Kirjoitukset avainsanalla K-kauppa

Jotkut blogeista keskittyvät yhden teeman ympärille, on kissa-, koira-, ruoka-, juoma-, sisustus-, käsityö-, kirjallisuus-, vauva-, matkailu-, mitä ikinä-blogeja.

Noh. Mä en taida osata.

Jos katsot hakusanalistaani (kategoriat), huomaat, että työttömyydestä oon jauhanut. Aika paljon. Siitä kun on kokemusta. Tuli pyytämättä.

Mutta joo. Jauhan siitä jatkossakin. Koska se osuu moniin. Liian moniin. Pyytämättä.

Blogeissakin pitäisi kai osata myydä. Aihetta. Tuotetta. Mielipiteitä.

En taida osata. Koska silloin koko blogia ei olisi syntynyt. Olisin näet myynyt itseni ensimmäisissä liikennevaloissa uuteen duuniin. Tai ainakin toisissa, niissä Vihdintien valoissa. Ei silloin tullut mieleen. En siis osannut. Myydä. Siksi kirjoitan.

Aiheet tupsahtelevat mieleen pyytämättä. Plop. Plop plop. Plop plop plop plop.

Noh. Nyt se meni kuitenkin markkinoinnin puolelle. Kaikkihan tietää, että plop plop – nehän on Plussapisteitä. Eikö?

Kauppias Matista oonkin kirjoittanut.

Ettei olisi ollut Matti, kun aloitti piirityksen jo vuosia sitten. Sitten kauppias Janne tuli näille nurkille notkumaan ja aloitti lähentelyn. Postipoika raahasi salkussaan kirjeitä ja ja kortteja. Luuriinkin sateli viestejä. Henkilökohtaisia viestejä. Vain minulle.

Sitten ne loppuivat. Yllättäen. Taisi Janne löytää jonkun kiinnostavamman.

Matti tuli takaisin kehään. Aikansa pommitti taas. Pyytämättä.

Yllätyksenä sen sijaan tuli, että Janne kiinnostui musta uudestaan. Käyvätköhän musta oikein nyrkkitappelua jossain Keskon kuntosalilla? Nääs Jannen tultua takaisin kuvioihin, Matti jätti mut. Taas.

Jotenkin epäilyttää, ettei taida kumpikaan herroista olla oikeasti kiinnostunut musta.

Vaan mun vähistä euroista.

Blogeista ja työttömyydestä liikennevalojen kautta miehiin, mustasukkaisuuden syövereistä rahan valtaan.

Milloinkaan, lukijani, et voi tietää, mihin tekstini johtaa. Pyytämättä.

Kuten en mäkään tiedä, mitä mieltä olet, lukijani?

Entisessä elämässä työpaikan blogissani sentään kerran oli kommentti: ’Jonninjoutavaa jorinaa. ’

Hän ainakin ilmaisi mielipiteensä. Kiitos siitä! J

Etsisinkö yhden teeman, jossa pysytellä – vai annanko ajatuksen viedä ja käsien kirjoittaa?

Kommentit (2)

Chocolate and sparkles
Liittynyt7.9.2015
1/2 | 

Sama problematiikka täälläkin. Aina ei huvita kirjoittaa ruoasta. Kirjoja ei ehdi lukea riittävästi. Omia ajatuksia ei välillä ole, ainakaan sellaisia julkaisukelpoisia. Mut hei, ei elämässäkään voi valita vain yhtä juttua, joten blogimme seurailkoon samaa trendiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osta työtä Suomeen!

”Jos jokainen meistä suomalaisista ostaisi joka kuukausi kymmenellä eurolla lisää kotimaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi Suomeen vuosittain 10 000 uutta työpaikkaa.” Näinhän sitä mainostetaan.

Voi kyllä, Kauppias Matti ja muut! Minä lupaan ostaa joka kuukausi vaikka kahdella kympillä enemmän!

Jos saan yhden niistä tänä vuonna syntyvistä 10 000 uudesta työpaikasta. Ja sillä toisella kympillä saisi joku kohtalotoverinikin!

Mitäpä ei ihminen olisi valmis tekemään saadakseen edes jotain työtä.  Tässä samalla kun tulisin syöneeksi myös sanani olla ostamatta mitään uutta. Että yritän kehittyä ekologisena kuluttajana. No, voihan ekologisia valintoja tehdä muutenkin. 

Miten on, Kauppias Matti ja muut?

Mitä vastaat työhakemukseeni, jos sellaisen Sinulle lähetän?

Kommentit (3)

Arja - Kodin Kuvalehti
Liittynyt12.8.2014
1/3 | 

Kiitos ajatuksista! Tämä on tosiaan hyvä kampanja, mutta ymmärrän hyvin myös tuon loppukysymyksesi: syntyykö työpaikkoja, ja miten kauppias vastaisi? Mitä sanotte, kauppiaat?

Maij.a
Liittynyt14.3.2016
2/3 | 

Jos 3 milj. ihmistä ostaa kympillä kuukaudessa, niin se tuo kauppiaille n. 360 milj. €  eli sillä voi palkata 10 000 ihmistä. Näin kait se on laskettu ?

Kampanja kotimaisten tuotteiden puolesta on tietenkin hyvä! Mutta miten on työpaikkojen laita? siinäpä kysymys. Tuleeko uusia työpaikkoja, vai auttaako kampanja vanhoja pitämään työnsä?

Ruokakaupassa ostan aina kotimaista ja lähiruokaa, jos on mahdollista.

Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat