Kirjoitukset avainsanalla internet

Naapuri seisoo pihalla epävarman oloisena. Ei tahtoisi häiritä näin viikonloppuna. Mutta kun. Avaimet sisällä. Jos saisi puhelinta lainata? Jos lukkoseppä tulisi. Totta kai. Mennään sisälle.

Etsitäänkö päivystävää lukkoseppää vai mikäs se tyttären numero olikaan? Kun on hämmentynyt. Kun kädessä on vieras, oudosti toimiva luuri. Numerot katoavat päästä juuri silloin.

Eipä hätää, katsotaan finderista. Jaajaa – juuri silloin pätkähtävät tietoliikenneyhteydet. Sankka lumisadeko vai mikä lie sekoittaa yhteydet? Läppäri, tabu kuin kännykin kieltäytyvät yhteistyöstä kaikentietävän internetin ihmeellisen maailman kanssa.

No, etsitäänkö puhelinluettelosta? Ei meillä sellaisia ole, viimeksi postilaatikkoon saapuneet puolisko viskasi paperinkeräykseen.  - Netistä löytyy kaikki numerot. Vaivatta.

Juu. Jos yhteydet pelaavat.

Onhan noita mainoksia tullut niin, että joku numero tulee selkäytimestä. Soitetaan 118. Sieltä varmasti saadaan numerot. - Vaan lopputulos on laiha. Ei löydy läheisten numeroita. On salaisia tai vastikään vaihtuneet.  Eivätkä muuttuneet tiedot ole rekisteröityneet.

No, soitetaan sitten nollasatasataseen. Jos siellä tietävät. - Eivät tiedä. Käyttävät samaa rekisteriä kuin edellinenkin kattavasti kaikentietävä. Alkaa jo huoli nousta naapurin otsalle. Eipä hätää. Juodaan kahvit. Kaikessa rauhassa.

Sitten pyydetään yhdistämään lukkosepälle. Paikalliselle. Tunnissa lupaa tulla. Lasku on sitten 240 euroa. Ei helv…..sanomme me. Katselen puoliskoa arvioiden, olisiko hänestä murtomieheksi.

Soitetaan vielä toiselle lukkosepälle – uudestaan sieltä numerotiedustelun kautta. Kun ei numeroita muualta tähän hätään nyt löydy. Yhdistetään, juu. Luuriin vastaa se sama – pääkaupungista. On koko alueen ainoa? päivystävä. Lauantaina aamupäivällä. Ei tullut kysyttyä, mikä taksa olisi, jos apua tarvitsisi yöaikaan.

Asia ratkeaa, kun arjen sankarini lupautuu kuskiksi ja lähtevät autoilemaan tyttären luo.

Minä jään pohtimaan. Tietoyhteiskunta turvaa kansalaisiaan aina ja kaikkialla 24/7. Vai turvaako? Kun tietotekniikka jumittaa. Kun olemme totuttaneet itsemme siihen, että netistähän kaikki löytyy. Numerotiedustelu ainakin auttaa. Omaan luuriin on tallennettuna kaikki tutut numerot. Ei tarvitse itse muistella.

Pitäisikö sittenkin?  Itselläni on tapana hopottaa puoliskon numeroa (ainakin sen muistan ulkoa!), kun välillä kiireellä painellaan koirien kanssa pihalle. Jos ovi loksahtaisi lukkoon. Eikä avain olisikaan taskussa.

Onko sinulla varasuunnitelmaa – onko kotisi vara-avain jossain kohtuullisen matkan päässä jollakulla luotettavalla hallussa? Muistatko sinä ulkoa edes yhden läheisesi puhelinnumeron?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat