Kirjoitukset avainsanalla aikakauslehti

Itse asiassa niitä on jo reilu tusina.

Olen löytänyt vintin kätköistä vanhoja Kodin Kuvalehtiä.  Luulenpa löytäväni vielä lisääkin. Sitten joskus, jonain vuonna, kun on aikaa penkoa jo kertaalleen esikarsittuja lehtipinoja.

Nykybloggareiden edelläkävijät käyttivät vielä kynää. Ohessa "postailua" 40 vuoden takaa. Tammikuun numero v. 1976. :)

Tämä toinen taas - onkohan KK:n esiäiti? - Ainakin samankaltainen lehti on ollut sisällöltään.

 

Tulevia sadepäiviä odotellen. :)

 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Äitini puhui vuosikaudet rakentavansa pelkistä lankuista ja tiiliskivistä itselleen lehtihyllyn. Hylly jäi aikeeksi, mutta siinä sitten säilytettäviä lehtiä kertyi ja kertyi ja kertyi...Varmaan kokonaisia vuosikertoja olisi ollut pilvin pimein. Olivat vain niin sekaisin ja tuhottomin määrin, että suurin osa on jatkanut nyt matkaansa paperinkeräykseen.

Mutta. Geenit määräävät kuulemma keräilijöiden toimintaa. Siksi en mitenkään voinut kaikkia lehtiä(kään) hävittää! Vanhimmat ovat 40-luvulta. Minulle aarteita. Jostain syystä tultaessa 80- ja 90-luvulle asti lehtipinoissa, ei säästäminen tuntunut enää niin tärkeältä. Se aika tuntuu olevan niin lähellä. On kuitenkin joitain numeroita tallessa. Ainakin omien lasten syntymävuosilta.

Viime kesänä lahjoitin kassillisen vuoden -85 lehtiä Vantaan museon teemakohteeseen asuntomessuilla. Vain kassillisen. Löysin sen vuoden loput lehtipinot vasta sitten myöhemmin, loppukesästä.

Hyllylevyjä ja tiiliskiviäkin olisi myös ollut. Mutta päädyin hyödyntämään vähän eri materiaalia. Tämän hyllyn nimi on Suuret venäläiset klassikot =). Eihän ne yksinään olisi riittäneet, niin saivat seurakseen myös Valittujen Palojen Kirjavalioita.

Kunhan kesällä kerran on aikaa, niin istun vintillä hyllyn ääreen ja humahdan menneisiin vuosikymmeniin.

Kommentit (2)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015
1/2 | 

Mä tein Rankan karsimisurakan ja nyt kaikki mahtuvat kirjahyllyyn ja siinä on vielä sellaisia ilmavia rakojakin välissä.
Mutta oli se rankkaa. Ja kohta alkaa näyttää siltä, että projekti pitää tehdä uusiksi. Pitääköhän turvautua Marie Kondoon?

Siinä se. Materiaali, jonka avulla pidän huolet loitolla kuukauden ajan. 29 päivän ajan. Jos onnistun, näytän lopputuloksen myöhemmin. Ehkä.

Aloitin valmistautumisen jo tammikuun alkupäivinä. Selailin lehtiä löytääkseni hyviä kuvia kartalleni.

Selasin yhä lisää lehtiä kiinnostumatta oikein mistään erityisesti. Huolestuin. Vähän pelästyinkin. Enkö oikeasti osaa enää edes unelmoida?!

Tästä voikin tulla hikisempi urakka kuin oletin. Ei tulekaan karttaa, tulee jotain muuta. Ehkä.

Hyvien kuvien tai voimasanojen (EI, EI niitä: #¤#%&=? vaan toisella tavoin voimaannuttavia sanoja!) löytäminen tuntuu työläältä ja lisäksi

minun on vaikea tarttua saksiin ja rikkoa sivun ehjä reuna. Lehtihän vahingoittuu lopullisesti. Se ei ole enää yhtä lukukelpoinen kuin ehjänä. Nyyh.

Oikeasti. Uusi lehti saa aina sormet syyhyämään. Mitähän tällä kertaa löytyy? Enkä raatsisi päästää luettujakaan lehtiä maailmalle. Voin selailla niitä yhä uudestaan. Lähes aina löytyy jokin kuva tai tekstinpätkä, joka koskettaa. Uudestaankin.

Joojoo. Tiedetään. Pakkohan niistä on luopua. Joskus.

Tämä mm. lehtiin liittyvä piirre on perintöni, minkä sain. Pyytämättä. Muttei yllätyksenä. Kerron siitä joskus toiste. Ehkä.

Nyt sakset käteen – ja NAKS, NAKS…

Kommentit (2)

EL
1/2 | 

Ota näkökulmaksi kolibrin mieli. Kolibrin on maailman ainoa lintu, joka osaa lentää eteenpäin, taaksepäin, pysyy paikoillaan, lentää ylösalaisin. Näet unelmasi monesta suunnasta. Ehkä jo elät unelmasi. Onnea helmikuun huolettomuuteen.

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat