Kirjoitukset avainsanalla Lupaus

Osta työtä Suomeen!

”Jos jokainen meistä suomalaisista ostaisi joka kuukausi kymmenellä eurolla lisää kotimaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi Suomeen vuosittain 10 000 uutta työpaikkaa.” Näinhän sitä mainostetaan.

Voi kyllä, Kauppias Matti ja muut! Minä lupaan ostaa joka kuukausi vaikka kahdella kympillä enemmän!

Jos saan yhden niistä tänä vuonna syntyvistä 10 000 uudesta työpaikasta. Ja sillä toisella kympillä saisi joku kohtalotoverinikin!

Mitäpä ei ihminen olisi valmis tekemään saadakseen edes jotain työtä.  Tässä samalla kun tulisin syöneeksi myös sanani olla ostamatta mitään uutta. Että yritän kehittyä ekologisena kuluttajana. No, voihan ekologisia valintoja tehdä muutenkin. 

Miten on, Kauppias Matti ja muut?

Mitä vastaat työhakemukseeni, jos sellaisen Sinulle lähetän?

Kommentit (3)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
1/3 | 

Kiitos ajatuksista! Tämä on tosiaan hyvä kampanja, mutta ymmärrän hyvin myös tuon loppukysymyksesi: syntyykö työpaikkoja, ja miten kauppias vastaisi? Mitä sanotte, kauppiaat?

Maij.a
Liittynyt14.3.2016
2/3 | 

Jos 3 milj. ihmistä ostaa kympillä kuukaudessa, niin se tuo kauppiaille n. 360 milj. €  eli sillä voi palkata 10 000 ihmistä. Näin kait se on laskettu ?

Kampanja kotimaisten tuotteiden puolesta on tietenkin hyvä! Mutta miten on työpaikkojen laita? siinäpä kysymys. Tuleeko uusia työpaikkoja, vai auttaako kampanja vanhoja pitämään työnsä?

Ruokakaupassa ostan aina kotimaista ja lähiruokaa, jos on mahdollista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat