Kirjoitukset avainsanalla vanha

Vastasyntynyt on vauva. Ja vauvasta puhutaan kehittyvänä ihmisenä. Lapsi on kasvava. Teini on aikuistuva. Aikuisesta tulee sitten jossain vaiheessa keski-ikäistyvä. Kyllä vain.

Sitten tapahtuu jotain outoa. Keski-iässä tai jossain siinä nurkilla ihminen alkaa ikääntyä.

Ikääntyvä väestö aiheuttaa yhteiskunnalle haasteita. Ikääntyvät ihmiset tarvitsevat enemmän palveluja. Ikääntyvä työntekijä ei omaksu nopeasti uutta. Ikäihmiset sitä ja tätä.

Meillä jokaisella on ikä. Olemmekin siis kaikki ikäihmisiä. Eikö!

Miksi sanasta vanha ja sen kaikista muodoistaan on tullut jotain välteltävää? Miksei voi sanoa, että ihminen vanhenee? Joka hetki syntymästään lähtien.

Eikö enää saa kysyä, kuinka vanha olet?

Ei kai, koska sana vanha.

Onko siis korrektimpaa kysyä, minkä ikäinen olet?

Onpa haasteellista?

Moni asia on nykyisin. Haastava tai haasteellinen.

Myös liike-elämässä luullaan, että siten ilmaistuna asiat ratkeavat. Voin kertoa, ettei. Jos kukaan muu ei sitä ole huomannut siellä liike-elämän kiireissä.

Saatan toistaa itseäni, mutta käsittääkseni haastemies tuo haasteen. Asiat voivat olla vaikeita. Ja vaikeille asioille pitää tehdä jotain. Eikä vain todeta ne haastaviksi. Itä-Suomessa haastellaan. Muualla puhutaan.

Jupinani otsikko kuuluisikin olla:

Onko elämä ja vanheneminen vaikeaa?

No, onko?

Ja muuten, kuinka vanha sinä olet?

Tiedän. Numerot on vaikeita. Voit jälleen vastata ihan anonyymisti. ;)

Kommentit (6)

Vierailija
2/6 | 

Tasan 50. Hassua miten oli erilaista olla 49, tuohon viitoseen vielä totuttelen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Kirjoitan, että kohina korvien välissä välillä vaimenisi. Tekstieni aihepiirit vaihtelevat mielikuvituksen tuotteista havaintoihin ympäristöstä. Joissain teksteissäni saattavat vilahtaa kertojaääninä myös koiramme. Työelämää käsittelin aiemmin ulkopuolisena, sivustakatsojana. Allina kalliolla. Nyt työttömyys jäi taakse - ainakin osittain. Mutta kallion viisto pinta pitää Allin silti varuillaan.

Blogiarkisto

2019
2018
2017
2016

Kategoriat