Kirjoitukset avainsanalla hiekkaranta

Puolisko oli loman tarpeessa. Että työn ohella tehdyt raksat ja rempat unohtuisivat edes hetkeksi. Hesarista näin Wagnerin (sen sian!) lähteneen Viivinsä kanssa lomalle. Ja silloin työkkäri havahtuu syytämään työtarjouksia. Tätä on pakko kokeilla. Siipeilen siis mukaan.

Lämmin hiekka hieroo jalkapohjia. Viileä vesi vilvoittaa varpaita. Vaellamme kuin muurahaiset jonossa pitkin rantaviivaa.

Tässä on jotain meditatiivista. Seuraan enimmäkseen varpaideni uppoamista hiekkaan ja yhä uudestaan ja uudestaan lähestyviä aaltoja. Askel askeleelta mieli kevenee.

Kun hetkeksi nostan katseeni, näen vastaantulijan kasvoilla saman ilon, jota itsekin tunnen.

Aurinko! Et ollutkaan kadonnut iäksi. Olit vain mennyt etelään.

Arki koittaa aikanaan. Tihkusade vastaanottaa palaajat.

Kotona odottaa nippu sanomalehtiä. Mutta ei yhtään TE-toimiston kuorta. Oikeassa elämässä se Wagnerin kikka ei sitten toiminutkaan.

Mutta Kelan kuori tuli. Ilmoitus yhä madaltuneesta työmarkkinatuesta. Ohessa seuraa ohje, miten valittaa päätöksestä. En valita. Eihän se mitään hyödyttäisi. Vaikkei se tuki mihinkään riitä.

Minähän olen silti onnekas. Keskellä pimeintä vuodenaikaamme olen saanut nähdä auringon.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2018
2017
2016

Kategoriat