Kirjoitukset avainsanalla Äitienpäivä

Ystäväni Wiki P tietää jälleen kertoa: Äitienpäivää on vietetty Suomessa ensimmäisen kerran sata vuotta sitten. Tosin heinäkuussa ja vain paikallisesti Alavieskassa. Vuodesta 1927 alkaen sen paikka kalenterissa on ollut toukokuun toisena sunnuntaina.

Arkistojen aarteita tuli pelastetuksi tuhansien ja taas tuhansien tuhottavaksi tuomittujen niteiden seasta:

Sotavuonna 1943 äitienpäivää  vietettiin Väestöliiton ohjein ja ohjelmalla: Sotilaspastorin puhe muisti sinne jonnekin jääneitä isiä. Ja poikia. Toisessa puheessa ihmeteltiin rahan sokaisemaa ihmistä, joka ei arvosta kotiäidin työtä minään. Vuonna 1943 säädettiin kuitenkin laki perhelisästä vähävaraisille lapsiperheille. Olisiko jopa lapsilisän esiaste. Lapsilisä viettääkin tänä vuonna jo 70-vuotista taivaltaan.

Sotamarsalkka Mannerheim muisti Suomen kaikkia äitejä päiväkäskyllään 10.5.1942.

Nykyäideille tässä aina yhtä kauniit:

Hyvää äitienpäivää!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat