Kirjoitukset avainsanalla työelämä

Perjantai-iltana sähköposti kilahti.

Eiih! Mitä nyt taas?!

Kassa haluaa jälleen lisäselvityksen. Kuinkahan monta olen uuden työurani aikana jo toimittanut, milloin mistäkin syystä. Kyllä näistä euroista kannattaakin olla huolissaan. Jos, hyh, mikä lie osa-aikatyötön petkuttaa?

Lisäselvitys tänne heti tai anomuksesi hylätään kokonaan! 

Jo lähtökohtana on, että etuuksia saavat yrittävät kaikin keinoin huiputtaa anomuksissaan.

Miksi!!!?

Tällä kertaa olin epäiltynä työtuntien viilailusta. Luvut eivät mitenkään täsmänneet. Että roistomaisesti olisin ilmoittanut tuplamäärän työtunteja!

Mitähän olisin siitäkin hyötynyt? Saanut oikeuttani vieläkin vähemmän tukieuroja! Hei, pliis?!

Aikani ruutua tuijoteltuani tajusin, missä vika piilee.

Ihi-ihi-ihi-ihiiiiiiii-h!

Eihän se kummoinen olekaan - aikuiselle, vuosikymmeniä työelämän kurveissa pyöritetylle, kokeneelle ihmiselle. Samaa mieltä!

Okei. Tiedetään. Numerot on ikäviä. Itekin tykkään enempi kirjaimista.

Virseitähän sattuu joskus kaikille - ehkä sieltä joku euro tilille kilahtaa. Sitten joskus. Kunhan löytävät palkkatodistuksesta oikean sarakkeen. 

Järjestäydyttiin uuden liiton alaisuuteen vuoden vaihtuessa. Eivät kai siellä ota uskoakseen, että noinkin pieniä tuntipalkkoja voidaan jäsenistölle maksaa. Luulivat, hyh, minkä lie osa-aikaisen työtuntien määräksi.

13,17.

Ihi-ihi-ihi-ihiiiiiiii-h!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

ABC-analyysi. Eikä tarkoittanut niitä huoltiksia. Ei. Vaan menekkikamat helposti saataville. Parhaille paikoille siis. Oli perusjuttu entisessä elämässä. Paitsi silloin, kun tilaa ei vain ollut ja kamat sijoiteltiin sinne, mihin saatiin mahtumaan. Paitsi niiden kamojen kohdalla, joille oli määritelty muuten omat paikat.

Ei siis ihan aina toiminut. Analyysi ja sen vieminen käytäntöön.

Kaupoissa sitä on sanottu myynninedistämiseksi. Nykyään se on "ennustepohjaista vähittäiskaupan prosessien optimointia". Joojoo. Tavuntarkka lainaus Hesarista.

Käytäntöön vietynä se tarkoittaa,

ettei todennäköisesti löydä tuotetta samasta paikasta enää toista kertaa ostosreissullaan.

Ei ei ei. Sen on joku nörtti - sorry, pojat - ja ehk joku tyttö - laskenut ja analysoinut myynnin pohjalta. Ja päätynyt siirrättämään tuotteen todennäköisesti viereiselle käytävälle, sinne kynttilänjalkojen ja lautasliinojen väliin. Tai mahdollisesti toiseen päähän hallia, kassan 29 edustalle.

Kuvittelin jo tietäväni edes vähän, mitä olen menossa tekemään. Töihin kauppaan.

Haha.

Vähänpä tiesin.

Marhailen jälleen käytävillä. Haen, haen ja haen. Soisin löytäväni. Vaan ei. Paistinpannujen tilalla on lautaset, kaikissa valkoisen sävyissä. Paistinpannut, kansineen ja ilman - hei, osa niistä on paistokasareita, sitten on wokki-, lettu-, haudutus-, mitä ikinä pannuja. Ne kaikki on kasattu rullakoihin. Odottavat ruokailuvälinehyllyn tyhjenevän niiden tieltä. Mihin päätyvät kokki-, chef-, santoku- ynnä muut veitset, jää hämärän peittoon.

Naisten vaatteet on ihan oma lukunsa. Niillä osastoilla käy päättymätön pyörremyrsky. Paidat vaihtuvat mekoiksi, hameet jakuiksi, housut huiveiksi sillä aikaa, kun käännän katseeni hetkeksi pois.

Miksi?

Olen kysellyt asiasta kaupan työntekijöiltä. Kohauttelevat olkapäitään. "Ei mekään näitä aina löydetä. Asiakkaat haluavat vaihtelua."

Olen kysäissyt joskus asiakkailta. Eivät halua!

Muuten. Miesten osastoilla puvut, paidat ja farkut pysyvät täsmälleen samoilla paikoilla kuukaudesta toiseen. Samoin rautakaupoissa. Vasara on siinä rullamitan vieressä. Siinä se on aina ollut. Ja löytyy.

Miksi?

Omalla kohdallani homma kääntyy päälaelleen, ostohalukkuus laskee entisestään, mitä vaikeammaksi tuotteiden löytäminen tehdään. Mahdanko olla ainoa?

Jotain hyvääkin tietty löytyy. Työllistävä vaikutus on ilmiselvä, kun hyllyjä tyhjennetään ja täytetään liukuhihnatyönä päivästä toiseen.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 | 

Onneksi koti on jo täytetty kaikenlaisilla kipoillla ja purnukoilla😄. Ei tarvitse etsiä uusia. Kun aikoinaan ostettiin ne Uhtua merkin alla olevat kupit, lautaset ......, niin perikunta vie ne sitten minne haluaa. 😂😂😂😂

Sitä pohtinee jopa aamupala. Hehee.

Tuttu ilmoitus jälleen sähköpostissa. Jo vuodesta 2012.

Alkuun niitä tuli kahden kuukauden välein. Nykyään "vain" joka neljäs kuukausi.

Koska olin, hyh, mikä lie työtön työnhakija - olin velvoitettu täyttämään ja julkaisemaan sen.

Vaikka olen nykyisin työssä - mitäs olen, hyh, mikä lie osa-aikainen tuntityöntekijä - olen velvoitettu päivittämään sitä.

Vaikkei sitä kukaan lue.

CV-netti muistuttaa.

Enää vajaat kahdeksan vuotta jäljellä.

Hehee.

Tarvitseeko kaiken tekemisen olla hyödyllistä?

No ei - kunhan ollaan aktiivisia, hei!

 

Kommentit (0)

Blogihistoriani alkutaipaleella piti päättää, mistä elämänalueista jupisisin. Oma napahan se on yleensä lähinnä, valikoitui tuo työelämä mukaan. Kuinkapa muuten.

Oonhan yhden sortin kokemusasiantuntija siinä kin. Kaltevalla kalliolla tasapainoillen tutkin työtä ja elämää sen ympärillä silloin vielä ulkopuolisen silmin.

Työelämää on takana reilusti yli kolkyt vee. Tasapaino on yhä hakusessa. Milloin Alli läpsyttelee räpylöineen nokka pystyssä vastatuuleen  ja toisessa hetkessä nokka kyntääkin kinosta.

Ketä kiinnostaa?

Ei ketään, mutta blogihan on päiväkirjamaista jupinointia. Kunhan jupisen.

Tosiaan. Oon jämähtänyt työelämän outoon välimaastoon. Tiedän, meitä on paljon. En oo enää tuo, hyh, mikä lie työtön työnhakija. Ihan.

En oo myöskään siinä ekonomistin mainitsemassa priimatyössä, kokoaikaisessa.

Väärin työllistytty. Niin sen täytyy olla.

Lainsäätäjä on päättänyt, että kokoaikatyö on se ainoa oikea tavoiteltava olotila. Työnhakijaksi kirjautunut on velvoitettu pyrkimään tähän. Samaan aikaan työmarkkinat on silppua täynnään. Se taas ei kiinnosta lainsäätäjää.

Lokakuussa oli paljon töitä. Ei ihan täysiä tunteja, mutta silti väärin tehty. Nolla euroa soviteltua päivärahaa.

Marraskuussa oli työtunteja kuin kokoaikaisella ikään. Väärin, väärin! Osa-aikainen ei saa tehdä kokoaikaista työtä. Nolla euroa soviteltua päivärahaa.

Haluatko, että kerron lisää?

Ei se mitään, kerron silti. ;)

Kommentit (2)

Sari Kristiina
Liittynyt30.8.2015
1/2 | 

Moi! Tiedän mistä puhut. Itselläkin on kökösti tunnit juuri niin, että en saa päivärahaa, mutta en aina myöskään tee ihan täysiä tuntejakaan... Jäin kuitenkin työnhausta pois ja otan lisätöitä aina kun mahdollisuus (onneksi on firmassa tuo mahdollisuus). Eli en suunnittele elämää päivää pidemmälle :).

allikalliolla
Liittynyt31.10.2015

Moi taas! Kiitti kommentistasi. On käynyt sama mielessä muutamankin kerran. Muutama ärräpää jäisi ehkä päästelemättä, jos antaisi työnhaun olla keskenään. Vaan toisaalta niille satunnaisillekin euroille on tarvis. Ja että oon oikeutettu niihin, sekin. Vaikka hulluhan se huomisesta huolehtii. Mukavaa päivää töihin tahi vapaalle!

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat