Kirjoitukset avainsanalla Talvi

Nyt ei ollut reilua tämä, yhtään.

Heititte aika pahan siellä toimituksessa tällä kertaa.

Kuvaa lumiukkosi.Heh-he.

Hei, mitä on lumi? - kysyvät pian jo nuoremmat pääkaupunkilaiset. Tässä samoilla hoodeilla asutaan mekin. Isompi pieni, ekaluokkalainen, haaveili syksyllä: 'Mä en oo koskaan hiihtänyt. Haluaisin kokeilla, jos pääsen hiihtolomaleirille.'

En raatsinut ampua haavetta alas ihan siltä seisomalta. Mistäs niistä talvista tietää, jos vaikka tänä talvena lunta olisikin? On sitä taas ensi viikolle luvattu. Ans kattoo, tuleeko ja jos, niin pysyykö maassa? On se sen verran vekkuli hahmo tuo sääherra. Sitten sanotaan, että naiset on ailahtelevaisia. Hah.

Mutta. Senkin uhalla, että ukkoni diskataan kisasta, laitan sen myös tähän.

Iloa pintaan - pihalle tahi sisätiloihin!

Kommentit (2)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
1/2 | 

Hei Allina kalliolla, kiitos kuvasta! Aika mainion väsäsit. :-) Voit kyllä hyvin osallistua tuolla kuvalla kilpailuun, mutta lataathan sen alla olevan linkin kautta, jotta pääset mukaan palkinnon arvontaan. Kuten muillekin olen vastaillut, kisaan voi toki osallistua myös vanhalla lumiukon kuvalla. Monelta kun ainakin niitä löytyy aiemmilta vuosilta!

https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/osallistu/tama-ihana-arki/kuvaa-...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun mahla jäätyy kaadetun koivun kantoon, on kevät. 

On on. Mahla alkaa virrata vasta keväällä. Että tulee pakkanen ja jäädyttää sen, on ihan eri juttu. Tai siis sehän on kevät. Keväällä sää vaihtelee, koska talvi taistelee vielä vastaan, vaikka tietää jo hävinneensä.

Jää ulvoo ja paukahtelee joutuessaan antamaan virtaavalle vedelle periksi. Upeaita ääniä. Harmi, etten saanut tallennetuksi. Tai sain. Ensin taustalla höpöttää puolisko. Seuraavalla kerralla tuuli huutaa kilpaa jään kanssa. Ohitse ajavia autoja. Lopulta vielä läheisen talon innokas vahti alkaa haukkua. 

Ei oo helppoo luontokuvaajalla. Varsinkaan amatöörilaittein.

Kommentit (2)

Siellä se on. Pesussa.

Ja sitten harjaus. Käännös. Lumetus. Harjaus.

Tadaa. Pesty.

Reallya tämäkin. J

Kommentit (0)

Siellä se on!

Kiireesti ulos.

Pian se on poissa.

Melkein ikuisesti.

Tai siltä se tuntuu.

Kun aurinko katoaa viikoiksi. Kuukausiksi.

Nyyh.

Mutta onneksi on edes lunta valaisemassa maisemaa.

Tervetuloa taas, talvi.

Kommentit (0)

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat