Kirjoitukset avainsanalla ruukut

Keväisin katselen ihaillen pihoille, joissa nurmi on kammattu ja kukkapenkit erottuvat. Meillä vuohenputket ovat vallanneet kukkapenkit vuosia sitten. Muutama sitkeä laji yrittää yhä voittaa edes pienen tilan itselleen vuohenputkipellon keskellä.

Mutta minä kuulunkin kivien keräilijöihin. Äitini jäljiltä vintiltä löytyy yhä lisää pusseja ja purkkeja – täynnä kiviä. Lapsuuden kesiltä muistan, kuinka äiti kahlaili rantavedessä, poimi välillä kiven, pyöritteli käsissään, kastoi uudestaan veteen ja ihaili sen kiiltoa. Juu. Ei ollut hiekkaranta lapsuuteni uimaranta. Oli kivikkoinen.

Moni kivi sai hyväksynnän. Ja päätyi siis talteen vintille. En muista, mitä äiti aikoi niistä kivistä tehdä. Kuivinahan ne eivät kovinkaan kiiltele. Minä kuvittelen tekeväni niistä joskus mosaiikkitöitä. Ja jos ne lakkaisi, niin kiveen saisi sen veden tuoman kiillon ja väriloiston näkyviin ja pysymään. Ehkä toteutan suunnitelmani. Joskus. Jonain vuonna.

Osan kivistä laitoin saunan terassille. Tiedän jokaisen kiven käyneen tarkan seulonnan, ennen kuin se kelpuutettiin ”kokoelmaan”. Siksi ne ovat saaneet uuden tehtävän kiulussaan.

Keräilen itsekin kiviä, tosin kohtuudella, sanoisin. Maailmalta on tuotu vain vähän kiviä muistoina matkoista.

Jaajaa. Taisin eksyä aiheesta. Niin. Puutarha. Oon kuullut, että on kivikkopuutarhoja. Ja ruukkupuutarhoja. No, tässä omani:

???

Niin niin. Siinähän on kiviä. Ja ruukkuja. Ja mitä, eikö ne ruukut siitä kasva, kun niitä säännöllisesti kastelee?

Eheheheheeeee-eh! ;)

Kommentit (2)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015
1/2 | 

Oih, täysin sama syndrooma täälläkin.
Olin siskon kanssa puutarhamyymälässä lauantaina. Puoliääneen siinä ajattelin, että selviääköhän mansikat parvekkeella. Sisareni, tuo tärkein kannustajani, totesi että "No ei ainakaan sun parvekkeella."

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat