä ne ovat. Ensimmäiset valkovuokot.

Nousevat raekuuroakin uhmaten

ja

julistavat kevään voittajaksi vuodenaikojen taistelussa.

 

Kommentit (0)

Kun mahla jäätyy kaadetun koivun kantoon, on kevät. 

On on. Mahla alkaa virrata vasta keväällä. Että tulee pakkanen ja jäädyttää sen, on ihan eri juttu. Tai siis sehän on kevät. Keväällä sää vaihtelee, koska talvi taistelee vielä vastaan, vaikka tietää jo hävinneensä.

Jää ulvoo ja paukahtelee joutuessaan antamaan virtaavalle vedelle periksi. Upeaita ääniä. Harmi, etten saanut tallennetuksi. Tai sain. Ensin taustalla höpöttää puolisko. Seuraavalla kerralla tuuli huutaa kilpaa jään kanssa. Ohitse ajavia autoja. Lopulta vielä läheisen talon innokas vahti alkaa haukkua. 

Ei oo helppoo luontokuvaajalla. Varsinkaan amatöörilaittein.

Kommentit (2)

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat