Kirjoitukset avainsanalla morsiuspuku

Pitikö niitä kesäkahveja kauempaa lähteä etsimään, kun kerran kävelymatkan päästä kuului kutsu: "Tulkai kahveelle!"

Kylän maa- ja kotitalousnaiset järjestivät jälleen Elopilot. Vieraskirjaa pidellyt rouva arveli 200 kävijän rajan rikkoutuvan - maalaiskylän entisellä koululla. Ei huano!

"Kyllä meillä syöläkkin saa!" Lounaspuhvettikin olisi ollut siis tarjolla, salissa kävi iloinen puheensorina. Tyydyttiin kahvitteluun - paettiin sisätilojen kuumuutta lempeään kesäilmaan pihamaalle.

Lattialankun tuttu narahdus toi mieleen, miten noita portaita pitkin pääsi yläkertaan ja kirjastoon. Neiti Etsivät ja Helena-kirjat tuli luettua silloin joskus  70-luvun kesinä.

Tänä vuonna näyttelyn aiheena oli Unelmien morsiuspuvut. Vanhin, minkä bongasin, oli vuodelta 1927.

Muoti on muokannut morsianta eri vuosikymmenillä, milloin suoralinjaista ja vähäeleistä.Ja sitten se toinen ääripää. Yksi puku oli varmaan saanut vaikutteita prinsessa Dianalta, jättikaulus ja muhkeat puhvihihat.

Eikö vain, että ennen kirkossa piti peittää olkapäät? Nykymorsiamet tuntuvat kuitenkin suosivan olkaimettomia pukuja.

Tuorerehupalleroiden aikakaudella heinäseipäät ovat päässeet uuteen tehtävään. Hauska idea, vai mitä?

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat