Kirjoitukset avainsanalla lääkekorvaus

Blogeissa mainitaan välillä hintoja.  Tällä kertaa olen samoilla linjoilla.

Onnekseni en ole tarvinnut lääkäriä kovin usein viime vuosina. Nyt olen kuitenkin työllistänyt terveydenhoitohenkilöstöä (Osta työtä Suomeen!? Jeee.  – Eikäku, julkinen puolihan on vain kustannus – voih, vohkin siis yhteisiä verorahoja käyttäessäni terveyskeskusta. Ettäs kehtaan!)

Silti. Yhden kuukauden aikana kolme lääkärikäyntiä á 16,40 = 49,20 euroa. Siihen päälle lääkkeet 41 euroa. (Osta suomalaisia tuotteita! Jeee. – Eikäku, vain yksi kolmesta lääkkeestä on valmistettu Suomessa. Voih. Siis vain pieni jeee. )

Silti. Tämä pikkuvaiva vaatii parantuakseen yhteensä vähintään n. 90 euroa. Onko se nyt kovin paljon? No ei. Jos on tuloja, mistä maksaa.

Samaan aikaanhan moni työssäkäyvä on saanut jopa erikoislääkäritasoista terveydenhoitoa työnantajaltaan ilmaiseksi.  - No se työnantaja saa Kelalta korvauksen jaloudestaan. Kuuluuhan kansan työterveyttä tukea. Ja etenkin yrityksiä, jotka tekevät kaikkensa. Rahan eteen.

Saamani työmarkkinatuki on verojen jälkeen 550 euroa kuukaudessa. Juu, vedin veroprosentin niin alas, että maksan tästäkin hurjastelusta mätkyt sitten ensi vuonna. Ettäs kehtaankin lainata köyhältä valtiolta rahaa omiin kotkotuksiini!

Mutta siis tuo 90 euroa on 550 eurosta 16,36 prosenttia. Minusta aikas paljon – yhden kuukauden tuloista. (Vertailun vuoksi sama prosentti 2500 euron nettokuukausipalkasta olisi 409 euroa. ) Saa korjata, jos laskimeni laski väärin ;) Juu.

Kelalta en tule saamaan euroakaan. Mikään tähän asti ostamistani lääkkeistä ei kuulu peruskorvattaviin. Ja siten alkuomavastuurajani on edelleen täydet 50 euroa. Huonolla tuurilla nykysysteemin mukaisesti kun voi joutua ostamaan vuodessa sadoilla euroilla lääkkeitä saamatta yhtään euroa lääkekorvausta.

Selvyyden vuoksi täytyy mainita, että olen hyväosainen pitkäaikaistyötön! (Hah ha. Onpas aika outo sanapari, eikö vain?) Juu. Mutta siis, on puolisko, joka maksaa ruuan ja kaiken muunkin pöytään ja kotiin jajaja….

Mutta. Jos olisin yksin tuon reilun 500 euroni kanssa – niin olisihan sitä aika lailla Liisana ihmemaassa, kun pienikin vaiva syöksisi nuotituksen uusiksi ja talouden täyteen katastrofiin.

Kelaa toisille vähän – jos yhtään.                        

Kommentit (2)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat