Kirjoitukset avainsanalla Ajanhallinta

Elämä on mennyt ihan rosolliksi. Joojoo. Vaikkei joulu olekaan. Tai ennemmin joulu on joka päivä. Sitä rosollia päivästä toiseen.

Päivät ovat täynnä pikkupikkupätkiä sitä ja tätä, teetpä mitä vain. Vai vieläkö joku voi keskittyä yhteen tehtävään rauhassa?

Jos nyt varsinainen työ olisikin tiettyä asiakokonaisuutta, päivän pätkii myös luurin eri kanavat, meili, tietokoneen päivityskäskyt. Tai ajanhallinta. Hah.

Ollaan siirtymässä työajanseurannassa toiseen järjestelmään. Nimi vaan on harhaanjohtava. Hallinta siitä on näet unohtunut jonnekin koeversioihin.

Jos onneton ihmispolo kuulut heihin, joita välillä ahistaa jatkuva sählääminen, voit aina turvautua mindfulnessiin. Kaikkien alojen erityisasiantuntijat hokevat, kuinka jokainen on vastuussa itse omasta hyvinvoinnistaan. Hengität vain syvään ja olet läsnä. Hahaa.

Kuuntelin tässä joku aika sitten, kun luennoitsija kertoi, että aikaa voi käyttää, kuluttaa tai tuhlata. Kirjoitin sen itselleni oikein muistiin. Tuijotan sanoja työn lomassa. Pistää pohtimaan.

On hetkiä, kun tunnen käyttäväni aikaa työhön. Homma etenee ja valmista tulee. Sitten on toisenlaisia hetkiä. Aamuyön tunnit ne on pahimpia kulutussyöppöjä. Kun uni karkaa. Pitää pohtia. Aika kuluu ja niin kuluu ihmispolokin unettomuudessaan.

Oispa aikaa. Saispa nukkuu.

Sitten tulee kevät. Viisareita veivataan taas.

Kuka tuhlasi elämästäni tunnin – taas!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat